Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 1. 2019,
20.19

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Natisni članek

Luka Zahović slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Torek, 22. 1. 2019, 20.19

5 let, 3 mesece

Luka Zahović

Zahović hvali Keka in o pripravah pravi: Super, super in ... super

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Luka Zahović | Luka Zahović je z dozdajšnjimi pripravami v Španiji zelo zadovoljen. | Foto Vid Ponikvar

Luka Zahović je z dozdajšnjimi pripravami v Španiji zelo zadovoljen.

Foto: Vid Ponikvar

Z B-reprezentanco Slovenije, na klopi katere bo Matjaž Kek s četrtkovo neuradno prijateljsko tekmo proti selekciji Kitajske do 25 let začel svoj drugi selektorski mandat, je tudi Luka Zahović, za katerim je sijajno leto 2018. Novo leto, v katerem si verjetno želi narediti korak naprej, bo začel v reprezentančni majici. S pripravami v Španiji je zelo zadovoljen.

Dejan Lazarević
Sportal Največje ime, na katero se je tokrat spomnil Kek

Luka Zahović je v dresu Maribora v lanskem letu zabil 18 prvenstvenih golov in v tej statistiki pristal v samem svetovnem vrhu. Od sina najboljšega strelca v zgodovini Slovenije Zlatka Zahovića sta bila boljša le dva. Največja zvezdnika zadnjega desetletja v svetovnem nogometu, Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je zabil 22 golov, in Argentinec Lionel Messi, ki se je ustavil pri številki 19.

Za Mariborčanom, ki je novembra lani praznoval 23. rojstni dan, je sijajno leto, v katerem je nazadnje dočakal tudi prvi reprezentančni vpoklic. Zdaj že nekdanji selektor Tomaž Kavčič ga je s seboj popeljal že na junijsko prijateljsko tekmo v Črno goro, zraven pa je bil tudi na vseh šestih tekmah lige narodov in oktobra, pri remiju na Cipru z 1:1, dočakal debi.

Matic Črnic
Sportal Nekdanji sodelavec z Reke, ki je počaščen, da se je Kek spomnil nanj

Niti najmanjše presenečenje ni, da se je znašel tudi na tokratnem seznamu novega selektorja Matjaža Keka. Sploh zato, ker gre za B-reprezentanco, napadalec Maribora pa je z devetimi goli pri vrhu lestvice strelcev Prve lige Telekom Slovenije tudi v tej sezoni. Po nekaj treningih v Marbelli v Španiji je stopil pred mikrofon in povedal, kaj si misli o sodelovanju s someščanom, ki se je pompozno vrnil na slovensko klop.

Počasi so prevzeli selektorjeve ideje

Na treningu v Marbelli | Foto: nzs.si Na treningu v Marbelli Foto: nzs.si "Super je. Super nam gre. Vreme je lepo, pogoji so dobri, treningi kakovostni. Za zdaj je vse super," je po zadnjem treningu povedal Zahović. "Vsak trener ima svoje ideje. Skupaj smo kratek čas, a smo počasi že prevzeli njegove ideje, delali tudi pri taktiki in tako. Upam, da se bomo v četrtek predstavili v čim boljši luči," je še povedal.

"Selektor od nas zahteva ogromno energije in zbranosti v igri, tako da upam, da bomo uspešni. Ne vem, kaj naj pričakujem od tekme, saj Kitajcev resnici na ljubo ne poznamo. Verjetno fizično niso prav močni, bodo pa hitri in agresivni. Ne vem, mogoče se motim. Pomočnik selektorja Igor Benedejčič si je ogledal njihovo tekmo. Danes ali jutri nam bo povedal, kaj in kako," je še dejal Zahović mlajši in za konec nekaj besed namenil prvi polovici sezone, v kateri se je s soigralci izkazal.

V tej sezoni je za Maribor v vseh tekmovanjih v 24 nastopih zabil deset golov. | Foto: Vid Ponikvar V tej sezoni je za Maribor v vseh tekmovanjih v 24 nastopih zabil deset golov. Foto: Vid Ponikvar

Zelo dobro, škoda le zaradi Evrope

V prvenstvu Maribor premočno vodi, v pokalu se je uvrstil med najboljše štiri, madež predstavlja samo Evropa, od katere so se vijoličasti poslovili po šestih tekmah. V 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa, v katerem je bil boljši Glasgow Rangers.

"S prvim delom sem zelo zadovoljen. Z Mariborom igramo dobro, grenak priokus je samo zaradi tega, ker se nam ni uspelo uvrstiti v evropsko tekmovanje. To se je zgodilo po naši krivdi, saj smo slabo odigrali tekmo v Glasgowu. Kar zadeva pripravljenost, se počutim odlično. Treniram dobro in sem zelo zadovoljen," je povedal eden glavnih Kekovih adutov na tokratni akciji, ki se lahko pohvali že z 62 goli v majici Maribora, ima pa tudi izkušnje z igranjem v tujini. Ne najboljših, član nizozemskega prvoligaša Heerenveena je bil eno leto in v tem času v njegovi majici odigral le osem tekem. Statistika zadetkov je ostala prazna.

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v Marbelli na sporedu v četrtek ob 17. uri.

Preberite še:

Slovenska nogometna reprezentanca Trening Španija
Sportal Kako je bilo v Španiji na prvem treningu Matjaža Keka? #foto
Radenko Mijatović, Matjaž Kek
Sportal Mijatović zaželel srečo, Kek poskrbel za nagovor. Reprezentanti že v Španiji.
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek: Naj mi nekdo pokaže tega genija #video
Matjaž Kek
Sportal Kek izbral seznam, na katerem mrgoli novincev
Ne spreglejte