Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 1. 2019,
12.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Sreda, 23. 1. 2019, 12.00

5 let, 3 mesece

Selektor Matjaž Kek pred tekmo s Kitajsko

Kek namerava združiti vroča strelca Olimpije in Maribora

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Matjaž Kek | Matjaž Kek je zadnjič vodil slovensko reprezentanco leta 2011. | Foto Vid Ponikvar

Matjaž Kek je zadnjič vodil slovensko reprezentanco leta 2011.

Foto: Vid Ponikvar

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je pred četrtkovim prijateljskim srečanjem z izbrano vrsto Kitajske do 25 let zadovoljen z željo in motivom varovancev, med katerimi prevladujejo igralci klubov Prve lige Telekom Slovenije. ''Tekma prihaja ob pravem času,'' iz Španije sporoča 57-letni Mariborčan in upa, da bodo takšna druženja z igralci klubov 1. SNL postala tradicionalna.

Slovenska nogometna reprezentanca je v teh dneh na jugu Andaluzije. Matjaž Kek računa na močno okleščeno zasedbo, saj manjkajo skoraj vsi najboljši nogometaši, ki si služijo kruh v tujih klubih.

Luka Zahović
Sportal Zahović hvali Keka in o pripravah pravi: Super, super in ... super

Priložnost je dal številnim igralcem klubov Prve lige Telekom Slovenije, s šestimi predstavniki prevladujeta Maribor in Domžale, zato se bo četrtkova tekma s kitajsko zasedbo do 25 let beležila v zgodovino rezultatov tako imenovane B-slovenske reprezentance.

Brez dovoljenja klubov ne bi bilo akcije

Slovenski nogometaši se na četrtkovo tekmo pripravljajo v La Cali. | Foto: nzs.si Slovenski nogometaši se na četrtkovo tekmo pripravljajo v La Cali. Foto: nzs.si ''Pogoji so pravi za zimski čas. Upam, da bodo fantje kaj odnesli od tega. Vsi treningi so pri vsakem posamezniku pokazali veliko voljo in motiv za dokazovanje. To je pozitivno in tudi najpomembnejše,'' je slovenski selektor, ki je še lani vodil Rijeko, navdušen nad pogoji v Španiji. Na prvo reprezentančno akcijo po vrnitvi na slovenski selektorski stolček je po dogovoru s trenerji slovenskih klubov odpeljal 23 igralcev, ki so se jeseni dokazovali na zelenicah na sončni strani Alp, in le dva legionarja.

''Hvala vsem klubom. Brez njihovega dovoljenja in privolitve ne bi bilo te akcije. Tisti, ki so prvič na takšni akciji, so nekoliko bolj nervozni, a je to potrditev nekega potenciala, ki ga fantje kažejo skozi državno ligo,'' se zaveda, da zaradi tega, ker termin tekme ne spada med uradne pri mednarodni nogometni zvezi (Fifa), ni mogel računati na močnejšo zasedbo. Januarska druženja z najboljšim, kar ponuja Prva liga Telekom Slovenije, želi ohraniti tudi v prihodnje.

Kondicijski trener reprezentance je Hrvat Luka Brkljača, s katerim je selektor Kek sodeloval pri reškem klubu. | Foto: nzs.si Kondicijski trener reprezentance je Hrvat Luka Brkljača, s katerim je selektor Kek sodeloval pri reškem klubu. Foto: nzs.si

''To bi lahko postala tradicionalna akcija, na neki način potrditev potenciala, ki ga iz tedna v teden videvamo v slovenski ligi. Zame kot trenerja so pomembne vse informacije. Tako tiste, ki sem jih dobil skozi treninge, kot tudi druženje v hotelu. Hvala nogometni zvezi, da je omogočila to akcijo,'' ne skriva zadovoljstva. Prvič se bo predstavil s strokovnim vodstvom, v katerem ne manjka njegovih znancev. Njegov pomočnik je Igor Benedejčič, kondicijski trener je Hrvat Luka Brkljača, trener vratarjev pa Borut Mavrič.

Matic Črnic
Sportal Nekdanji sodelavec z Reke, ki je počaščen, da se je Kek spomnil nanj

Vombergar in Zahović od prve minute?

Andres Vombergar je pred tako pričakovanim krstnim nastopom za slovensko reprezentanco. | Foto: Mario Horvat/Sportida Andres Vombergar je pred tako pričakovanim krstnim nastopom za slovensko reprezentanco. Foto: Mario Horvat/Sportida Z reprezentanco je od sobote opravil številne treninge. Vesel je, da ni nikakršnih zdravstvenih težav in bodo za dvoboj s Kitajci kandidirali vsi s seznama. Po poročanju slovenskega časnika Delo se nagiba k temu, da bo v četrtek poslal na igrišče enajsterico v formaciji 4-4-2.

V konici napada bi lahko od prve minute sodelovala Andres Vombergar, novinec v izbrani vrsti, in Luka Zahović, ki je lani že nastopil v ligi narodov. Moči bi tako združila velika tekmeca v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer branita barve Olimpije oziroma Maribora. Za mesto v konici napada kandidirata še Rok Sirk (Mura) in Jan Mlakar (Mura), ki bi lahko dobila priložnost v nadaljevanju dvoboja.

Luka Zahović je edini kandidat Kekove čete za nastop v napadu, ki je že zaigral za A-reprezentanco. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović je edini kandidat Kekove čete za nastop v napadu, ki je že zaigral za A-reprezentanco. Foto: Vid Ponikvar

Kitajska zasedba do 25 let je pred dnevi v Gibraltarju odigrala prijateljsko tekmo z ruskim jesenskim podprvakom Krasnodar, ki se pripravlja na evropski začetek sezone v šestnajstini finala evropske lige. Azijci so izgubili z 1:2.

Dvoboj med Slovenijo in kitajsko reprezentanco do 25 let se bo v četrtek začel ob 17. uri.
Dejan Lazarević
Sportal Največje ime, na katero se je tokrat spomnil Kek
Slovenska nogometna reprezentanca Trening Španija
Sportal Kako je bilo v Španiji na prvem treningu Matjaža Keka? #foto
Radenko Mijatović, Matjaž Kek
Sportal Mijatović zaželel srečo, Kek poskrbel za nagovor. Reprezentanti že v Španiji.
Ne spreglejte