Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
22.35

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl RB Leipzig Anderlecht Robert Berić Juventus Bayern München Jupp Heynckes Manchester City Manchester United Liverpool Chelsea PSG Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 18. 10. 2017, 22.35

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (3. krog)

Atletico si je močno zagrenil življenje, Barcelona ni plačala zaradi Piquejeve neumnosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Atleticu Jana Oblaka tudi v tretjem krogu lige prvakov ni uspelo zmagati. V Bakuju je s Qarabagom le remiziral (0:0) in si močno priprl vrata za napredovanje v izločilne boje. Tudi v Londonu, kjer je pravico delil slovenski sodnik Damir Skomina, nismo videli zmagovalca. Chelsea in Roma sta se razšla s 3:3. Barcelona je brez težav premagala Olympiacos (3:1), čeprav je več kot polčas igrala brez pordečelega Gerarda Piqueja.

Liga prvakov, 2. krog

Atletico je po remiju proti Romi in porazu proti Chelseaju zdaj razočaral tudi proti Qarabagu. V Bakuju nismo videli zadetkov, Madridčani, ki so v zadnjih štirih sezonah dvakrat nastopili v velikem finalu, pa so zdaj v zelo težkem položaju. Jan Oblak in druščina bodo morali v zadnjih treh krogih morali zmagati na vseh treh tekmah, kar pa bo v težki skupini vse prej kot lahko. 

V Londonu Skomina videl šest zadetkov

V derbiju večera je smo videli kar šest zadetkov. Ko je Chelsea vodil že 2:0, so vsi mislili, da se bodo Angleži sprehodili do treh točk, toda Rimljani se niso dali in s popolnim preobratom celo povedli s 3:2. Na koncu pa je točko Londončanom zagotovil Eden Hazard.

Eden Hazard je preprečil poraz Chelseaja. | Foto: Reuters Eden Hazard je preprečil poraz Chelseaja. Foto: Reuters

Debi najmlajšega vseh časov za pozabo

Jose Mourinho z rdečimi vragi gostoval na Portugalskem pri Benfici, ki si je veliko obetala, na koncu pa še tretjič izgubila. Pri Lizbončanih je v vratih začel komaj 18-letni Belgijec srbskih korenin Mile Svilar, ki je izboljšal rekord Ikerja Casillasa. Postal najmlajši vratar vseh časov, ki je nastopil v ligi prvakov.

Žal se debija ne bo rad spominjal, saj je ravno po njegovi začetniški napaki United povedel, na koncu pa tudi zmagal. Osemnajsletniku je z velike razdalje zadetek zabil še en najstnik Marcus Rashford.

Izboljšal rekord Ikerja:

Nato pa tole:

Barcelona pometla z Grki, Berić le opazoval šov Parižanov

Robert Berić spet ni dobil priložnosti za igro. | Foto: Reuters Robert Berić spet ni dobil priložnosti za igro. Foto: Reuters V skupini B je Bayern München pod vodstvom Juppa Heynckesa visoko premagal Celtic, Robert Berić pa je z Anderlecht visoko izgubil proti PSG. Slovenski napadalec je šov Parižanov spremljal s klopi.

Barcelona igra proti Kekovemu evropskemu krvniku, grškemu prvaku Olympiakosu zmagala s 3:1. Katalonci so hitro povedli, a tudi ostali brez Gerarda Piqueja, ki je že v prvem polčasu dvakrat porumenel. Ob koncu prvega polčasa je z roko zadel zadetek, sodnik pa ga je poslal pod prho.

Kljub igralcu manj je srečanje v drugem delu s prostim udarcem odločil Leo Messi in dokončno rešil tekmo. 

Evropski podprvak Juventus se je na domačem igrišču mučil s Sportingom iz Lizbone. Dolgo je kazalo na delitev točk, nato pa je staro damo rešil Mario Mandžukić.

Roka Piqueja, ki je sodniki niso spregledali:

Liverpool ponižal Maribor

Mariborčani so pred tekmo z Liverpoolom upali na ugoden razplet, a je že po nekaj podajah je bilo jasno, da za presenečenje ni možnosti. Že v četrti minuti je po veliki napaki mariborske napake udaril Roberto Firmino in napovedal visoko zmago gostov iz Anglije.

Liverpool je do konca prvega dela zadel še trikrat, na koncu pa so se ustavili pri sedmici, kar je najhujši domači poraz Maribora v ligi prvakov. Rekord so podrli Liverpoolčani, ki tako visoko v gosteh v evropskem tekmovanju še niso zmagali.

Viole so kljub rekordnemu porazu zaploskale svojim ljubljencem:

V drugi tekmi skupine E so podobno klofuto kot slovenski prvaki dobili tudi nogometaši Seville, ki so sredi Moskve izgubili s kar 1:5. Spartak ima zdaj enako točk kot Liverpool (5), Sevilla ostaja pri štirih, Maribor pa pri eni.

Mladinci klonili proti Gerrardovi četi

V Madridu brez zmagovalca, Kampl lažje diha

Harry Kane in Cristiano Ronaldo sta se razšla s prijateljskih 1:1. | Foto: Reuters Harry Kane in Cristiano Ronaldo sta se razšla s prijateljskih 1:1. Foto: Reuters Svečano je bilo v Madridu, a zmagovalca nismo videli. Tottenham je celo povedel po avtogulu Raphaela Varana, točko pa je Realu z bele točke zagotovil kdo drug kot Cristiano Ronaldo.

Drugi veliki derbi večera smo spremljali na Otoku med Mancheser Cityjem in Napolijem. Domači so hitro povedli z 2:0, na koncu pa celo trepetali za zmago. Neapeljčani so imeli na voljo dve enajstmetrovki, izkoristili pa so le eno.

V skupini G je RB Leipzig s Kevinom Kamplom po hudi bitki doma uspel premagati Porto (3:2), v oči pa bode odlični Bešiktaš, ki je zmagal tudi pri Monacu in s popolnim izkupičkom in devetimi točkami hiti prvemu mestu v skupini naproti.

Liga prvakov, skupinski del, 3. krog:

Lestvica:

1. Manchester United 3 tekme - 9 točk
2. Basel 3 - 6
3. CSKA Moskva 3 - 3
4. Benfica Lizbona 3 - 0

 

Lestvica:

1. PSG 3 tekmi - 9 točk
2. Bayern München 3 - 6
3. Celtic 3 - 3
4. Anderlecht 3 - 0

 

Lestvica:

1. Chelsea 3 tekmi - 7 točk
2. Roma 3 - 5
3. Atletico Madrid 3 - 2
4. Qarabag 3 - 1

 

Lestvica:

1. Barcelona 3 tekmi - 9 točk
2. Juventus 3 - 6
3. Sporting Lizbona 3 - 3
4. Olympiakos Pirej 3 - 0

 

Lestvica:

1. Liverpool 3 tekme - 5 točk
2. Spartak Moskva 3 - 5
3. Sevilla 3 - 4
4. Maribor 3 - 1

 

Lestvica:

1. Manchester City 3 tekme - 9 točk
2. Šahtar Doneck 3 - 6
3. Napoli 3 - 3
4. Feyenoord 3 - 0

 

Lestvica:

1. Bešiktaš 3 tekme - 9 točk
2. RB Leipzig 3 - 4
3. Porto 3 - 3
4. Monaco 3 - 1

 

Lestvica:

1. Tottenham 3 tekme - 7 točk
2. Real Madrid 3 - 7
3. Borussia Dortmund 3 - 1
4. APOEL Nikozija 3 - 1

 

Maribor : Liverpool 0:7 (0:4)

Konec tekme!

90. minuta:, GOOL 0:7: Ni še konec. Maribora je povsem razpadel, Liverpool pa se je veselil novega zadetka. Z razdalje je zadetek dosegel še mladi Trent Alexander-Arnold. Zanimivo je, da je njegovemu strelu smer spremenil ravno nesrečni Šuler in tako pomagal ukaniti Handanovića.

86. minuta, GOOL 0:6: V mirnem drugem polčasu smo videli še drugi zadetek. Znova v mreži Maribora. V polnoje zadel še rezervist Alex Oxlade-Chamberlain. Akcijo je začel Daniel Sturridge, ki je presekal slabo podajo Šulerja. 

 

54. minuta, GOOL 0:5: Liverpool je v drugi del vstopil bolj rezervirano, a so vseeno hitro dosegli nov zadetek. Tokrat se je v vlogi podajalca znašel Coutinha, z glavo pa je zadel Firmino. To je bil že drugi zadetek Brazilca.

Začetek drugega dela!

Konec prvega polčasa!

42. minuta: Svojo priložnost je imel tudi Maribor. Po prostem strelu in podaji v kazenski prostor Valona Ahmedija je povsem sam ostal Šuler, ki pa je grdo zgrešil in žogo z glavo poslal mimo vrat Kariusa.

40. minuta, GOOL 0:4: Ni še konec angleške kanonade. Po novi super hitri akciji in podaji z boka Alberta Morena je zadel še drugič na tekmi Salah.

19. minuta, GOOL 0:3: Konec je. Liverpool je še tretjič zadel. Po izjemnem slalomu Firmina je v polno zadel še Mohamed Salah.

13. minuta, GOOL 0:2: Če se je po jutru dan pozna, se Mariboru ne obeta nič dobrega. Liverpool je hitro podvojil vodstvo. Po prekrasni podaji kapetana Milnerja je z drugega plana lepo zadel Philippe Coutinho.

7. minuta: Le tri minute kasneje je Liverpool spet prelahko prišel do strela. Kapetan gostov James Milner je lepo preigraval in nevarno sprožil. K sreči je njegov dober strel ukrotil Jasmin Handanović.

4. minuta, GOOL 0:1: Tekma se še dobra ni začela, ko so Angleži že povedli. Napako Marka Šulerja je izkoristil Mohamed Salah, ki je v nadaljevanju lepo našel Roberta Firmina, ta pa je žogo potisnil prazno mrežo.

20.45: Tekma v Ljudskem vrtu se je začela.

 

Začetni postavi:

Maribor: J. Handanović; Milec, Šuler, Rajčevič, Viler; Vrhovec, Kabha; Bohar, Ahmedi, Kramarić; Tavares;

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Matip, Moreno; Milner, Wijnaldum, Can; Salah, Coutinho, Firmino

Ne spreglejte