Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 10. 2017,
15.28

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

3

Natisni članek

Zlatko Zahović Prva liga Telekom Slovenije UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor Liverpool NK Ankaran Marwan Kabha Ljudski vrt Viole

Petek, 20. 10. 2017, 15.28

1 leto

Športni direktor NK Maribor

Zlatko Zahović opravil analizo torkovega poraza

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

3

Zlatko Zahović | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović po visokem domačem porazu z Liverpoolom (0:7) svetuje nogometašem, naj dvignejo glave in v soboto proti Ankaranu zaigrajo z nasmehom. Navijačem vijolic je polepšal dan s podatkom, da je izraelski reprezentant Marwan Kabha podaljšal zvestobo klubu za še eno leto.

V torek se niso uresničile mariborske želje. Slovenski prvaki so naleteli na izrazito boljšega in bolj razpoloženega tekmeca, ki se jih je lotil brez milosti in jim mrežo zatresel kar sedemkrat.

Sedmica Liverpoola je odmevala po Evropi, v Ljudskem vrtu pa spisala nepozabno zgodbo o tem, kako navijači niso obrnili hrbta nemočni Milaničevi četi, ampak jo bodrili do konca in ji namenili aplavz. To je presenetilo celo delegate Evropske nogometne zveze (Uefa). Mariborski klub je navijačem za izkazano strast in zvestobo namenil javno zahvalo, ki se ji pridružuje tudi športni direktor Zlatko Zahović.

Tako slab dan imajo samo veliki zmagovalci

Ljudski vrt je bil v torek poln do zadnjega kotička. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ljudski vrt je bil v torek poln do zadnjega kotička. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po številnih neprijetnostih v prejšnjih dneh (poškodba sina Luke Zahovića, drzna izjava o trenerskih dometih Jürgena Kloppa, ki je odmevala po Evropi, in rekordno visok poraz v Ljudskem vrtu v klubski zgodovini) se je oglasil za klubsko stran.

Poudaril je, da ostaja zelo zadovoljen s tistim, kar uspeva nogometašem na igrišču. V prvenstvu so še neporaženi, za vodilno Olimpijo pa kljub zgoščenemu evropskemu ritmu zaostajajo le dve točki. V ligi prvakov so v treh nastopih zbrali točko, tako da še niso rekli zadnje v boju za napredovanje. V soboto jih čaka nova obveznost, v domačem prvenstvu bodo pričakali na papirju najlažjega tekmeca, zadnjeuvrščeni Ankaran.

"Pred nami je nova tekma, naslednja v nizu preizkušenj, ki jih kljub napornemu ritmu zelo dobro opravljamo. Razen zadnje, ki nam ni uspela, a so dodatne besede o tekmi proti Liverpoolu zdaj odveč," se je dotaknil torkovega poraza, ki je dal misliti strokovnemu vodstvu Maribora. Po opravljeni analizi je prvi kadrovik kluba ugotovil, da je imel Maribor zelo slab dan.

Mariborčani so pred dvobojem izpostavljali cilj, da bi dvoboj zapustili neporaženi, a se jim je načrt izjalovil že po nekaj minutah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčani so pred dvobojem izpostavljali cilj, da bi dvoboj zapustili neporaženi, a se jim je načrt izjalovil že po nekaj minutah. Foto: Urban Urbanc/Sportida  

"Ampak tako slab dan lahko imajo samo veliki zmagovalci, šampioni v kontinuiteti, kot so naši igralci. Čez dva tedna bo nova tekma v ligi prvakov, do konca skupinskega dela še tri, ki jih bomo znova odigrali na visoki ravni in potrdili, kaj zmoremo," 46-letni Mariborčan ohranja optimizem.



Kabha podaljšal pogodbo z Mariborom

Izraelec Marwan Kabhba je podobno kot soigralci v torek izkusil najvišji poraz, odkar nosi dres Maribora. | Foto: Sportida Izraelec Marwan Kabhba je podobno kot soigralci v torek izkusil najvišji poraz, odkar nosi dres Maribora. Foto: Sportida Navijačem je sporočil pomembno novico, da je našel skupni jezik z Marwanom Kahbo, ki si je z dobrimi predstavami pri vijolicah prislužil vpoklic v izraelsko reprezentanco. Kabhi bi se pogodba z Mariborom iztekla konec sezone 2017/18, po novem dogovoru pa jo je podaljšal še za eno leto. "Imamo novo zvestobo vijoličastemu dresu," je Zahović poskrbel za vedro novico, ki bi lahko pripomogla k dvigu razpoloženja pred novimi izzivi.

"Prvenstvene izzive želimo nadaljevati z zmagami. Kot šampioni. Sporočilo igralcem pred tekmo proti Ankaranu je: glave gor in igrati z nasmehom," je prepričan, da bi lahko to pomagalo igralcem do uresničenja cilja, paketa novih treh točk proti primorskim brezdomcem, ki so nazadnje gostovali v Domžalah in prejeli kar šest golov.

Kako se je NK Maribor zahvalil navijačem? 

Velika zahvala kluba navijačem: Za strast in zvestobo. Za ponos in pripadnost.

Mi skupaj eno smo v najvišji obliki

Priznamo, neradi izgubljamo. Za klub, ki večkrat občuti veselje zmage kot grenkobo poraza, veljajo drugačne zakonitosti. In drugi kriteriji presoje (ne)uspehov. Tekma proti Liverpoolu bo statistično ostala zapisana kot tista z visokim porazom, a je prinesla tudi nove, še višje vrednote.

Videli smo novo dimenzijo vijol'čne zgodbe. Strast in zvestobo. Ponos in pripadnost. V najvišji možni obliki. Ko izrazi navijaške podpore niso obrabljeni stereotipi ali le besede, zapisane v pesmih. Ampak so izraz tistega, kar dejansko čutimo. Ko nismo odvisni od dobljenega gola ali poraza. Ampak smo ponosni na svoj klub.

Navijači Maribora so po koncu dvoboja ostali na tribunah še dolgo časa ter nadaljevali skandiranje in petje. | Foto: Sportida Navijači Maribora so po koncu dvoboja ostali na tribunah še dolgo časa ter nadaljevali skandiranje in petje. Foto: Sportida

Z igrišča smo odšli kot poraženci 90-minutnega nogometnega boja, domov pa s prav posebnimi spoznanji za naslednje minute, ure, dneve, leta. S potrditvijo, kaj dejansko pomeni MI SKUPAJ ENO SMO. V dobrem in slabem. V zmagi al' porazu… Ko imaš rad in to pokažeš. Znaš pokazati.

Najmanj, kar lahko storimo, je zahvala s klubske strani Violam, vsem navijačem. Za odziv, za podporo ekipi. Za vnovičen dokaz, da vijol'čno srce bije drugače. Za vedno.

#MiSkupajEnoSmo

Ne spreglejte