Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 10. 2017,
22.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

11

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Liverpool UEFA liga prvakov Ljudski vrt

Torek, 17. 10. 2017, 22.30

1 leto

Najvišji domači poraz NK Maribor v Evropi

Liverpool ni dovolil, da bi postal polnoleten

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

11

Liverpool | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

''V naših očeh žarijo vse tvoje zmage'', so pred tekmo z veličastno koreografijo sporočili navijači Maribora. Viole se takrat niso zavedale, da bo dvoboj z Liverpoolom poskrbel za rekord, a žal v eni najmanj priljubljenih rubrik. Maribor v Evropi pred domačim občinstvom še ni izgubil tako visoko, kot je prav proti vihravi Kloppovi četi. Otočani so zmagali kar s 7:0!

Če Maribor danes ne bi tako visoko izgubil z Liverpoolom, bi prejšnji rekordni najvišji domači poraz še v tem tednu prestopil prag polnoletnosti. Vijolice so 19. oktobra 1999 v Ljudskem vrtu, ki je imel takrat manj privlačno podobo in ga je z današnjo družila le osrednja tribuna, izkusile moč nebeško-modrih iz Rima.

Zvezdniški Lazio je v mestu ob Dravi Prašnikarjevo četo premagal kar s 4:0, to pa je bil do današnjega potopa proti petkratnemu evropskemu prvaku iz Anglije tudi najvišji domači evropski poraz vijolic.

Kdaj je še izgubil visoko?

To je bil do današnje tekme z Liverpoolom (0:7) tudi edini evropski poraz Maribora v Ljudskem vrtu, izražen z vsaj štirimi zadetki. Petkrat so Mariborčani ostali prekratki za tri zadetke.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je od spektakla v Ljudskem vrtu pričakoval vse kaj drugega kot rekordno visok domač poraz vijolic. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je od spektakla v Ljudskem vrtu pričakoval vse kaj drugega kot rekordno visok domač poraz vijolic. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nazadnje proti Rubinu iz Kazana (2:5), pred tem pa še proti Laziu (1:4), Zürichu (0:3), na dveh omenjenih tekmah je Mariborčane vodil zdajšnji strateg Darko Milanič, z 0:3 pa je Maribor doma potegnil krajšo še proti Glasgow Rangers in Atleticu Madridu. Proti delodajalcu Jana Oblaka je izgubil pred davnimi 25 leti.

Vijolice so tako proti Liverpoolu zakorakale v novo poglavje in skoraj triletno obdobje brez domačega poraza v Evropi, v katerem je postal Ljudski vrt neosvojljiva trdnjava, končale z neslavnim rekordom.

Ne spreglejte