Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 12. 2019,
23.21

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Saša Aleksander Živec Damjan Bohar slovenski nogometaši na delu v tujini Simon Rožman Luka Elsner Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Jasmin Kurtić Petar Stojanović Vid Belec Miha Mevlja Jure Balkovec Bojan Jokić Benjamin Verbič Rene Krhin Jaka Bijol Tim Matavž Haris Vučkić Miha Zajc Roman Bezjak Amedej Vetrih

Ponedeljek, 2. 12. 2019, 23.21

4 leta, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Vid Belec po stopinjah Jana Oblaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Samir Handanović | Samirju Handanoviću gre z Interjem v italijanskem prvenstvu v tej sezoni sijajno. | Foto Getty Images

Samirju Handanoviću gre z Interjem v italijanskem prvenstvu v tej sezoni sijajno.

Foto: Getty Images

Pestri nastopi slovenskih nogometnih legionarjev ta konec tedna so bili v ponedeljek sklenjeni na Cipru in v Rusiji. Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec, prva zamenjava Jana Oblaka, je nepremagljiv na Cipru, kjer je v tej sezoni prejel le tri zadetke in podobno kot njegov stanovski rojak pri madridskem Atleticu pogosto končuje tekmo brez prejetega gola. Jaka Bijol je presenetljivo ostal praznih rok v Moskvi proti Arsenalu.  

Damir Skomina
Sportal Na svetu ga ni boljšega od Damirja Skomine

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Montpellier : Amiens 4:2 (sobota)

Mladi slovenski trener Luka Elsner je z Amiensom izgubil tretjič zapored. Na sobotnem gostovanju mu je kazalo dobro do 54. minute, ko je pri rezultatu 1:1 ostal brez izključenega napadalca. Gostitelji so izkoristili prednost igralca več, hitro trikrat premagali vratarja Amiensa in si zagotovili prepričljivo zmago. Elsner je prvič, odkar je na delu v Franciji, nanizal tri poraze.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Rijeka 0:4 (nedelja)

Nogometaši Rijeke so pod vodstvom mladega slovenskega trenerja velikemu tekmecu iz Dalmacije prizadejali boleč poraz. Kot prvi hrvaški klub so v tej sezoni osvojili Poljud in na jadranskem derbiju ponižali splitski Hajduk kar s 4:0. Rožman je tako po prepričljivi zmagi nad Interjem v Zaprešiću odpravil še neposrednega tekmeca v boju za drugo mesto, ki zagotavlja nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov. Za drugouvrščenim zaostaja le še tri točke, a je odigral tudi tekmo manj. Rožman je izenačil najvišjo zmago Rijeke na gostovanjih v Splitu v zgodovini kluba.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia Nikozija : Apoel Nikozija 0:0 (ponedeljek)

Branil je vso tekmo in ponovno zadržal mrežo nedotaknjeno. Apoel je na osmih tekmah prejel le tri zadetke in je poleg vodilnega Anorthosisa še edina neporažena ekipa v tej sezoni na Cipru. Belec je na zadnjih petih nastopih v prvenstvu prejel le en zadetek, drugače pa je v vseh tekmovanjih nepremagan že 273 minut.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Barcelona 0:1 (nedelja)

Na velikem nedeljskem španskem derbiju je branil vso tekmo. Ko je že dišalo po remiju brez zadetkov, ga je v 86. minuti z mojstrskim strelom z roba kazenskega prostora premagal Lionel Messi (glej video spodaj). Škofjeločan ni mogel preprečiti zadetka največjega zvezdnika Barcelone, največjega favorita za zmago v izboru za dobitnika letošnje zlate žoge. Oblak je v tej sezoni v španskem prvenstvu prejel deset zadetkov. Manj jih je prejel le Athletic Bilbao (9). Atletico je ostal brez zmage na dvoboju z Barcelono že 19. zapored. Nazadnje je Katalonce premagal leta 2015 na tekmi lige prvakov, nato pa petkrat remiziral in kar 14-krat izgubil.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Frosinone : Empoli 4:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo, Empoli pa še naprej izgublja mesta na lestvici. Po četrtem porazu v tej sezoni je padel na 11. mesto.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Kaposvari : Ferenvcaroš 2:3 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. Ferencvaroš je na prvem mestu, čeprav je odigral tekmo manj od najbližjih zasledovalcev. Pred najbližjim zasledovalcem ima tri točke prednosti.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Ufa 0:1 (sobota)

S kapetanskim trakom na roki je odigral vso tekmo in se v 70. minuti v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Slask Vroclav 0:3 (sobota) Odigral je vso tekmo. Slask je po zmagi skočil na prvo mesto, Piast pa za njim zaostaja pet točk.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Soči - Orenburg, nedeljska tekma je prestavljena

To bi morala biti predzadnja tekma Sočija v tem letu,  za zdaj je na zadnjem mestu. Primorec se je na zadnji tekmi ruskega prvenstva poškodoval, tako da je bil njegov nastop vprašljiv.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Istra 1961 : Dinamo Zagreb 1:2 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi. Čeprav je bil napovedan v postavi, mu je trener Nenad Bjelica po napornem tednu namenil počitek.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Houston je sezono končal na 10. mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

CSKA Moskva : Arsenal Tula 0:1 (ponedeljek)

V igro je vstopil v 67. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat. Moskovski velikan je po presenetljivem porazu padel na četrto mesto. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja že devet točk.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Wehen Wiesbaden 0:2 (sobota)

Tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezervne nogometaše. Odkar se je preselil v Nemčijo, je v drugi nemški ligi zbral le dva nastopa, na katerih je na igrišču skupaj prebil 26 minut.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Lugano : Servette 1:0 (nedelja)

Primorec se že dalj časa ubada z zdravstvenimi težavami, tako da tudi tokrat ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Brescia : Atalanta 0:3 (sobota)

Po odsluženi kazni se je vrnil v enajsterico Atalante, ki je zmagala prvič po štirih prvenstvenih tekmah brez zmage, in takoj zablestel. Najprej je podal za vodstvo z 2:0 v 61. minuti, potem pa v 92. minuti uspešno realiziral protinapad in postavil končni izid (obe akciji si lahko ogledate spodaj). To je bil njegov peti prvenstveni gol sezone. Igral je vso tekmo in bil razglašen za igralca dvoboja.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nantes : Toulouse 2:1 (nedelja)

Igral je od 88. minute in dočakal še tretji prvenstveni nastop v tej sezoni.
Jasmin Kurtić (Spal) Italija, 1. liga

Inter : SPAL 2:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. Spalu na lestvici gleda v hrbet le zadnjeuvrščena Brescia.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Fiorentina : Lecce 0:1 (sobota) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Austria Dunaj : Hartberg 5:0 (sobota) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za dvoboj, na katerem je Hartberg doživel drugi najvišji poraz v sezoni. Proti prvaku Salzburgu je 14. septembra izgubil z 2:7.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Olimpik Doneck : Dinamo Kijev 1:3 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi. Dinamo za vodilnim Šahtarjem zaostaja 11 točk, Vojničan pa je v tej sezoni v ukrajinskem prvenstvu dosegel štiri zadetke.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Konyaspor 3:1 (sobota)

Vrnil se je po poškodbi, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni akciji, in bil na igrišču do 64. minute, ko je bil izid na semaforju 2:1.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Göztepe : Fenerbahče 2:2 (sobota)

Ni igral. Obsedel je na klopi za rezerviste. V tej sezoni se spopada z zelo skromno minutažo pri turškem velikanu. Zbral je le tri nastope, skupno pa na igrišču prebil 82 minut.

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne) Francija, 1. liga

Rennes : Saint Etienne 2:1 (nedelja)

Tokrat ni dočakal priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerviste.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Omonia Nikozija : Apoel Nikozija 0:0 (ponedeljek)

V igro je vstopil v 60. minuti. Korošec v tej sezoni še čaka na prvi zadetek.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Heerenveen : Vitesse 3:2 (petek)

Odigral je vso tekmo in v 8. minuti povedel Vitesse v vodstvo z 1:0 (video si oglejte spodaj). Vitesse je vodil že z 2:0, a je gostiteljem uspel popoln preobrat, saj so na koncu zmagali s 3:2. Primorec, ki je zadel v polno tudi na zadnji reprezentančni tekmi v Varšavi, je v tej sezoni za Vitesse v eredivisie dosegel že šest zadetkov. 
Andraž Šporar (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Žilina : Slovan Bratislava 0:0  (nedelja)

Tokrat se ni vpisal med strelce, čeprav je igral vso tekmo, a je še vedno z naskokom najučinkovitejši nogometaš prve slovaške lige. Zabil je 11 prvenstvenih golov.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Twente : Ajax Amsterdam 2:5 (nedelja) Odigral je vso tekmo, ki je potekala v času nedeljskega kosila. Kazalo je imenitno, saj je Twente po prvih 20 minutah proti nizozemskemu prvaku, ki je na Nizozemskem še vedno neporažen, vodil kar z 2:0. V nadaljevanju ni bil več tako uspešen. Evropski velikan je dosegel kar pet zadetkov in pokazal svojo moč. Vučkić je v tej sezoni sicer dosegel osem zadetkov. Več golov so v nizozemskem prvenstvu dosegli le štirje nogometaši.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, 2. liga

Derby County : QPR 1:1 (sobota)

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Bristol City : Huddersfield Town 5:2 (sobota)

Odigral je vso tekmo.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, pokal FA, 2. krog

Oldham Athletic : Burton Albion 0:1 (sobota)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Altach : Wolfsberger AC 2:1 (nedelja) Ni igral, sedel je na klopi.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Swarowski Tirol : Sturm Gradec 1:5 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Lafnitz : Austria Lustenau 0:2 (petek)

Ni kandidiral za tekmo,

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Amstetten : GAK 3:3 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Lafnitz : Austria Lustenau 0:2 (petek)

Ni kandidiral za tekmo,

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Vorwärts Steyr : Kapfenberger SV 2:0 (sobota) Igral je vso tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Austria Dunaj B : Austria Celovec 4:1 (petek) Branil je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Blau Weiss Linz 5:1 (nedelja) V igro je vstopil v 86. minuti.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Oostende : Anderlecht 3:2 (nedelja)

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga OH Leuven : Lokeren 2:1 (petek) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Roeselare : Lommel 3:1 (sobota)  Odigral je vso tekmo in v 41. minuti prejel rumeni karton.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Beerschot 0:2 (nedelja)  Ni igral. Obsedel je na klopi.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga OH Leuven : Lokeren 2:1 (petek) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Etar : Slavia Sofija 0:2 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Lokomotiv Plovdiv : Arda Kardzhali 0:0 (nedelja)

Odigral je 83 minut.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Željezničar 1:3 (sobota) 

Branil je vso tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Zrinjski Mostar : Mladost Doboj Kakanj 1:1 (sobota)

Branil je vso tekmo.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos : Doxa Katokopia 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Filip Valenčič (Inter Turku)

Finska, 1. liga

Konec sezone.

Inter je osvojil drugo mesto in si priigral nastop v Evropi, Valenčič pa je s 16 zadetki najboljši strelec finskega prvenstva. V rednem delu je dosegel 14, v ligi za prvaka pa dva zadetka.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nantes : Toulouse 2:1 (nedelja)

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Guingamp : Caen 1:1 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Panetolikos 3:0 (sobota)

Ni branil, sedel je na klopi.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : Volos 2:1 (sobota) Igral je do 67. minute.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Slaven : Inter Zaprešić 3:0 (petek) Branil je vso tekmo in priznal premoč klubu, katerega pomočnik glavnega trenerja je nekdanji veliki up slovenskega nogometa Sandro Bloudek.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Cagliari : Sampdoria 4:3 (ponedeljek)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Inter : SPAL 2:1  (nedelja)

Odigral je vso tekmo s kapetanskim trakom na roki in z Interjem po novi zmagi skočil na sam vrh prvenstvene lestvice, saj si je Juventus privoščil spodrsljaj in doma le remiziral proti Sassuolu. Inter je v prvih 14 prvenstvenih tekmah nove sezone dosegel kar 12 zmag, kar se Milančanom ni zgodilo nikoli v 88-letni zgodovini kluba.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Torino 0:1 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Cremonese : Livorno 0:0 (sobota) Igral je od 75. minute.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Crotone : Cittadella 1:1 (sobota)

Igral je od 76. minute.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Trapani : Chievo 1:0 (nedelja) S kapetanskim trakom na roki je odigral vso tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Empoli 4:0 (sobota)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Trapani : Chievo 1:0 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Frosinone : Empoli 4:0 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Venezia : Benevento 0:2 (sobota) Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Gubbio : Padova 0:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Rieti : Catania 1:4 (nedelja)

Igral je od 58. minute.

Vanja Drkušić (Rende) Italija, 3. liga (C)

Rende : Bari 0:3 (nedelja)

Ni igral, tekmo si je ogledal s klopi za rezerve.

Adnan Golubović (Vis Pesaro)

Italija, 3. liga (B)

Modena : Pesaro 3:1 (nedelja)

Ni igral, tekmo si je ogledal s klopi za rezerve.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Triestina 1:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 51. minuti z enajstih metrov zabil edini gol na tekmi (glej video spodaj). To je njegov peti zadetek v tej sezoni.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Cavese : Bisceglie 2:2 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je državno prvenstvo v Litvi končal kot peti.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari : Ferenvcaroš 2:3 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone.

Šerif je s kar 17 točkami naskoka osvojil naslov prvaka. Še petega v nizu in 18. v zgodovini kluba.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

Paderborn : RB Leipzig 2:3 (sobota)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Dynamo Dresden : Holstein Kiel 1:2 (sobota) Igral je od 71. minute.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Chemnitzer : Uerdingen 1:1 (sobota)

Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Würzburger Kickers 1:0 (sobota)

Igral je vso tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Groningen 1:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Volendam : NEC 3:1 (petek) V igro je vstopil v 82. minuti, ko je NEC zaostajal z 1:2.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Gornik Zabrze 2:0 (petek) Odigral je vso tekmo in v 18. minuti po izjemni akciji dosegel zadetek za 1:0 (video si oglejte spodaj). Podal mu je rojak Saša Aleksander Živec. V tej sezoni je dosegel osem zadetkov in je peti najboljši strelec poljskega prvenstva.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Gornik Zabrze 2:0 (petek) Odigral je vso tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Legia Varšava : Korona Kielce 4:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Gornik Zabrze 2:0 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Gornik Zabrze 2:0 (petek)

Odigral je vso tekmo in v 18. minuti prispeval podajo za prvi zadetek Zaglebieja, ki ga je dosegel njegov rojak Damjan Bohar.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Chojniczanka Chojnice : Olimpia Grudziadz 1:3 (sobota)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica B : Mafra 2:2 (nedelja) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Voluntari - FCSB, sobotna tekma je prestavljena  
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Voluntari - FCSB, sobotna tekma je prestavljena  

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Ufa 0:1 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 25. minuti poskrbel za edini gol na tekmi (ogledate si ga lahko spodaj). To je bil njegov drugi prvenstveni gol sezone, s katerim je Ufi, ki ji gre letos veliko bolje kot lani in je daleč od mest, ki prinašajo boj za obstanek, prinesel nove tri točke.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Soči - Orenburg, nedeljska tekma je prestavljena  

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Ufa 0:1 (sobota)

Na igrišče je vstopil v 67. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Žilina : Slovan Bratislava 0:0 (nedelja) Igral je vso tekmo.

Til Mavretić (Zemplin Michalovce)

Slovaška, 1. liga Sered : Zemplin 0:2 (sobota) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Sered : Zemplin 0:2 (sobota) Igral je v drugem polčasu.
Željko Filipović (Vojvodina) Srbija, 1. liga Rad Beograd : Vojvodina 1:3 (sobota) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga Hibernian : Kilmarnock 2:2 (sobota) Ni branil, sedel je na klopi.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Sion : Thun 2:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Xamax : Zürich 0:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo, v 14. minuti prejel rumeni karton, v 65. minuti pa odločil zmagovalca z edinim zadetkom na srečanju (video si oglejte spodaj)! Na zadnjih petih prvenstvenih srečanjih se je vselej vpisal med strelce in dosegel kar šest zadetkov. Je najboljši strelec Züricha v tej sezoni.

Denis Popović (Zürich)

Švica, 1. liga Xamax : Zürich 0:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Wil : Schaffhausen 1:1 (sobota) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Rizespor : Konyaspor 3:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Istanbulspor AS : Fatih Karagümrük 4:0 (petek) Odigral je vso tekmo,
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Umraniyespor : Akhisar Belediyespor 2:2  (nedelja) Igral je od 64. minute.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Konec jesenskega dela.

Volyn je jesenski drugoligaški podprvak v Ukrajini.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. New England je izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Portland je izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Zadetek Josipa Iličića:

Asistenca Josipa Iličića:

Kako je Lionel Messi premagal Jana Oblaka:

Zadetek Blaža Kramerja:

Zadetek Lovra Bizjaka:

Zadetek Tima Matavža (pri 1:23):

 

Zadetek Damjana Boharja (pri 0:50):

Zadetek Eneja Jeleniča (pri 2:40):

 

Ne spreglejte