Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
11.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

Natisni članek

1. SNL Dele Alli Christian Eriksen Pierre-Emerick Aubameyang Tottenham Newcastle United Ousmane Dembele Juventus Barcelona zimski prestopni rok

Torek, 1. 2. 2022, 11.00

1 leto, 2 meseca

Zadnji dan zimskega prestopnega roka (2022)

Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84
Christian Eriksen | Danski nogometaš Christian Eriksen je sklenil pogodbo z Brentfordom. Angleški nogomet pozna odlično, saj je v preteklosti nosil dres Tottenhama. | Foto Guliverimage

Danski nogometaš Christian Eriksen je sklenil pogodbo z Brentfordom. Angleški nogomet pozna odlično, saj je v preteklosti nosil dres Tottenhama.

Foto: Guliverimage

Klubi iz petih najmočnejših lig na svetu so imeli v ponedeljek zadnjo priložnost, da svoje vrste okrepijo s katerim izmed želenih nogometašev. Uresničile so se vse napovedi, saj na nogometni borzi še zdaleč ni bil dolgčas. Everton je potrdil prihod Deleja Allija krepko po polnoči. Kljub temu da je tržnica uradno že zaprta, pa je v zraku še vedno nekaj odprtih vprašanj. Največ oči je uprtih v Barcelono, kjer katalonski klub še vedno ni predstavil novega napadalca Pierre-Emericka Aubameyanga, a naj bi to storil v bližnji prihodnosti.

08:29

Dele Alli uradno v Evertonu

00:10

Aubameyang in Dele Alli čakata

00:07

Tržnica zaprta

23:16

Portugalec k Liverpoolu?

23:11

Oblak z novim soigralcem

21:25

Berić se seli, Mlakar ostaja

20:53

Iz Otoka vendarle na Camp Nou

19:55

Everton se krepi

19:06

Nova moč pri Newcastlu

18:41

Odhoda iz Tottenhama v Španijo

18:34

Valižan v Glasgow

18:31

Aubameyang v težkem položaju

17:56

Iz Radomelj v Italijo

17:46

Bentancur in Kuluševski

17:31

Juventus kupil kar dva

17:28

Atalanta predstavila Romuna

17:05

Faivre in Ndombele pri Lyonu

16:15

Brazilec že trenira z Zenitom

16:09

Man City kupil Argentinca

15:31

Lampard novi trener Evertona

15:12

Marko Nunić na Cipru

15:01

Hrvat podpisal za Aluminij

14:02

Mbappe prihaja v Madrid

13:16

Aubameyang že v Barceloni

12:39

Benfica ne bo prodala Nuneza

12:31

Hajduk predstavil Portugalca

11:19

Wolfsburg kupil Danca

11:04

Francoz kmalu v Newcastlu

10:30

Iz Londona v Španijo?

10:25

Jan Mlakar zapušča Hajduk?

10:17

Dembele na Old Traffordu?

09:04

Eriksen se je vrnil na Otok

08:47

Ajaxov dragulj k Cityju?

08:24

Diego Costa spet v Španiji?

08:23

Burnley privabil Nizozemca

08:21

Zakaria prihaja k Juventusu

08:18

Newcastle zapravil največ

08:17

Everton našel okrepitev?

08:15

Tottenham se krepi

08:11

Dembele k PSG ali na Otok?

08:10

Do kdaj imajo klubi čas?

  • 08:29

    Dele Alli uradno v Evertonu

    Krepko čez polnoč je iz Liverpoola vendarle prišla potrditev odmevnega prestopa, ki je spravil v dobro voljo navijače Evertona. 25-letni angleški nogometni zvezdnik Dele Alli, ki je pri Tottenhamu pod vodstvom Antonia Conteja dobival vedno manj priložnosti, se je preselil v Liverpool. Srečo bo skušal poiskati v dresu Evertona, kjer ga bo vodil Frank Lampard, njegov novopečeni soigralec pa bo tudi donedavni ''rdeči vrag'' Donny van de Beek.

    Alli, ki je za angleško izbrano vrsto zbral 37 nastopov (nazadnje leta 2019), je prišel k Evertonu v sklopu dogovora, po katerem bi lahko Tottenham, če se bodo uresničili vsi dodatki in bonusi, zajeti v pogobi, zaslužil več kot 30 milijonov evrov. Alli je z Evertonom, ki v tej sezoni ne more biti zadovoljen s predstavami in uvrstitvijo v angleškem prvenstvu, saj je veliko bližje dnu kot pa vrhu razpredelnice, sklenil dveinpolletno pogodbo.

    Alli je v angleškem prvenstvu odigral 181 tekem in dosegel 51 zadetkov, zanj pa so se v tem zimskem prestopnem roku potegovali tudi Newcastle, Southampton in Valencia. Lani se je zanj zanimal PSG, ki ga vodi nekdanji strateg Tottenhama Mauricio Pochettino, a predsednik Tottenham Daniel Levy ni dovolil prodaje.

  • 00:10

    Aubameyang in Dele Alli čakata

    Uradno še vedno čakamo tudi na potrditev prestopa Pierra-Emericka Aubameyanga k Barceloni in Dele Allija k Evertonu. Po poročanju tujih medijev, naj bi oba že podpisala pogodbi, a kluba še nista uradno naznanila okrepitev.

    Aubameyang naj bi po poročanju tujih medijev uradno podpisal pogodbo in brez odškodnine postal novi član Barcelone. Afričan je že v ponedeljek zjutraj prispel v Barcelono, po dolgotrajnih pogajanjih med igralcem, Arsenalom in Barcelono pa naj bi dosegli dogovor. Iz Barcelone se je v medijih tudi že pojavila slika, na kateri 32-letni nogometaš pozdravlja selitev v Katalonijo.

    Everton pa naj bi po Donnyju van de Beeku okrepil še dozdajšnji član Tottenhama Dele Alli, ki je v tej sezoni dvakrat zaigral tudi proti slovenskemu prvaku Muri v konferenčni ligi. Alli naj bi podpisal pogodbo do junija 2024. Everton si naj bi želel v svoje vrste zvabiti tudi Luko Jovića, a so pri Real Madridu odbili vse njihove ponudbe.

  • 00:07

    Tržnica zaprta

    Ob polnoči po srednjeevropskem času se je končal zimski nogometni prestopni rok. Kljub temu da so klubi morali zapreti svoje denarnice, pa je v zraku še vedno nekaj nejasnosti ...

    Med glavnimi je prestop Fabia Carvalha iz Fulhama k Liverpoolu, saj naj bi najstnik v mestu Beatlesov že prestal zdravniški pregled, a se naj bi zapletlo pri zadnjem urejanju pogodbe. Liverpool in Fulham sta sicer dosegla dogovor, a je bil ta dosežen prepozno. Kot vse kaže, bo tako Liverpool moral na novo pridobitev počakati do poletnega prestopnega roka.

  • 23:16

    Portugalec k Liverpoolu?

    Novo okrepitev naj bi kmalu imeli tudi pri Liverpoolu. Po dolgem pogajanju se naj bi klubu po koncu te sezone pridružil 19-letni Fabio Carvalho, ki pa naj bi do konca te sezone ostal član Fulhama kot posojen nogometaš. Portugalec naj bi z Redsi sklenili petletno pogodbo, v Liverpoolu pa naj bi že opravil tudi zdravniški pregled.

  • 23:11

    Oblak z novim soigralcem

    Tik pred iztekom prestopnega roka so novo okrepitev naznanili tudi pri Atletico Madridu. Nov soigralec Jana Oblaka je postal mozambiški nogometaš 28-letni Reinildo Mandava. Ta je k Atletom prestopil iz Lilla. Mandava je podpisal triinpolletno pogodbo. Je igralec z izkušnjami v Evropi, saj je lansko sezono z Lillom igral v ligi Europa, v letošnji sezoni pa je odigral vseh šest tekem v skupinskem delu lige prvakov.

     

  • 21:25

    Berić se seli, Mlakar ostaja

    Jan Mlakar zagotovo ostaja v Splitu in danes ne bo podpisal za Piso, Robert Berić pa je našel novega klubskega delodajalca.

    Njun agent Amir Ružnić nam je razkril, kako se je italijanski drugoligaš Pisa resnično zanimal za Mlakarja, a zanj ponujal le dva milijona evrov. Splitski klub, pri tem bo vztrajal tudi pri nadaljnjih pogajanjih, za Ljubljančana zahteva vsaj dvakrat več. Berić je lani igral v ligi MLS za Chicago Fire, letos pa bo nabiral izkušnje na drugem delu sveta, na Kitajskem. Z novim klubom je že sklenil sodelovanje, a bo to javno obelodanjeno šele čez nekaj dni.

    Več v pogovoru z Amirjem Ružnićem

  • 20:53

    Iz Otoka vendarle na Camp Nou

    Kot vse kaže, bo Pierre-Emerick Aubameyang vendarle prestopil iz Arsenala k Barceloni. Kot poročajo dobro obveščeni tuji mediji, naj bi se kluba po dolgotrajnih pogajanjih vendarle dogovorila za prestop brez odškodnine. 

    Arsenal je odstopil od pogajanj in 32-letnemu Gaboncu dovolil, da odide iz kluba. Aubameyang mora tako prestati le še zdravniški pregled in postal bo član Barcelone.

    Barcelono so v tem prestopnem roku okrepili Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traore in nazadnje še Aubameyang.

    Barcelona je ob novih pridobitvah želela, da bi klub zapustil Ousmane Dembélé, a bo ta vse kaže, ostal v Španiji. Dembélé naj bi bil sicer danes blizu prestopa k Tottenhamu, a sta ob koncu dneva tako on kot vodstvo angleškega kluba zavrnila možnost selitve.

  • 19:55

    Everton se krepi

    Everton je okrepil Donny van de Beek. Ta se v Liverpool seli kot posojeni igralec iz vrst Manchester Uniteda. "Imel sem zelo dober pogovor in sestanek z novim trenerjem. Imava enake ideje o nogometu in močno je vplival na mojo odločitev, da se pridružim Evertonu," je ob selitvi o novem trenerju Evertona Franku Lampardu dejal van de Beek. Klub iz Liverpoola bo v celoti izplačeval plačo igralcu, ki se po prestopu iz Ajaxa ni posebej naigral na Old Traffordu.

    Po poročanju tujih medijev, bo Everton danes uradno okrepil še dozdajšnji član Tottenhama Dele Alli.

    Oba nogometaša sta bila veliki igralski želji novega trenerja Lamparda.

  • 19:06

    Nova moč pri Newcastlu

    Newcastle se še naprej krepi. V nadaljevanju sezone jim bo kot posojeni nogometaš Aston Ville pomagal Matt Targett. 26-letni branilec je četrta okrepitev Newcastla v januarskem prestopnem roku.

    Kariero je začel pri Southamptonu, nato je igral še za Fulham, julija 2019 pa se je pridružil Aston Villi.

    Poleg Targetta se je k Newcastlu iz Brightona preselil še Dan Burn. Srake so za njegove usluge odštele dobrih 15,5 milijona evrov, Burn pa je sklenil pogodbo do konca junija 2024.

  • 18:41

    Odhoda iz Tottenhama v Španijo

    Tottenham je danes kot posojeni nogometaš zapustil tudi Bryan Gil. Ta bo do konca sezone igral za Valencio. Pogodba, ki sta jo podpisala španski klub in 20-letni nogometaš ne omogoča dokončnega odkupa nogometaša niti možnosti podaljšanja posoje.

    Dvajsetletni Gil se je Tottenhamu pridružil lani poleti iz Seville, zanj so Angleži v nasprotno smer poslali Erika Lamelo ter plačali še 24 milijonov evrov, a se na Otoku ni doslej naigral.

    Tottenham pa je zapustil tudi Giovani Lo Celso, ki se je pridružil Villarrealu. Lo Celso je bil velika želja trenerja španske ekipe Unaia Emeryja.

  • 18:34

    Valižan v Glasgow

    Italijanski nogometni prvoligaš Juventus je našel novega delodajalca za valižanskega vezista Aarona Ramseyja. Nekdanji nogometaš londonskega Arsenala, ki v Torinu v zadnjem obdobju ni dobival veliko priložnosti, bo kot posojen igral za škotski Rangers iz Glasgowa.

    Ramsey, ki si želi več igrati, je v Torino prišel leta 2019 in skupno odigral le 70 tekem ter dosegel šest golov. Enaintridesetletnik je pri Juventusu imel sedem milijonov evrov letne plače, za zdaj še ni znano, kolikšen delež te bodo plačevali Škoti.

    Za Ramseyja so se sicer zanimali tudi angleški Burnley, Crystal Palace in Wolverhampton.

  • 18:31

    Aubameyang v težkem položaju

    Veliko prahu je danes že dvignil morebitni prestop Pierra-Emericka Aubameyanga iz Arsenala k Barceloni. Napadalec Arsenala je bil zaradi disciplinske kazni s strani trenerja Mikela Artete na stranskem tiru. 32-letni Gabonec je danes na presenečenje vodstva Arsenala že dopotoval v Barcelono, kjer naj bi kot posojen nogometaš igral za Barcelono, a zadeva se je močno zapletla, saj se španski in angleški klub ne moreta dogovoriti okoli plače Aubameyanga.

    Barcelona si želi, da bi del plače Gabonca kril Arsenal, a vodilni pri londonskem klubu so to možnost že zavrnili. Aubameyang se je tako zdaj znašel v težavah, dodatne težave mu povzroča tudi dejstvo, da Barcelona kot kaže do konca prestopnega roka ne misli prodati nobenega igralca več.

    "Še vedno imamo nekaj opcij. Delamo na tem in tako bo zadnje minute današnjega dne," je ob trenutni situaciji dejal predsednik Barcelona Joan Laporta.

  • 17:56

    Iz Radomelj v Italijo

    Italijanski drugoligaš Frosinone je zimsko okrepitev poiskal v Sloveniji. Iz Radomelj je pripeljal avstrijskega zveznega igralca Marka Božića in z njim sklenil sodelovanje do junija 2024.

    Avstrijec je v tej sezoni v 1. SNL za Radomlje odigral 19 tekem in dosegel tri zadetke.

    Več o prestopu ...

  • 17:46

    Bentancur in Kuluševski

    Angleški klubski velikan Tottenham je zadnji dan zimskega prestopnega roka pričakovano sklenil dogovor z dvema nogometašema, ki sta se jeseni dokazovala pri italijanskem Juventusu.

    Reprezentant Urugvaja Rodrigo Bentancur je postal polnopravni član Tottenhama, Londončani pa so zanj plačali Juventusu 19 milijonov evrov, Šved Dejan Kuluševski pa poldrugo leto na Otoku igral kot posojen nogometaš stare dame, nato pa ga lahko Tottenham odkupi za 35 milijonov evrov.

    Angleži so za Skandinavca makedonskih korenin odšteli 10 milijonov evrov. Več o prestopu ...

  • 17:31

    Juventus kupil kar dva

    Pri Juventusu zadnji dan prestopnega roka niso stali križem rok. Iz nemškega bundesligaša Borussie Mönchengladbach je prišel švicarski reprezentant Denis Zakaria, za katerega je stara dama odštela 5 milijonov evrov in bo zapolnil vrzel po odhodih Dejana Kuluševskega ter Rodriga Bentancurja, iz Frosinoneja, ki nastopa v drugi italijanski ligi, pa je za 10 milijonov evrov prišel branilec Federico Gatti.

    V serie B se bo dokazoval do konca sezone, nato pa se pridružil novopečenim soigralcem v Torinu.

    Več o nakupu Zakarie in Gattija ...

  • 17:28

    Atalanta predstavila Romuna

    Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta je v zimskem prestopnem roku iz drugoligaškega kluba Parma pripeljal 21-letnega napadalno usmerjenega zveznega igralca iz Romunije. Moštvo iz Bergama je okrepil Romun Valentin Mihaila.

    Do konca sezone bo za Le Deo, ki v tem trenutku zaseda četrto mesto v serie A, čakajo pa jo tudi evropski spopadi v ligi Europa, nastopal kot posojen nogometaš Parme, po koncu sezone pa ga lahko Atalanta odkupi za 10 milijonov evrov. 

  • 17:05

    Faivre in Ndombele pri Lyonu

    Francoski nogometni klubski velikan Lyon je kupil 23-letnega napadalno usmerjenega zveznega igralca Romaina Faivreja. Dosedanji član Bresta je podpisal pogodbo za štiri leta in pol, njegov nekdanji klub pa bo prejel 15 milijonov evrov. Končni zaslužek lahko z bonusi še naraste. Še več o prestopu ...

    Lyon pa se ni okrepil z z donedavnim zvezdnikom Bresta, ampak tudi francoskim reprezentantom Tanguyjem Ndombelejem, ki pri Tottenhamu ni dobival želene minutaže. Do konca sezone se bo dokazoval pri Lyonu, ki bo zanj odštela Londončanom poldrugi milijon evrov, po koncu sezone pa bosta kluba razmišljala o nadaljnji usodi 25-letnega Francoza. Za galske peteline, ki bodo letos v Katarju branili svetovni naslov, je zbral sedem nastopov.

  • 16:15

    Brazilec že trenira z Zenitom

    Bogati ruski klub Zenit je v nedeljo sklenil dogovor z mladim brazilskim napadalcem Yurijem Albertom, ki z novim delodajalcem iz St. Peterburga že trenira na Portugalskem.

    Vodilni ruski prvoligaš je sicer Internacionalu iz Porta Alegreja, pri katerem je kariero začel legendarni kapetan Maribora Marcos Tavares, za 20-letnega Brazilca plačal 20 milijonov evrov.

  • 16:09

    Man City kupil Argentinca

    Vodilni angleški nogometni klub Manchester City je sklenil dogovor z argentinskem napadalcem Julianom Alvarezom, ki je za člansko izbrano vrsto že zbral pet nastopov. 

    Angleški prvak bo zanj argentinskemu klubu River Plate odštel 16,8 milijona evrov odškodnine, mladi Južnoameričan pa bo vsaj do konca sezone še nastopal za velikana iz Buenos Airesa, nato pa se bo najverjetneje preselil na Otok. S Cityjem je sklenil pogodbo do poletja 2027.

  • 15:31

    Lampard novi trener Evertona

    Pred leti je bil velik zvezdnik ne le angleškega, ampak tudi evropskega nogometa, zdaj pa se Frank Lampard že nekaj let okuša v trenerskih vodah.

    Najprej je nabiral izkušnje pri Derby Countyju, kjer je nekaj časa vodil tudi zdajšnjega kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika, pri ''svojem'' Chelseaju ni bil pretirano uspešen, zdaj pa se bo 106-kratni angleški reprezentant skušal dokazati na Goodison Parku, kjer bo vodil Everton. Na vročem stolčku bo nasledil Španca Rafaela Beniteza.

  • 15:12

    Marko Nunić na Cipru

    Povečala se je kolonija slovenskih legionarjev na Cipru. Pred kratkim so se na ta otok preselili Tim Matavž (iz Turčije), Amadej Maroša (iz Mure) in Blaž Vrhovec (iz Maribora), Pafos vodi Darko Milanič, ki mu pri delu pomagala Saša Gajser in Sandro Bloudek, zanj pa igra Kenan Bajrić, Denis Popović je član Anorthosisa, Luka Štor igra za Apollon, po novem pa na Cipru igra tudi Marko Nunić.

    Marko Nunić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    28-letni napadalec je sklenil dogovor s prvoligašem PAEEK. Ljubljančan je nazadnje igral v Romuniji za Dinamo iz Bukarešte, pred tem pa se je tri leta mudil v Grčiji in nosil dres Larisse. V Sloveniji je nastopal v dresih Olimpije, Radomelj, Šenčurja, Aluminija in Gorice.

  • 15:01

    Hrvat podpisal za Aluminij

    V Sloveniji se bo zimski prestopni rok končal 15. februarja, tako da imajo prvoligaški klubi še nekaj časa za nakup želenih novincev. Na zadnji januarski dan je Aluminij predstavil tretjo zimsko okrepitev.

    V Kidričevo je prišel 19-letni napadalec Luka Branšteter, ki je jeseni nastopal za drugo ekipo NK Osijek. Več o prihodu Hrvata ...

  • 14:02

    Mbappe prihaja v Madrid

    Mlademu francoskemu zvezdniku Kylianu Mbappeju bo po koncu sezone potekla pogodba s PSG. Parižanom ni uspelo skleniti dogovora o podaljšanju pogodbe. Madridski Real jim je lani poleti za vročega napadalca ponujal 180 milijonov evrov, a je PSG zavrnil ponudbo. 23-letni Mbappe bo tako lahko po koncu sezone zapustil PSG brez odškodnine, kar bo voda na mlin njegovemu novemu klubu.

    Kylian Mbappe | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Nemški Bild ekskluzivno poroča o tem, da bo to prav Real. Mbappe naj bi v kraljevem klubu zaslužil na leto kar 50 milijonov evrov, s čimer bi postal nogometaš z najvišjo plačo na svetu. Francoz je dolgoletna želja predsednika Florentina Pereza, ki želi na njem graditi prihodnost Reala, po poročanju Bilda pa kluba dogovora o Mbappeju ne bosta delila z javnostjo vse do konca težko pričakovanega spopada osmine finala lige prvakov, v katerem se bosta udarila prav Real in PSG. Prvič že 15. februarja!

  • 13:16

    Aubameyang že v Barceloni

    Barcelona si prizadeva, da bi iz Londona do konca sezone pripeljala nekdanjega kapetana Arsenala Pierre-Emericka Aubameyanga. 32-letni Gabonec je za topničarje nazadnje igral 6. decembra 2021, trener Mikel Arteta od takrat naprej, ko mu je zaradi nespoštovanja discipline vzel kapetanski trak, nanj ne računa.

    Afričan je danes že prispel v Barcelono. Arsenal se strinja z njegovo selitvijo, bi pa moral, še zlasti, če Ousmane Dembele danes ne bo zapustil Barcelone, iti Aubameyang na roko Kataloncem in pristati na bistveno nižje prejemke od trenutkih, na katere računa pri Arsenalu. Njegova letna plača znaša okrog 14 milijonov evrov.

  • 12:39

    Benfica ne bo prodala Nuneza

    Benfica je zavrnila ponudbo West Hama za nakup 22-letnega napadalca Darwina Nuneza, ki je po ocenah angleških medijev znašala 50 milijonov evrov. Nunez se trenutno z urugvajsko reprezentanco nahaja v Južni Ameriki, kjer potekajo kvalifikacije za SP 2022.

    Londončani, ki se v tej sezoni v angleškem prvenstvu potegujejo za vstopnico za ligo prvakov, bodo tako primorani okrepitev za napad poiskati drugje. Omenjata se možnosti, da bi se tik pred zdajci dogovorili z Liverpoolom za prihod Belgijca Divocka Origija oziroma s Toulousom za Angleža Rhysa Healeyja.

  • 12:31

    Hajduk predstavil Portugalca

    Na Hrvaškem bo presenetljivo nadaljeval kariero portugalski branilec Francisco Ferro. Star je 24 let, pri Hajduku, ki želi po 17 letih znova postati hrvaški prvak, bo nosil številko 97. Ferro bo igral za Hajduk kot posojen nogometaš Benfice.

    Jeseni se je dokazoval v španskem prvenstvu v dresu Valencie, a se ni kaj prida izkazal. Za netopirje je odigral le tri tekme. V preteklosti se je zanj zanimal celo sloviti Real Madrid, a se je zanimanje belih baletnikov zmanjšalo, ko so izvedeli, kako znaša odkupna klavzula 100 milijonov evrov. Za Ferra so se na Hrvaškem zanimali tudi pri Osijeku.

  • 11:19

    Wolfsburg kupil Danca

    Nemški prvoligaš Wolfsburg bo kmalu ostal brez nizozemskega reprezentanta Wouta Weghorsta. Njegov vrzel bo skušal zapolniti danski reprezentant Jonas Wind.

    22-letni Skandinanec prihaja iz Köbenhavna, nekdanji klub Benjamina Verbiča pa bo od bogatega nemškega kluba prejel 12 milijonov evrov. Wind, ki je z volkovi sklenil sodelovanje do leta 2026, je tudi članski danski reprezentant.

  • 11:04

    Francoz kmalu v Newcastlu

    Newcastle bo zadnji dan prestopnega roka pripeljal še nekaj okrepitev. Tako naj bi na St. James Parku nadaljeval kariero 20-letni francoski napadalec kamerunskih korenin Hugo Ekitike, Reims pa bi lahko zanj z bonusi vred prejel okrog 40 milijonov evrov. Spada med najbolj vroče mlade napadalce v Evropi, v tej sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel osem zadetkov.

    Hugo Ekitike | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Pri srakah bo kot kaže v nadaljevanju sezone zaigral tudi 26-letni levi bočni branilec Matt Targett. Do konca sezona bo igral za Newcastle kot posojen nogometaš Aston Ville, kjer je po prihodu Lucasa Digneja izgubil mesto v začetni enajsterici.

  • 10:30

    Iz Londona v Španijo?

    Odkar je vodenje Tottenhama prevzel italijanski trener Antonio Conte, argentinski reprezentant Giovani Lo Celso ne dobiva veliko priložnosti zaigranje. TalkSPORT poroča o tem, kako bi lahko Južnoameričan svojo srečo poiskal v Španiji in do konca sezone zaigral kot posojen nogometaš Londončanov za Villarreal. Rumeno podmornico kmalu čaka nadaljevanje lige prvakov, v osmini finala se bo pomerila z Juventusom.

  • 10:25

    Jan Mlakar zapušča Hajduk?

    Bi lahko zadnji dan prestopnega roka v petih najmočnejših nogometnih državah Evrope poskrbel tudi za selitev katerega izmed slovenskih igralcev? Priznani italijanski novinar Gianluca di Marzio je namignil, da se za Jana Mlakarja, trenutnega napadalca splitskega Hajduka, resno zanima Pisa. Spada med najboljše italijanske drugoligaše, v tem trenutku zaostaja le za Majerjevim Leccejem, zanima pa se za možnost prihoda slovenskega reprezentanta.

    Jan Mlakar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Hajduk bi ga posodil Pisi do konca sezone, nato pa bi imel italijanski klub, ki deluje pod okriljem britanskega milijarderja, uspešnega poslovneža Alexandra Knasterja, možnost popolnega odkupa. Ljubljančan že ima izkušnje z italijanskim nogometom, pred leti se je dokazoval v dresu Fiorentine, Hajduk pa bi lahko prav na njegovem igralnem mestu zadnji dan prestopnega roka dočakal odmevno okrepitev, če bi se za vrnitev na Poljud odločil nekdanji hrvaški reprezentant Nikola Kalinić, zdajšnji napadalec Verone.

    V tem zimskem prestopnem roku je tuje delodajalce našlo oziroma zamenjale kar nekaj slovenskih legionarjev. Žan Karničnik je podpisal za bolgarski Ludogorec, Tim Matavž, Amadej Maroša in Blaž Vrhovec so na Cipru, Rudi Požeg Vancaš v Ukrajini, Vanja Drkušić se je preselil v Rusijo, Rajko Rep se je vrnil v Avstrijo, kjer se po novem dokazuje tudi Sandi Ogrinec

  • 10:17

    Dembele na Old Traffordu?

    Bo bitko za naklonjenost 24-letnega Ousmaneja Dembeleja dobil Manchester United? Barcelona je pred leti za Francoza plačala Borussii Dortmund več kot 100 milijonov evrov, a se na Camp Nouu ni izkazal. Zadolžena Barcelona bi se želela znebiti njegovih velikih stroškov (visoka plača). Ker mu konec sezone poteče pogodba s Katalonci, bi ga lahko danes prodala snubcu. Kandidatov ne manjka.

    Ousmane Dembele | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Omenjajo se nekateri angleški velikani, pa tudi PSG. Rdeči vragi naj bi po poročanju Footmercato stopili v stik s predstavniki francoskega napadalca. United je pred kratkim ostal brez Anthonyja Martiala, ki bo do konca sezone kot posojen nogometaš Man Utd igral za Sevillo, Nizozemec Donny Van de Beek je tik pred sklenitvijo sodelovanja z Evertonom, mladi Anglež Mason Greenwood pa je zaradi nedavne afere, domnevnem fizičnem nasilju do dekleta, do nadaljnjega suspendiran.

  • 09:04

    Eriksen se je vrnil na Otok

    Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen po srčnem zastoju na dvoboju lanskoletnega Eura med Dansko in Finsko, ko je nad njegovo usodo trepetala vsa Evropa, še ni odigral dvoboja. Z milanskim Interjem je prejšnji mesec prekinil sodelovanje, saj nogometna pravila v Italiji ne dovoljujejo igranja nogometašem z vsajenimi srčnimi spodbujevalniki, zdaj pa bi se lahko 29-letni Skandinavec hitro vrnil v tekmovalni ritem, saj je sklenil sodelovanje z Brentfordom.

    Vrnil se je na Otok, kjer je pred selitvijo v Milano že nosil dres Tottenhama. Z Brentfordom, zdravniške preglede je opravil brez težav, je podpisal pogodbo do konca sezone. V Angliji velja pravilo, da lahko nastopajo tudi igralci s srčnim spodbujevalnikom, pri čemer sami odločajo o tem, ali to predstavlja za njih določeno tveganje ali ne.

    Eriksen je v začetku leta treniral z nekdanjimi soigralci pri Ajaxu, pri Brentfordu, klubu iz zahodnega dela Londona, pa ga je pričakala številčna danska kolonija. Trener je Thomas Frank, v ekipi pa je kar sedem Dancev (Christian Norgaard, Mathias Jensen, Mads Bech Sorensen, Mads Roerslev Rasmussen, Zanka, Jonas Lössl in Luka Račić). "Čebelice" v angleškem prvenstvu trenutno zasedajo 14. mesto.

  • 08:47

    Ajaxov dragulj k Cityju?

    Manchester City že razmišlja o poletnih nakupih. Podobno kot Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Real Madrid in Barcelona je v svojih beležnicah podčrtal ime 19-letnega dragulja Ajaxa Ryana Gravenbercha. Nizozemski velikan bi lahko za mladega zveznega igralca, ki mu pogodba z Ajaxom poteče poleti 2023, iztržil vsaj 70 milijonov evrov. Njegov agent je Mino Raiola.

  • 08:24

    Diego Costa spet v Španiji?

    V Španiji se za morebitno presenečenje omenja vrnitev 33-letnega Brazilca s španskim potnim listom Diega Coste v la ligo.

    Diego Costa | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Nekdanji španski napadalec, ki je svojčas spadal med najboljše napadalce na svetu, se ne bi vrnil k Atleticu, ampak k mestnemu tekmecu Getafeju, kjer je trener Quique Sanchez Flores. Jeseni je igral v Braziliji za Atletico Mineiro.

  • 08:23

    Burnley privabil Nizozemca

    Na Otok bi se lahko preselil tudi nizozemski reprezentant Wout Weghorst. Napadalec se je nazadnje dokazoval v nemški bundesligi pri Wolfsburgu, zanj pa se zelo zanima Burnley.

    Wout Weghorst | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Želi okrepiti zasedbo, saj v prvenstvu zaseda zadnje mesto, pred dnevi pa se mu je ponesrečil nakup Hrvata Mislava Oršića, ki je ostal v Zagrebu, Dinamo pa brez desetih milijonov evrov. 

  • 08:21

    Zakaria prihaja k Juventusu

    Kaj se dogaja pri Juventusu? Stara dama je v tem zimskem prestopnem roku razjezila navijače Fiorentine, v boljšo voljo pa spravila vodstvo vijolic, vsaj ko je govora o klubski blagajni, saj je za 21-letnega Dušana Vlahovića, kateremu napovedujejo izjemno prihodnost, plačala več kot 80 milijonov evrov. To je novi srbski nogometni rekord. Fiorentina je pred štirimi leti za Vlahovića plačala Partizanu slaba dva milijona evrov. Njen zaslužek je tako ogromen, Juventus pa ima novega zvezdnika s številko 7. Po CR7 je napočil čas za DV7.

    Črno-beli iz Torina se zanimajo tudi za kapetana italijanske reprezentance Jorginha, enega najboljših nogometašev na svetu, tudi evropskega prvaka s Chelseajem, a šele po koncu sezone.

    Juventus, katerega zapuščata Šved Dejan Kuluševski in Urugvajec Rodrigo Bentancur, bo zadnji dan prestopnega roka poskrbel še za prihod Švicarja Denisa Zakario, zadnjega zveznega igralca, ki igra za Borussio Mönchengladbach.

  • 08:18

    Newcastle zapravil največ

    V tem zimskem prestopnem roku se je pričakovano zelo krepil Newcastle, ki je po prihodu savdijskega kapitala postal čez noč eden najbogatejših klubov na svetu, v domačem prvenstvu pa mu ne kaže prav nič spodobno, saj se mu obeta krčevit boj za obstanek. Srake so okrepile svojo zasedbo, zadnje nakupe naj bi spravile pod streho še zadnji dan prestopnega roka.

    V nedeljo so pozdravili prihod Brazilca Bruna Guimaraesa (Lyon), za zdaj najdražjega zimskega novinca. Pred tem so pripeljali Kierana Trippierja (Atletico Madrid) in Chrisa Wooda (Burnley), za branilca Brightona Dana Burna pa so pripravljeni odšteti vsaj 15 milijonov evrov.

    Na lestvici klubov, ki so v tem zimskem prestopnem roku zapravili največ denarja, je prvi prav Newcastle (87 milijonov evrov).

  • 08:17

    Everton našel okrepitev?

    Nizozemec Donny van de Beek, ki pri Manchester Unitedu ostaja brez tekmovalne forme, bi se lahko kot posojeni rdeči vrag preselil v Liverpool k Evertonu, katerega bi lahko v nadaljevanju sezone vodil nekdanji strateg modrih Frank Lampard.

  • 08:15

    Tottenham se krepi

    Na Otoku se želi zelo okrepiti Tottenham. Kmalu bi lahko obelodanil posla, ki ju je sklenil z Juventusom. Iz Torina je namreč prišel mladi Šved Dejan Kuluševski. Za posojo do konca sezone bodo morali Londončani odšteti stari dami pet milijonov evrov, če pa bodo uresničili cilj in se uvrstili v ligo prvakov, Skandinavec makedonskih korenin pa bo pri tem odigral določeno število tekem, bodo morali evropski znanci Mure odkupiti njegovo pogodbo. Odkupna klavzula znaša sicer 40 milijonov evrov.

    Dejan Kuluševski | Foto: Reuters Foto: Reuters Trener Tottenhama Antonio Conte ga odlično pozna, podobno velja za reprezentanta Urugvaja Rodriga Bentancurja, katerega želi odkupiti od Juventusa za dobrih 20 milijonov evrov. Tottenham bi lahko zapustilo tudi nekaj znanih imen. Francoz Tanguy Ndombele bi se lahko preselil k Lyonu, o Angležu Deleju Alliju vse bolj resno razmišlja AC Milan, za Španca Bryana Gila pa Valencia odpira vrata Mestalle.

  • 08:11

    Dembele k PSG ali na Otok?

    Danes bo zelo pestro dogajanje pri Barceloni. Brazilec Philippe Coutinho se je kot posojeni igralec Kataloncev že preselil v Anglijo (Aston Villa), morda pa bo šel po njegovih stopinjah še Ousmane Dembele. Francoz, za katerega je Barcelona pred leti Borussii Dortmund plačala več kot sto milijonov evrov, nato pa je ob številnih zdravstvenih tegobah in slabši formi občasno postal celo predmet javnega posmeha, bi lahko zapustil Camp Nou za mnogo manjšo ceno.

    Ousmane Dembele | Foto: Reuters Foto: Reuters Razpreda se že o 20 milijonih evrov, saj noče podaljšati pogodbe z Barcelono, ki mu sicer poteče po koncu sezone. Seznam kandidatov, ki bi ga želeli pripeljati, je širok. V Angliji se zanj najbolj zanimajo Manchester United, Newcastle in Chelsea, v svoje vrste pa bi ga rad pripeljal tudi PSG. Parižani so lani na Park princev pripeljali Lionela Messija, še pred tem so na Camp Nouu kupili Neymarja, zdaj pa bi lahko poskrbeli še za vrnitev 24-letnega Francoza v domovino.

    Barcelona si po drugi strani prizadeva, da bi iz Londona do konca sezone pripeljala nekdanjega kapetana Arsenala Pierra-Emericka Aubameyanga. Barcelona torej še zdaleč ni končala prestopnega roka. Gabonec je za topničarje nazadnje igral 6. decembra 2021 …

  • 08:10

    Do kdaj imajo klubi čas?

    Okna zadnjega dneva prestopnega roka se bodo, kar se tiče najmočnejših petih nogometnih prvenstev v Evropi, zaprla danes. Najprej v Nemčiji (ob 17. uri), nato v Italiji (19.), v Angliji, Franciji in Španiji pa bo možnost sklepati kupčije do 23. ure. Slovenskim klubom se še ne mudi, na sončni strani Alp traja zimski prestopni rok do 15. februarja.

Ousmane Dembele
Sportal Predsednik Barcelone ne razume Francoza, Xavi pred težavo

Najvišji letošnji zimski prestopi:

Nogometaš Država Prejšnji klub Novi klub Znesek
Dušan Vlahović Srbija Fiorentina (Ita) Juventus (Ita) 81,6
Ferran Torres Španija Manchester City (Ang) Barcelona (Špa) 55
Luis Diaz Kolumbija Porto (Por) Liverpool (Ang) 45
Bruno Guimaraes Brazilija Lyon (Fra) Newcastle (Ang) 42,1
Chris Wood Nova Zelandija Burnley (Ang) Newcastle (Ang) 30
Lucas Digne Francija Everton (Ang) Aston Villa (Ang) 30

Vir: Transfermarkt, odškodnine so zapisane v milijonih evrov

Christian Eriksen
Sportal Presrečni Danec se je vrnil na Otok: Moje srce ni ovira
Ne spreglejte