Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 3. 2024,
15.14

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 Jan Oblak Jan Oblak Boštjan Cesar Malta slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 20. 3. 2024, 15.14

1 mesec, 1 teden

Iz slovenskega tabora pred tekmo z Malto

Jan Oblak poslal jasno sporočilo Dancem, Srbom in Angležem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Jan Oblak | "Naša želja ni le, da bi na Euru nastopili, ampak da bi tam dosegli tudi uspešne rezultate," želi Jan Oblak narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi Slovenija na Euru mešala štrene favoritom. | Foto www.alesfevzer.com

"Naša želja ni le, da bi na Euru nastopili, ampak da bi tam dosegli tudi uspešne rezultate," želi Jan Oblak narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi Slovenija na Euru mešala štrene favoritom.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovensko nogometno reprezentanco bo v četrtek na Malti vodil Boštjan Cesar. Selektor Matjaž Kek zaradi smrti v družini ostaja v domovini, njegov pomočnik pa napoveduje, da si želi, da bi Slovenija nadzorovala potek in napadala tekmeca od prve minute dalje. Da slovenske nogometaše pri tradicionalno ugodnem tekmecu čaka vse prej kot enostavno delo, opozarja tudi Jan Oblak. Kapetan Slovenije odhaja po zmago, ki bi v zgodovinskem letu za slovenski nogomet še utrdila samozavest reprezentance.

Matjaž Kek
Sportal Tabor nogometne reprezentance zavit v črno

Malta je pomemben element pri gradnji zidov. Zid slovenske nogometne reprezentance predstavlja Jan Oblak. Takšen vzdevek ga spremlja tudi v Španiji, kjer je v zadnjem desetletju zbral rekordno število tekem, na katerih je zadržal mrežo Atletica nedotaknjeno. S takšnim ciljem se podaja v vsako tekmo, izjeme ne bo predstavljalo niti četrtkovo gostovanje z reprezentanco na Malti. Slovenija, udeleženka Eura 2024, se podaja k tekmecu, ki na papirju velja za avtsajderja, a vseeno premore določene kakovosti, zaradi katerih bo treba dvoboj vzeti še kako resno in previdno.

Slovenski nogometaši so danes na Gorenjskem opravili še zadnji trening pred popoldanskim odhodom na Malto. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenski nogometaši so danes na Gorenjskem opravili še zadnji trening pred popoldanskim odhodom na Malto. Foto: www.alesfevzer.com

Želi si zmage, pot do nje pa bo veliko lažja, če bo ostal nepremagan. Malta tako v četrtek ne bi predstavljala le pomembnega elementa v Oblakovem zidu, ampak bi po mnenju 31-letnega Škofjeločana utrdila tudi samozavest reprezentantov, kar bi bilo pred nadaljevanjem priprav na spektakel desetletja, nastop na Euru 2024, več kot dobrodošlo.

Miha Blažič
Sportal Slovenec, ki je že igral proti Ronaldu: Bilo je stresno

Oblak ne želi na Euru le nastopiti, ampak …

Slovenija trening Jan Oblak | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Slovenska nogometna reprezentanca ima opravka s posebnim letom. Po 14 letih se vrača na oder velikega tekmovanja, saj bo poleti nastopila na evropskem prvenstvu v Nemčiji, v prihodnjih dneh pa bo v sklopu priprav odigrala prijateljski tekmi z Malto in Portugalsko. "Na to smo vsi čakali. Vsaka tekma je pomembna, tudi ta z Malto. To so priprave na Euro. Naša želja pa ni le, da bi na Euru nastopili, ampak da bi tam dosegli tudi uspešne rezultate," želi Jan Oblak s soigralci v Nemčiji mešati štrene favoritom in iskati pot do zgodovinskega dosežka, preboja v osmino finala. Pot do njega bo lažja, če bodo v četrtek premagali Malto.

"Pomemben je rezultat, ker se z dobrim rezultatom dviguje samozavest," verjame, da bo Slovenija v četrtek na Malti prikazala dobro igro in bo na koncu zadovoljna z rezultatom. "Ne bo lahko, Malta je reprezentanca, ki iz leta v leto napreduje. V zadnjih kvalifikacijah so imele večinoma vse ekipe z njo določene težave," je opomnil, kako je v določenih delih srečanj Malta povzročala težave celo Angliji in Italiji.

Kar se tiče zdravstvenega stanja reprezentantov, se pred srečanjem z Malto s težavami spopada le Sandi Lovrić, ki je čutil bolečine že na zadnji tekmi z Udinesejem. Benjamin Verbič je že odpravil zdravstvene težave, tako da bo v četrtek na razpolago strokovnemu vodstvu slovenske reprezentance. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Kar se tiče zdravstvenega stanja reprezentantov, se pred srečanjem z Malto s težavami spopada le Sandi Lovrić, ki je čutil bolečine že na zadnji tekmi z Udinesejem. Benjamin Verbič je že odpravil zdravstvene težave, tako da bo v četrtek na razpolago strokovnemu vodstvu slovenske reprezentance. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

"Malta bo proti nam zelo motivirana. Moramo dati vse od sebe. Na vsaki tekmi je treba dati vse od sebe. Ni prijateljskih tekem. Tudi če igraš s prijatelji za blokom, nočeš izgubiti ali pa remizirati. Vedno želiš zmagati. Zato bomo naredili vse, da to naredimo," se želi eden najboljših vratarjev na svetu z otoka, ki leži med Sicilijo in Tunizijo, vrniti z zmago. In utrjeno samozavestjo, ki bi prišla prav za torkov spektakel proti Portugalski.

Cesar: Igrali bodo toliko, kolikor jim bomo pustili

Boštjan Cesar bo v četrtek ob odsotnosti Matjaža Keka vodil Slovenijo proti Malti. Napoveduje napadalno igro od prve minute. | Foto: www.alesfevzer.com Boštjan Cesar bo v četrtek ob odsotnosti Matjaža Keka vodil Slovenijo proti Malti. Napoveduje napadalno igro od prve minute. Foto: www.alesfevzer.com O slednjem v slovenskem taboru dan pred srečanjem na Malti ne razmišljajo. V mislih je le obračun proti zasedbi, s katero so se v obdobju državne samostojnosti srečali že osemkrat in nanizali kar sedem zmag. Da se bo tradicija nadaljevala, bo ob odsotnosti Matjaža Keka poskušal poskrbeti njegov pomočnik Boštjan Cesar. Malta je v njegovih očeh zanimiva reprezentanca, ki napreduje iz leta v leto, igra lep nogomet in prihaja do priložnosti, ima pa malce manj kakovosti ob zaključkih napadov.

"Moramo gledati nase. Igrali bodo toliko, kolikor jim bomo pustili igrati. Kolikor jim bomo pustili prostora v zaključnem delu, toliko bodo imeli priložnosti. Želimo že od začetka nadzorovati ritem, celotno tekmo odigrati na visoki ravni in poskušati zmagati," ga podobno kot njegovega šefa zanimajo odgovori na številna vprašanja. Tudi tega, kako se znajti proti obrambni vrsti s tremi branilci, ki jo velja na Euru pričakovati s strani Danske, morda tudi Srbije. "Malto želimo takoj napasti visoko. Nočemo, da bi ona vodila igro," je napovedal glavni cilj.

Kekova četa bo v torek, 26. marca, nastopila prvič v Stožicah po nepozabni zmagi nad Kazahstanom. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Kekova četa bo v torek, 26. marca, nastopila prvič v Stožicah po nepozabni zmagi nad Kazahstanom. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Po vrnitvi iz Malte pa sledijo zaključne priprave na torkov spektakel s Portugalsko, na katerem čaka Slovenijo najodmevnejša domača prijateljska tekma, odkar nastopa v Stožicah.

Rekordno zanimanje sedme sile za torkovo tekmo

Nogometna zveza Slovenije sporoča, da je akreditacije za ogled in delo na torkovi prijateljski tekmi med Slovenijo in Portugalsko do danes oddalo že 56 fotografov in 80 novinarjev, kar močno presega kapacitete, ki si jih lahko krovna zveza za takšno srečanje v Stožicah privošči. Magnet Cristiana Ronalda in portugalskih zvezdnikov je tako v povezavi z največjimi asi slovenskega nogometa poskrbel za ogromno zanimanje, NZS pa ne bo mogla zadostiti vsem željam.

Josip Iličić
Sportal Selektor Kek se je izjasnil glede Iličića #video
Matjaž Kek
Sportal Kek se zaveda, da ga bo bolela glava: Portugalska ni le Ronaldo! #video
Dragan Stojković
Sportal Dragan Stojković po stopinjah Matjaža Keka
Andrej Razdrh
Sportal Nova trenerska moč v slovenski reprezentanci
Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo prečrtal eno tekmo, nova fantastična novica za Slovenijo!
 
Ne spreglejte