Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
19.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

3

Natisni članek

Zlatko Zahović Dejan Lovren Jürgen Klopp Liverpool NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 19.48

6 let, 6 mesecev

Tiskovna konferenca Liverpoola v Ljudskem vrtu

Hrvaški branilec Liverpoola je v Mariboru dvignil prah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

3

Jürgen Klopp | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ne samo o Mariboru, v taboru Liverpoola, ki ga v Ljudskem vrtu čaka obračun tretjega kroga lige prvakov s slovenskim prvakom, so na novinarski konferenci večer pred torkovo tekmo pričakovano govorili tudi o sobotnem derbiju z Manchester Unitedom (0:0). Odmeva predvsem izjava, za katero je poskrbel hrvaški branilec Dejan Lovren.

Nogometaši Maribora se bodo v torek ob 20.45 v razprodanem Ljudskem vrtu v 3. krogu skupinskega dela lige prvakov pomerili z Liverpoolom. Glavni sodnik bo Madžar Viktor Kassai.

Odprava Liverpoola je v Maribor prišla danes in v Ljudskem vrtu opravila trening pred jutrišnjo tekmo lige prvakov, v kateri so za Angleže tri točke skorajda nujne. V prvih dveh krogih skupine E so namreč osvojili le dve.

"Če kdo misli, da bo tukaj lahko zmagati in da bom na igrišče poslal zelo spremenjeno zasedbo, se pošteno moti. Maribor je v Evropi v tej sezoni odigral devet tekem, zdaj je v skupinskem delu lige prvakov, kar pomeni, da je kakovosten in da ima pravo miselnost. Morda bom naredil kakšno menjavo, a pričakujte le eno ali dve," je na novinarski konferenci pred treningom večer pred tekmo povedal Jürgen Klopp. Razkril je, da bo med vratnicama prednost pred Belgijcem Simonom Mignoletom dobil Nemec Loris Karius.


Pred tekmo Maribor - Liverpool:


Videl je dva obraza Maribora

Ogledal si je dve tekmi Maribora. | Foto: Reuters Ogledal si je dve tekmi Maribora. Foto: Reuters "Naš cilj je uvrstitev v izločilne dele, a v naši skupini se lahko zgodi vse. Na prvih dveh tekmah smo igrali dobro, a nismo zmagali. Zdaj moramo ponoviti igro s tekem proti Spartaku in Sevilli ter zmagati. Še zdaleč pa ne mislimo, da smo tri točke v Mariboru že osvojili," je še enkrat opozoril trener Liverpoola.

"Ogledali smo si dve tekmi Maribora, bili sta zelo različni. V domačem prvenstvu morajo napadati, a hkrati so dokazali, da se znajo tudi branit. Moramo biti zbrani in pripravljeni na nalogo, ki je pred nami," je dodal Nemec, ki je v soboto v največjem derbiju angleškega nogometa na Anfieldu remiziral z Manchester Unitedom brez zadetkov. V nedeljo ga v domačem prvenstvu čaka še en derbi, pomeril se bo s Tottenhamom.

"Proti Manchestru smo odigrali dobro, a zdaj nas čaka tekma proti Mariboru, ki je v tem trenutku za nas najpomembnejša. Šele po tem bomo razmišljali o naslednji tekmi proti Tottenhamu," je dejal Klopp.

Klopp odgovoril na provokacijo Zlatka Zahovića

"Zagotovo mora biti vrhunski trener. Občinstvo ga obožuje, mediji tudi. To je zanj zelo pomembno. Mora biti vrhunski trener, a taki zelo malo osvajajo," je v pogovoru za Sportal povedal Zlatko Zahović in pred tekmo z Liverpoolom zbodel njegovega trenerja.

Kloppu je danes v Mariboru eden izmed novinarjev razkril, kaj si športni direktor Maribora misli o njem, a ga to ni preveč razburilo. "Kot kaže, sem smešen, karizmatičen poraženec," je odgovoril trener, ki je do zdaj izgubil tri velike finale. Ligo prvakov z Borussio Dortmund (2013), ligo Europa in finale angleškega ligaškega pokala (oboje leta 2016) pa z Liverpoolom.

Izjava, s katero je Hrvat dvignil prah

O sobotnem derbiju je spregovoril tudi Dejan Lovren, ki je na novinarski konferenci sedel ob Kloppu, in poskrbel za izjavo, ki je na Otoku dvignila precej prahu. Zvezdnika Manchester Uniteda, napadalca Romeluja Lukakuja, je namreč obtožil, da ga je namerno pohodil. O tem dogodku z Anfielda, ki ga je sodnik med tekmo spregledal, se govori v zadnjih dneh, a z angleške nogometne zveze FA so medtem že sporočili, da najboljši strelec Manchester Uniteda ne bo kaznovan.

Dejan Lovren je spregovoril o sobotnem velikem angleškem derbiju in dvignil prah. | Foto: Reuters Dejan Lovren je spregovoril o sobotnem velikem angleškem derbiju in dvignil prah. Foto: Reuters

"Padel sem na tla, bil je nad mano in mislim, da bi se brez težav umaknil, a je stopil name. Imam občutek, da je to naredil namerno. Če bi to naredil po nesreči, bi se mi verjetno opravičil, a se ni. Odzval se je nešportno in mislim, da je to naredil zato, ker je bil zelo živčen," je hrvaški branilec poskrbel, da se bo o Lukakuju zagotovo govorilo še nekaj dni.

Maribor pozna in ceni

Nekaj besed je namenil tudi Mariboru. "Maribor poznam že od prej. Iz časov, ko sem igral na Hrvaškem. Vedno sem ga zelo spoštoval. Ima nekaj izjemnih posameznikov in zasluži si, da je tu, kjer je. Ne bo nam lahko, a verjamem v našo kakovost," je dejal 28-letni nekdanji branilec zagrebškega Dinama, potem pa skupaj s soigralci odšel preizkusit zelenico Ljudskega vrta.

Ne spreglejte