Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
16.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

2

Natisni članek

Marko Šuler Luka Zahović Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 16.14

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič pred gostovanjem Liverpoola

Nad Liverpool z Markom Šulerjem, a brez Luke Zahovića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

2

Darko Milanič NK Maribor | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Na današnjem zadnjem treningu pred jutrišnjo tekmo lige prvakov proti Liverpoolu je trenerja Maribora Darka Milaniča doletela zelo slaba novica. Poškodoval se je napadalec Luka Zahović, ki bo moral spet na operacijo. V ekipo se vrača steber obrambe Marko Šuler.

Nogometaši Maribora se bodo v torek ob 20.45 v razprodanem Ljudskem vrtu v 3. krogu skupinskega dela lige prvakov pomerili z Liverpoolom. Glavni sodnik bo Madžar Viktor Kassai.

Luka Zahović ne bo igral. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović ne bo igral. Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović je pred kratkim okreval po poškodbi ključnice, zaradi katere je moral avgusta na operacijo in nato počival mesec dni. Izpustil je obe tekmi lige prvakov proti moskovskemu Spartaku in Sevilli, a verjel, da bo na torkovi tekmi proti Liverpoolu sodeloval.

Mladi napadalec je zaigral na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah Maribora, toda zdaj se je ravno na zadnjem treningu pred jutrišnjim spektaklom v Ljudskem vrtu spet poškodoval. Ob padcu se je prelomila kovinska ploščica na operiranem mestu, zato je moral v bolnišnico, kjer ga bodo spet operirali. To pomeni, da bo počival kar nekaj časa.

Vrača se steber obrambe

Dobra novica za Maribor je, da se v moštvo vrača izkušeni branilec Marko Šuler, ki je izpustil zadnje štiri tekme, tudi gostovanje v Sevilli. "Treniral je z nami in glede na to, kako je bil videti, je očitno pripravljen. Ni imel težav in je zdrav," je vrnitev nekdanjega reprezentanta Slovenije potrdil Darko Milanič, ki se torkovega izziva zelo veseli.

"Smo pripravljeni. Na voljo smo imeli nekaj časa za pripravo. Pred nami je druga tekma v ligi prvakov pred domačimi navijači. Na prvi smo s pomočjo energije naših navijačev pokazali veliko. Zdaj nas čaka nov izziv. Želimo doseči želeno raven igre in verjamem, da je pred nami izjemna tekma," je tekmo proti Liverpoolu napovedal trener Maribora, ki ga čaka obračun s priznanim nemškim trenerjem Jürgenom Kloppom.

Dvomi, da se bo Jürgen Klopp igral z usodo

Sloviti nekdanji trener Borussie Dortmund, ki je z njo leta 2013 igral v finalu tega tekmovanja, ima po prvih dveh tekmah lige prvakov le dve točki, zato v Mariboru ne verjamejo, da bo gostovanje v Ljudskem vrtu vzel z levo roko.

Pri Mariboru verjamejo, da bodo spet opozorili nase. | Foto: Matjaž Vertuš Pri Mariboru verjamejo, da bodo spet opozorili nase. Foto: Matjaž Vertuš

"Ima svojo udarno enajsterico in verjamem, da bo nastopil z najboljšo mogočo zasedbo. Zaradi pomembnosti tekme ne bo veliko rotiral," je o kolegu na klopi Liverpoola povedal Milanič, ki o pomanjkljivostih tekmeca ni hotel razpredati.

"Gre za previsoko raven nogometa, da bi si lahko privoščil kaj takega. Vemo pa, v čem je Liverpool zelo dober. Njegova igra temelji na hitri tranziciji, visokem pritisku in hitri igri v napadu. Imajo ekipo, ki šprinta, napada in je zelo hitra. Nasprotniku ne pustijo igrati. Tudi po izgubljeni žogi napadajo. Vemo, kaj nas čaka, in vemo, česa ne smemo delati. Napadli od prve minute zagotovo ne bomo, to bi bilo za nas usodno," je napovedal Milanič, ki so ga angleški novinarji povprašali tudi o kapetanu Marcosu Tavaresu. O napadalcu, od katerega vsi pričakujejo največ.

Kapetan bo prinesel pravo energijo

"Je naš kapetan in nogometaš, ki je na najpomembnejših tekmah najboljši. Na takšne tekme se vedno dobro pripravi in vedno kaže pravo energijo. Prepričan sem, da bo tudi jutri tako. Da bo zelo motiviran in da se je v zadnjem času osvežil, na kar pazimo," je o strelcu številnih evropskih golov v majici Maribora, ki pa na prvi zadetek v ligi prvakov še čaka, povedal Milanič. Ga bo dočakal jutri in s tem še bolj utrdil status legende med množicami, ki prisegajo na vijoličasto barvo?

Ne spreglejte