Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2022,
9.46

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

zimski prestopni rok angleško prvenstvo Brentford Christian Eriksen

Ponedeljek, 31. 1. 2022, 9.46

1 leto, 2 meseca

Christian Eriksen se vrača na igrišča

Presrečni Danec se je vrnil na Otok: Moje srce ni ovira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Christian Eriksen | Christian Eriksen je zadnjo nogometno tekmo odigral pred sedmimi meseci. | Foto Guliverimage

Christian Eriksen je zadnjo nogometno tekmo odigral pred sedmimi meseci.

Foto: Guliverimage

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen se sedem mesecev po srčnem zastoju, ko so zdravniki reševali njegovo življenje na srečanju Eura med Dansko in Finsko, vrača na igrišče. Do konca sezone je sklenil sodelovanje z angleškim premierligašem Brentfordom, kjer se je pridružil številčni danski koloniji.

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen po srčnem zastoju na dvoboju lanskoletnega Eura med Dansko in Finsko, ko je nad njegovo usodo trepetala vsa Evropa, še ni odigral dvoboja. Z milanskim Interjem se je prejšnji mesec sporazumno razšel in prekinil sodelovanje, saj nogometna pravila v Italiji ne dovoljujejo igranja nogometašem z vsajenimi srčnimi spodbujevalniki. Novo srečo je poiskal v Angliji, kjer bi se lahko 29-letni Skandinavec kmalu vrnil v tekmovalni ritem, saj je zadnji dan zimskega prestopnega roka tudi uradno sklenil sodelovanje z Brentfordom.

"Komaj čakam, da se začne"

Vrnil se je na Otok, kjer je pred selitvijo v Milano že nosil dres Tottenhama. Z Brentfordom, zdravniške preglede je opravil brez težav, je podpisal pogodbo do konca sezone. "Presrečen sem, da sem podpisal za Brentford. Komaj čakam, da se začne," je povedal 29-letni Danec po sklenitvi sodelovanja z angleškim prvokategornikom.

"Izkoristili smo izjemno priložnost, da k nam pripeljemo nogometaša svetovnega kova. Fizično je dobro pripravljen, veselim se skupnega dela," je dodal njegov rojak, trener Brentford Thomas Frank, ki je z Eriksenom pred leti sodeloval že v danski reprezentanci do 17 let.

Želi nastopiti na SP 2022 v Katarju

Eriksen je pred vrnitvijo na Otok v pogovoru za danski DR poudaril, kako si želi letos nastopiti na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Bodo danski navijači dočakali vrnitev Eriksena v reprezentanco? | Foto: Reuters Bodo danski navijači dočakali vrnitev Eriksena v reprezentanco? Foto: Reuters "To je moj največji cilj, o tem sanjam. Tega, ali bom resnično uvrščen v reprezentanco, ne vem, a moja želja po vrnitvi je velika. Fizično sem vrhunsko pripravljen, želim dokazati, da lahko ponovno zaigram za izbrano vrsto," vstopa Eriksen v leto 2022, poln novih izzivov. "O tem, koliko zmorem, naj odloča selektor. Sam lahko povem le to, da moje srce ni ovira."

V Angliji velja pravilo, da lahko nastopajo tudi igralci s srčnim spodbujevalnikom, pri čemer sami odločajo o tem, ali to predstavlja za njih določeno tveganje ali ne.

Danski strateg Thomas Frank pri Brentfordu vodi številne rojake. | Foto: Reuters Danski strateg Thomas Frank pri Brentfordu vodi številne rojake. Foto: Reuters

Eriksen je v začetku leta treniral z nekdanjimi soigralci pri Ajaxu, pri Brentfordu, klubu iz zahodnega dela Londona, pa ga je pričakala številčna danska kolonija. Poleg trenerja Franka je v igralskem kadru kar sedem Dancev (Christian Norgaard, Mathias Jensen, Mads Bech Sorensen, Mads Roerslev Rasmussen, Zanka, Jonas Lössl in Luka Račić). "Čebelice" v angleškem prvenstvu trenutno zasedajo 14. mesto.

Ne spreglejte