Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2022,
14.58

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Luka Branšteter 1. SNL NK Aluminij

Ponedeljek, 31. 1. 2022, 14.58

2 leti, 2 meseca

Luka Branšteter

Aluminij pripeljal mlada Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Luka Branšteter | Luka Branšteter bo kariero nadaljeval v Sloveniji. | Foto NK Aluminij

Luka Branšteter bo kariero nadaljeval v Sloveniji.

Foto: NK Aluminij

Nogometni klub Aluminij je predstavil še tretjo in četrto okrepitev zimskega prestopnega roka. V Kidričevo je prišel 19-letni napadalec Luka Branšteter, ki se je pred tem dokazoval v drugi ekipi Osijeka. S Kidričani bo kot posojen nogometaš hrvaškega drugoligaša sodeloval do konca sezone. Dres Aluminija bo nosil tudi vratar Lovro Jurić, ki je nazadnje branil za Istro. Aluminij je jesenski del končal na devetem mestu.

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Trener Aluminija Oskar Drobne bo skušal težavo slabe učinkovitosti napada, ki je pestila Kidričane v jesenskem delu 1. SNL, odpraviti s pomočjo mladega hrvaškega napadalca. 19-letni Luka Branšteter bo okrepil konkurenco v napadu. Kariero je začel pri hrvaškem nižjeligašu NK Graničar Županja, od koder ga je nogometna pot najprej vodila v Cibalio iz Vinkovcev, nato pa k Osijeku, kjer je igral kot kadet, mladinec, nazadnje pa je bil član druge ekipe NK Osijek. Za njo je zbral 20 nastopov, dosegel štiri zadetke, za prvo ekipo Osijeka pa vknjižil en nastop.

Branšteter je v mlajših starostnih kategorijah do 15, 16 in 17 let nosil hrvaški dres, pri Aluminiju pa želi narediti korak naprej v svoji karieri: "Takoj, ko sem dobil priložnost, da se preizkusim in zaigram za Aluminij, sem se brez oklevanja odločil za odhod v Kidričevo. V Kidričevo sem prišel, da skušam pomagati ekipi, sem napadalec, zato se zavedam, da za mene štejejo samo goli. Na treningih se moram izkazati, si izboriti mesto v ekipi, nato pa je vse na meni, da na tekmah zabijam, s tem pomagam ekipo k njenim ciljem. Jasno mi je kakšen klub je Aluminij in menim, da bom tukaj imel lepo priložnost, da se kot mlad napadalec dokažem, ter skupaj s svojimi novimi soigralci naredim vse, da bo klub tudi v prihodnje igral na najvišjem nivoju," je po prihodu v Slovenijo dejal hrvaški najstnik.

Pripeljali še vratarja

Kot četrto zimsko okrepitev pa so pri Aluminiju potrdili 25-letnega hrvaškega vratarja. Lovro Jurić je nazadnje nosil dres hrvaškega prvoligaša Istre, rdeče-beli dres pa bo kot posojen nogometaš nosil do konca letošnje sezone, so zapisali na uradni spletni strani. Jurić je začel pri Cibalii, nadaljeval pri drugi ekipi zagrebškega Dinama, zatem pa je nosil še dres Gorice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Aluminij (@nk_aluminij)

Mura Tottenham, Žiga Kous
Sportal Kous podaljšal, pri Muri nov vratar
Mura začetek priprav Čontala
Sportal Nenavadna tekma Mure v Turčiji, na kateri se je pošteno zaiskrilo
Advan Kadušić
Sportal Kadušić ni več član Celja
Ne spreglejte