Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 6. 2024,
17.44

Osveženo pred

6 dni, 19 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

srbska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca Dragan Stojković Euro 2024 Euro 2024

Sreda, 19. 6. 2024, 17.44

6 dni, 19 ur

Srbski selektor Dragan Stojković pred tekmo s Slovenijo

Legendarni Srb z izbranimi besedami o Sloveniji, navijačih in pivu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Od našega poročevalca

Dragan Stojković | Drgan Stojković vodi srbsko nogometno reprezentanco od leta 2021. | Foto Guliverimage

Drgan Stojković vodi srbsko nogometno reprezentanco od leta 2021.

Foto: Guliverimage

Selektor srbske nogometne reprezentance Dragan Stojković je velik gospod. V reprezentanco je vnesel mirnost, a vidnejših rezultatov za zdaj, vsaj preboja v izločilni del velikega tekmovanja, še ni dosegel. V Srbiji se bojijo, da bi lahko bilo podobno tudi tokrat. Čeprav … Igra proti Angliji ni bila tako slaba (0:1), zmaga proti Sloveniji pa bi Srbijo približala vrhu. Piksi zagotavlja, da Srbija ne bo podcenjevala Slovenije. Še več. Pohvalil je njeno igro, kot glavno orožje pa izpostavil napadalni dvojec Šeško – Šporar.

Hrvaška Euro
Sportal Hrvati v težavah, Nemci napredovali, blizu tudi Švicarji

Na začetku novinarske konference je bil malce zadržan in napet. Ni mu všeč, ker se v zadnjih dneh okrog srbske reprezentance ni govorilo toliko o tem, kar se dogaja na igrišču, ampak o nezadovoljstvu kapetana Dušana Tadića in podobnih zadevah.

Dušan Tadić bo proti Sloveniji zaigral od prve minute. To bo njegov že 110. nastop za reprezentanco. | Foto: Guliverimage Dušan Tadić bo proti Sloveniji zaigral od prve minute. To bo njegov že 110. nastop za reprezentanco. Foto: Guliverimage

Včeraj se je kapetan opravičil selektorju za besede, ki so vnesle nemir in sprožile novo afero, Dragan Stojković pa je na vprašanje, kako je prišlo do tega, da se je 35-letni zvezdnik Fenerbahčeja opravičil za izrečene besede, odgovoril: ''Zgodilo se ni nič takšnega. Pač, opravičil se je, gremo naprej. Najpomembnejša stvar je tekma s Slovenijo,'' je dejal Stojković in potrdil, da bo kapetan za razliko od srečanja z Anglijo (0:1) začel dvoboj proti Sloveniji od prve minute. To bo že 110. nastop Tadića za Srbijo. To pa ne bo edina sprememba. Znano je, da je zaradi poškodbe že sklenil nastope na Euru Filip Kostić. Piksi pa je napovedal vsaj še eno spremembo v začetni enajsterici, katere pa ni želel razkriti. 

Benjamin Šeško
Sportal Prekrasni spomini Benjamina Šeška, tu je osvojil prvo

Slovenije se ne bo podcenjevalo

Andraž Šporar si je proti Danski priigral kar nekaj priložnosti, s svojo igro pa povzročal Skandinavcem nemalo težav. | Foto: Guliverimage Andraž Šporar si je proti Danski priigral kar nekaj priložnosti, s svojo igro pa povzročal Skandinavcem nemalo težav. Foto: Guliverimage Je bil pa nekdanji zvezdnik jugoslovanskega nogometa, na Euru 1984 je zaigral pri rosnih 19 letih, takrat si je delil slačilnico tudi s Srečkom Katancem, bolj gostobeseden in konkreten, ko je nanesla beseda na Slovenijo.

"Kakor veste, igra v sistemu 4-4-2. Šporar in Šeško delata razliko v prostoru. Dolge podaje, s katerima ju iščejo soigralci, lahko predstavljajo težavo tekmecu. Zato moramo biti dovolj pametni in preprečiti, da bi z njimi hiteli 30 ali 40 metrov globoko v prostor," je dal srbski selektor, ki je kot prvi v tem stoletju popeljal Srbijo do dveh zaporednih nastopov na velikih tekmovanjih (SP 2022 in EP 2024), vedeti, kako bodo skušali preprečiti čim več pobegov Andraža Šporarja oziroma Benjamina Šeška.

"Slovenija je trda, čvrsta, dobro organizirana ekipa. Moraš ji posvetiti pozornost," je napovedal, kako bo zvečer predstavil varovancem še krajšo videoanalizo igre Kekovih izbrancev, ki bi lahko Srbom pomagala do boljšega rezultata v Münchnu.

München
Sportal Pred tekmo s Srbijo še na pivovarsko ulico na pivo #video

Tisti, ki bo izgubil, naj časti pivo

Na Bavarsko se odpravlja veliko srbskih navijačev. Že tako jih ogromno živi v Nemčiji, na tribunah Allianz Arene, ki v času evropskega prvenstva nosi nevtralni naziv Fussball München Arena, pa pričakujejo vsaj 20 tisoč srbskih privržencev. "Kar se tiče dvoboja s Slovenijo, sem optimist. V tekmo vstopamo z namenom, da premagamo Slovenijo. Naredili bomo vse, da nam uspe. Takšen je naš cilj. Verjamemo v našo ekipo, zato razmišljamo le o zmagi," bi ga v četrtek najbolj zadovoljila zmaga, s katero bi se Srbija na lestvici skupine C povzpela na drugo mesto.

Srbski selektor pričakuje v četrtek pravcati nogometni spektakel. | Foto: Guliverimage Srbski selektor pričakuje v četrtek pravcati nogometni spektakel. Foto: Guliverimage

"Zagotovo nas čaka dobra, prava nogometna tekma. Bo odlično vzdušje. Na tribunah bo veliko Slovencev, veliko bo tudi Srbov. To bo zelo lepo videti. Verjamem, da bodo šli slovenski in srbski navijači po tekmi skupaj na pivo, potem pa naj tisti, ki izgubi tekmo, časti," se je pošalil legendarni Srb. Pri 59 letih napada največji uspeh, odkar je selektor srbske reprezentance, zmaga nad Slovenijo, proti kateri noče javno sprejeti vloge favorita, kar le še dodatno priča o tem, koliko ceni zmožnosti Kekove čete, pa bi mu na široko odprla vrata napredovanja med 16 najboljših.

"Kdor misli, da je Slovenija lahek tekmec, se vara"

Srbija je v uvodni tekmi Eura 2024 izgubila proti Angliji (0:1). | Foto: Reuters Srbija je v uvodni tekmi Eura 2024 izgubila proti Angliji (0:1). Foto: Reuters "Nismo favoriti. Slovenci ste dobro odprli prvenstvo, osvojili točko. Mi je še nismo. Pred nami je težka tekma. Kdor misli, da je Slovenija lahek tekmec, se vara. Zelo je disciplinirana in motivirana. Matjaž Kek je odličen trener, igralci so odlični. Ta ekipa lahko vsakemu napravi težave," je srbski selektor znova z izbranimi besedami spregovoril o Sloveniji.

"Potrebujemo točke, zato želimo premagati Slovenijo. Če boste boljši in zasluženo zmagali, vam bomo čestitali in gremo naprej. Rad pa bi še povedal, da ni to nobeno podcenjevanje Slovenije. Zelo spoštujejo, kako igra in kaj predstavlja. V četrtek moramo biti pametni, da nas Slovenci ne kaznujete z dolgimi podajami Šešku in Šporarju."

V četrtek bi si lahko dvoboj med Slovenijo in Srbijo ogledalo vsaj 15 tisoč slovenskih navijačev. Obeta se torej nov rekord. | Foto: Reuters V četrtek bi si lahko dvoboj med Slovenijo in Srbijo ogledalo vsaj 15 tisoč slovenskih navijačev. Obeta se torej nov rekord. Foto: Reuters

"Balkanski derbi", tako obračun med Slovenijo in Srbijo na Euru že dalj časa napovedujejo v srbskem taboru, se bo začel v četrtek ob 15. uri.

Slovenija navijači
Sportal Idrijčanu v Nemčiji zaigralo srce
Srbske WAGs
Trendi Od manekenk do Cecine hčerke: to so izbranke srbskih nogometašev
Euro 2024 Portugalska Češka Cristiano Ronaldo
Sportal Dvakrat šok za Ronalda, a vendarle zmaga. V Dortmundu kot v Turčiji.
Škotski navijač
Sportal Ganljiva gesta škotskih navijačev #video
Robert Lewandovski
Sportal Robert Lewandovski se po poškodbi vrača proti Avstriji
Slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenske nogometaše bodo na igrišče s pomočjo robota pospremili otroci na pediatrični kliniki
Euro 2024 Slovenija Danjska Erik Janža
Novice Gregor Peternel o prenosu tekem Eura: Toliko dopušča trenutni proračun RTV Slovenija
Uefa Logotip
Sportal Kosovski novinar zaradi provokacije Srbov ob akreditacijo
Ne spreglejte