Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
6.28

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,96
navijači slovenska nogometna reprezentanca München Euro 2024 Euro 2024

Natisni članek

Četrtek, 20. 6. 2024, 6.28

1 mesec

Navijaška mrzlica v Münchnu narašča

Slovenski navijači se zgrinjajo v München. Bo padel rekord? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,96
Navijaški vlak | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes ob 15. uri v Münchnu na drugi tekmi evropskega prvenstva pomerila s Srbijo, v bavarsko prestolnico pa je priromalo tudi na tisoče slovenskih navijačev. Kekova četa lahko pričakuje rekordno podporo s tribun.

Na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) na tekmi s Srbijo pričakuje tudi do 20 tisoč slovenskih navijačev na stadionu. S tem naj bi bil postavljen nov rekord obiska tekme Slovenije na tujih tleh, ki je star zgolj nekaj dni, natančneje od nedelje, ko si je tekmo z Dansko v Stuttgartu ogledalo okoli 12 tisoč slovenskih navijačev.

Navijaški vlak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Tudi danes nogometno romanje proti Bavarski 

Ob tem naj bi se večje število slovenskih ljubiteljev nogometa danes zbralo tudi v navijaški coni v olimpijskem parku v Münchnu, kjer jih je kar nekaj bilo mogoče srečati že včeraj, marsikdo pa se je na pot odpravil šele danes. Tudi z vlakom so se številni podali proti jugu Nemčije, številčna navijaška druščina je tako z ljubljanske železniške postaje krenila danes ob 4. uri zjutraj, in te smo pospremili na pot.

Fotogalerija (foto: Ana Kovač):

Fotogalerija
1
 / 26

Izgredov ne pričakuje nihče

Predsednik NZS Radenko Mijatović na tekmi s Srbijo pričakuje izjemno vzdušje, slovenske navijače pa poziva k športnem navijanju. Srbski navijači, ki jih je nemška policija že pred prvenstvom vzela pod drobnogled, so se že pred prvo tekmo v Gelsenkirchnu zapletli s prav tako problematičnimi angleškimi navijači. Danes takšnih nevšečnosti ne pričakuje nihče, tudi za domače varuhe reda in miru današnja tekma ni dogodek visokega tveganja.

Navijaški vlak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Svetujejo uporabo javnega prevoza

Ob stopnjevanju navijaške evforije in pričakovani gneči za eno najbolj težko pričakovanih tekem v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pa so navijačem nekaj priporočil pripravili pri NZS. V prvi vrsti jim zveza svetuje pravočasen odhod na stadion. "Navijači naj se v okolici stadiona začnejo zbirati okoli 11. ure," so zapisali in dodali, da se bodo vrata stadiona odprla že ob 12. uri.

NZS navijačem priporoča tudi uporabo javnega prevoza, kadar je to le mogoče. "Na stadion se ne vozite z avtom, če se niste predhodno registrirali za parkiranje. Kdor nima registracije, bo zavrnjen," so opozorili.

Vsi v belem!

Navijače pa so dodatno še pozvali, da se za tekmo s Srbijo odenejo v bele barve, saj bodo slovenski nogometaši v četrtek nastopili v belih dresih.

Bo padel tudi absolutni rekord?

Danes se tako v Münchnu pričakuje rekorden obisk slovenskih navijačev, pa ne le na tekmah v tujini, pač pa celo absoluten rekord. Za tega trenutno velja obisk z zadnje kvalifikacijske tekme za Euro 2024, ko je zmago čete selektorja Matjaža Keka nad Kazahstanom (2:1) v Stožicah pospremilo 16.432 gledalcev. Pred tem je bila rekordna znamka 16.135, postavljena pa je bila 11. avgusta 2010, ko je Slovenija na odprtju stadiona v prijateljski tekmi z 2:0 premagala Avstralijo.

Na tujem je bil do letošnjega EP rekordni obisk slovenskih navijačev iz leta 2000, ko je v Amsterdamu na tekmi Slovenije in Španije na Euru za takratno selekcijo Srečka Katanca pesti stiskalo več kot deset tisoč navijačev.

Preberite še:

Slaviša Stojanović Lierse
Sportal Slaviša Stojanović: To bo prva medsebojna tekma za biti ali ne biti
Hrvaška Euro
Sportal Hrvati v težavah, Nemci napredovali, blizu tudi Švicarji
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek pred tekmo leta s Srbijo: Meni je to privilegij v življenju, ne le poklic
Magdalena Lena Keškić
Trendi Dvoboj navijačic in bujnih oprsij: kdo je dekle, ki je velika konkurenca Knoll Doll?
Dragan Stojković
Sportal Legendarni Srb z izbranimi besedami o Sloveniji, navijačih in pivu
Uefa Logotip
Sportal Kosovski novinar zaradi provokacije Srbov ob akreditacijo
Euro 2024 Slovenija Danjska Erik Janža
Novice Gregor Peternel o prenosu tekem Eura: Toliko dopušča trenutni proračun RTV Slovenija
Slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenske nogometaše bodo na igrišče s pomočjo robota pospremili otroci na pediatrični kliniki
Benjamin Šeško
Sportal Prekrasni spomini Benjamina Šeška, tu je osvojil prvo
Ne spreglejte