Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 1. 2019,
12.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

Natisni članek

Matjaž Kek Prva liga Telekom Slovenije NK Celje slovenska nogometna reprezentanca Branko Veršič Rudi Požeg Vancaš

Četrtek, 24. 1. 2019, 12.00

5 let, 2 meseca

Rudi Požeg Vancaš

Zvezdniku 1. SNL, ki je všeč Mariboru in Olimpiji, lahko prižgejo zeleno luč že jutri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97
Rudi Požeg Vancaš | Rudi Požeg Vancaš je v jesenskem delu PLTS dosegel devet zadetkov. | Foto Vid Ponikvar

Rudi Požeg Vancaš je v jesenskem delu PLTS dosegel devet zadetkov.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant Rudi Požeg Vancaš se bo danes v Španiji predstavil proti izbrani vrsti Kitajske do 25 let, nato pa se vrača v Slovenijo, kjer bo zimski prestopni rok potekal vse do 15. februarja. Kot najboljši nogometaš Celja je deležen zanimanja tako tujih kot domačih klubov, o njegovi usodi pa je več povedal športni direktor celjskega kluba Branko Veršič.

Izbranci Matjaža Keka, prevladujejo nogometaši slovenskih klubov, se bodo danes ob 17. uri na jugu Andaluzije pomerili s kitajsko zasedbo do 25 let. Od prve minute naj bi nastopil tudi Rudi Požeg Vancaš, največji nogometni zaklad celjskega kluba, ki se veseli novega reprezentančnega izziva.

Matjaž Kek
Sportal Priložnost naj bi dobili vsi. Koga bo Matjaž Kek v ogenj poslal takoj?

"Vpoklic v reprezentanco mi pomeni ogromno. Nazadnje sem dobil nekaj minut na tekmi proti Bolgariji, zato sem še bolj vesel. Vsak igralec se veseli vpoklica. Vsi moramo dati vse od sebe," je med pripravami na srečanje s Kitajsko pojasnil 24-letni zvezni igralec, ki je svojo nogometno pot začel v Beli krajini.

Od Lazarevića do Zahovića

Največ reprezentančnih izkušenj ima v aktualni Kekovi četi Dejan Lazarević. | Foto: nzs.si Največ reprezentančnih izkušenj ima v aktualni Kekovi četi Dejan Lazarević. Foto: nzs.si Selektor Matjaž Kek na reprezentančni akciji v Španiji računa na 23 kandidatov, med katerimi se lahko le osmerica pohvali s tem, da je že nastopila za A-reprezentanco.

Prednjači Dejan Lazarević (20 nastopov), na seznamu pa je tudi Rudi Požeg Vancaš. Na zadnji tekmi Slovenije v ligi narodov, ko so izbranci takratnega selektorja Igora Benedejčiča, zdajšnjega pomočnika Keka, remizirali v Bolgariji (1:1), je odigral 18 minut in vpisal krstni nastop.

Kdo je že zaigral za A-reprezentanco?

20 nastopov - Dejan Lazarević
6 - Amir Dervišević
3 - Amedej Vetrih, Blaž Vrhovec
2 - Antonio Delamea Mlinar
1 - Rudi Požeg Vancaš, Gregor Sikošek, Luka Zahović

Matjaž Kek
Sportal Kek namerava združiti vroča strelca Olimpije in Maribora

Zanimanja ne skrivata niti Maribor in Olimpija

Celjani imajo v Španiji enega reprezentanta. To je 24-letni Belokranjec, za katerega vlada veliko zanimanje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani imajo v Španiji enega reprezentanta. To je 24-letni Belokranjec, za katerega vlada veliko zanimanje. Foto: Urban Urbanc/Sportida Požeg Vancaš je zelo zadovoljen z jesenskim delom, v katerem je za petouvrščene Celjane, čeprav ni odigral vseh tekem, dosegel devet zadetkov. "Morda bi bili lahko s Celjem malce višje na lestvici, a imamo na voljo še drugi del sezone, da to popravimo," si nekdanji nogometaš Kolpe in Domžal želi višje uvrstitve rumeno-modrih. Mar to pomeni, da bo spomladi kljub zanimanju snubcev in številnim govoricam o odhodu ostal zvest celjskemu dresu? O tem smo povprašali športnega direktorja Celja Branka Veršiča.

"Stvari glede njegovega odhoda se dogajajo, a so daleč od tega, da bi bile končane. Pojavlja se ogromno namigovanj, mogoče pa je vse. Pomembno je, da ne delamo ničesar na silo. Če bo prava ponudba in bo primerna za klub, mu bomo z veseljem prižgali zeleno luč že jutri," je dejal funkcionar celjskega kluba, vesel, da je reprezentanca najboljšemu klubskemu strelcu dvignila samozavest.

Ne skriva, da se za Požega Vancaša zanimajo tudi v največjih slovenskih klubih: "Maribor in Olimpija sta zainteresirana, a le če bosta prodala kakšnega igralca in nato pripeljala Požeg Vancaša kot zamenjavo." Pohvalil je sodelovanje s slovenskimi klubi in selektorjem Matjažem Kekom. "Klubi imamo dobro komunikacijo, Kek je naredil spremembo. Pohvala tudi Mariboru in Olimpiji, s katerima dobro sodelujemo."

Luka Zahović
Sportal Zahović hvali Keka in o pripravah pravi: Super, super in ... super

Predvidena postava Slovenije za današnjo tekmo:

Sorčan; Sikošek, Delamea Mlinar, Korun, Klinar; Požeg Vancaš, Hotić, Vetrih, Dervišević; Zahović, Vombergar.

Za A-reprezentanco je nastopil lani na zadnji tekmi lige narodov v Sofiji (1:1). | Foto: Vid Ponikvar Za A-reprezentanco je nastopil lani na zadnji tekmi lige narodov v Sofiji (1:1). Foto: Vid Ponikvar

Veršič drži pesti za današnji dober nastop slovenske reprezentance, zlasti edinega predstavnika NK Celje. Kako pa dvoboj s Kitajsko pričakuje Požeg Vancaš?

"Upam, da bom dobil nekaj minut. Kitajci so agresivna ekipa. Niso slabi. Dobro se moramo pripraviti na njih. Kar smo pokazali na treningih, moramo prenesti na tekmo. Dobro moramo igrati tudi v obrambi. Mislim, da se lahko nadejamo dobrega rezultata," se želi vrniti v domovino z zmago nad tekmeci iz Azije, ki so pred dnevi izgubili prijateljski dvoboj z ruskim Krasnodarjem. Nato se bo pridružil Celjanom na pripravah v Turčiji, kjer jih čakajo tekmeci iz Rusije, Srbije, Južne Koreje ...

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Kako sodeluje s selektorjem Kekom?

Matjaž Kek bo danes vodil Slovenijo prvič po dobrih sedmih letih. | Foto: nzs.si Matjaž Kek bo danes vodil Slovenijo prvič po dobrih sedmih letih. Foto: nzs.si "Selektor od nas zahteva, da nima nihče strahu in si upa delati stvari kljub napakam, ki se dogajajo. Želje nam ne manjka. Govori nam, da moramo verjeti v sebe. Pove nam nove stvari. Iz tega skušamo izvleči čim več pozitivnega," je eden najboljših nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije opisal sodelovanje s povratnikom na selektorski stolček Matjažem Kekom, ki bo danes po dobrih sedmih letih spet vodil nogometaše v slovenskih dresih.

Matic Črnic
Sportal Nekdanji sodelavec z Reke, ki je počaščen, da se je Kek spomnil nanj
Dejan Lazarević
Sportal Največje ime, na katero se je tokrat spomnil Kek
Slovenska nogometna reprezentanca Trening Španija
Sportal Kako je bilo v Španiji na prvem treningu Matjaža Keka? #foto
Ne spreglejte