Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
17. 10. 2017,
23.48

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Natisni članek

Ljudski vrt UEFA liga prvakov Liverpool Darko Milanič Jürgen Klopp NK Maribor NK Maribor

Torek, 17. 10. 2017, 23.48

12 mesecev

Trenerja po rekordni zmagi Liverpoola v Mariboru

Darko Milanič ni prepoznal svojih nogometašev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Prepričan sem, da bi lahko z enako postavo proti Liverpoolu igrali veliko bolje, kot smo," je po porazu z 0:7, rekordnem Maribora pred domačimi navijači, povedal trener Darko Milanič. Njegov kolega na strani gostov Jürgen Klopp je bil po rekordni evropski zmagi Liverpoola v gosteh seveda veliko bolj zadovoljen.

"Imam občutek, da je odločil zgodnji gol, ki smo ga prejeli. Hiter zaostanek nas je zelo omejil. Fantje si potem niso bili več podobni. Že po 20 minutah igre smo zaostajali z 0:3, potem se nismo uspeli pobrati," je po drugem porazu v ligi prvakov v nizu dejal Darko Milanič, ki precej pogumne postavitve z mladim napadalcem Martinom Kramaričem od prve minute ne obžaluje.

"Zavedali smo se moči in hitrosti Liverpoola, ko smo postavljali strategijo za današnjo tekmo. Ni Martin Kramarič tisti, ki je odločil to tekmo, ampak smo bili enostavno preslabi. To se je videlo od prve napačne podaje nazaj, ko nismo uspeli rešiti nevarnosti pred našim golom in smo prejeli gol. Po prvem golu v naši mreži je šlo vse po zlu. Potem smo bili do konca tekme slabi. Danes smo dobili po glavi, a moramo vedeti, da so nas ti fantje in ta postavitev popeljali do tja, kjer smo. Odločilo je, da smo bili bistveno slabši od podobe, ki jo kažemo sicer," je razlagal trener Maribora.

Težko je preklapljati med Slovenijo in Evropo

Maribor ima po treh tekmah eno točko. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Maribor ima po treh tekmah eno točko. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Prepričan sem, da bi lahko tudi proti Liverpoolu s takšno postavitvijo odigrali odlično. Sami sebi smo ustvarjali težave. Ni bila postavitev odločilna, ampak miselnost. Treba je vedeti, da v domačem prvenstvu igramo proti nasprotnikom, proti katerim moramo napadati. V Evropi je zgodba drugačna. Težko je preklapljati. Lahko bi zaigrali tudi s petimi branilci in vezisti, a če potem na igrišču delaš nekaj, česar ne bi smel, kot se je nam dogajalo v zaključku tekme, ko smo prejeli še dva gola, se drugače ne more razplesti. Dejstvo je tudi to, da nam specialistov za obrambo primanjkuje, saj naša ekipa večino časa igra na drugačen način," je še povedal vodja strokovnega štaba slovenskega prvaka, ki je zdaj s točko na dnu skupine E lige prvakov in za tri točke zaostaja za Sevillo.

Jürgen Klopp: Maribor je pokazal, da je dober

Na vrh je po tretjem krogu skočil Liverpool, ki je po dveh remijih prišel do prve zmage. Za nameček zgodovinske, najvišje angleške gostujoče v Evropi do zdaj.

Jürgen Klopp je kljub zmagi Liverpoola s 7:0 pohvalil nogometaše Maribora. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jürgen Klopp je kljub zmagi Liverpoola s 7:0 pohvalil nogometaše Maribora. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Tega nisem vedel. Povedali so mi takoj po tekmi. Lepo je spisati zgodovino. Redko se zgodi, da zmagaš s tako visoko razliko. Maribor je bil pred tekmo upravičeno samozavesten, saj proti Angležem tukaj še ni izgubil, a tako visoko zmago smo si zaslužili. Po navadi moram razlagati, zakaj ne dosegamo zadetkov. Tokrat smo jih kar sedem in verjamem, da bo zdaj vse skupaj lažje. Ta rezultat nam daje spodbudo za naprej," je bil po tekmi zadovoljen Jürgen Klopp, ki ga že konec tedna čaka nov velik izziv. Prvenstveni derbi z londonskim Tottehamom.

"Od prve sekunde smo igrali tako, kot smo si želeli. Igrali smo zelo dobro v napadu in tudi v obrambi. Prvi gol je padel kot posledica pritiska, ki smo ga vršili na nasprotnikove branilce. Po vodstvu smo bili mirnejši in bilo nam je veliko lažje. Prišli smo do sijajnega rezultata. Ko zabiješ sedem golov, moraš biti zadovoljen. Treba je povedati, da je tudi Maribor pokazal, da je dober. V določenih trenutkih, ko je prišel pred nas kazenski prostor, je žoga med mariborskimi nogometaši krožila zelo dobro," je bolj slabo tolažbo za Marcosa Tavaresa in soigralce za konec ponudil priznani 50-letni nemški trener.

Ne spreglejte