Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2024,
17.10

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Goran Cvijanović Andrej Razdrh Milenko Ačimović slovenska nogometna reprezentanca do 21 let

Četrtek, 14. 3. 2024, 17.10

1 mesec, 2 tedna

Seznam Mileta Ačimovića za nadaljevanje kvalifikacij

Nova trenerska moč v slovenski reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Andrej Razdrh | Andrej Razdrh, nekdanji trener Olimpije, ki je v zadnjem obdobju strokovni analitik na Šport TV, bo Ačimovićev pomočnik. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Andrej Razdrh, nekdanji trener Olimpije, ki je v zadnjem obdobju strokovni analitik na Šport TV, bo Ačimovićev pomočnik.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Slovenska mlada nogometna reprezentanca bo 22. marca ob 18. uri v Fazaneriji v Murski Soboti igrala pomemben obračun v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Drugo polovico kvalifikacij bo odprla z obračunom proti Bosni in Hercegovini, selektor Milenko Aćimović pa je že predstavil seznam igralcev.

Matjaž Kek
Sportal Kek se zaveda, da ga bo bolela glava: Portugalska ni le Ronaldo! #video

Milenko Ačimović | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Milenko Ačimović Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mladi Slovenci so v skupini H v odličnem položaju, saj imajo tako kot vodilni Francozi devet točk, Avstrijci so pri sedmih, BiH pri treh, Ciper pa pri eni. Zmagovalci skupin in najboljši trije drugouvrščeni se uvrstijo na EP, preostali drugouvrščeni pa v dodatne kvalifikacije. Slovenska vrsta je prvo od treh kvalifikacijskih zmag slavila na septembrskem gostovanju v Bosni in Hercegovini, ko sta v Sarajevu za tri točke zadela Tjaš Begić in Tio Cipot. Prekmurec je še pred začetkom kvalifikacij v polno meril tudi na pripravljalni tekmi z Bosno in Hercegovino, ki pa je v Kranju pripadla gostom.

Seznam Milenka Ačimovića:
Žan Luk Leban (Farsley Celtic), Lovro Štubljar (Domžale), Martin Turk (Parma), Nejc Ajhmajer (Celje), Jan Đapo (Domžale), Mitja Ilenič (New York City), Srđan Kuzmić (Viborg), Nino Milić (Celje), Marcel Ratnik (Olimpija), Anel Zulić (Viborg), Žan Jevšenak (Benfica), Sandro Jovanović (Aluminij), Enrik Ostrc (Helmond), Marcel Lorber (Maribor), Martin Pečar (Bravo), Jošt Pišek (Domžale), Svit Sešlar (Eyüpspor), Adrian Zeljković (Spartak Trnava), Tjaš Begić (Parma), Marko Brest (Olimpija), Tio Cipot (Spezia), David Flakus Bosilj (De Graafschap) in Nejc Gradišar (Fehervar).

Tio Cipot | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tio Cipot Foto: Blaž Weindorfer/Sportida ​​​​​​​"Sami smo se pripeljali do položaja, da imamo z vodilno Francijo enako število točk, Avstrija je za nami. Ta generacija bo odigrala že tretjo medsebojno tekmo z Bosno in Hercegovino, zato med nami več skrivnosti. Poznamo jih zelo dobro, tudi oni zelo dobro poznajo nas. Verjamem pa, da smo kakovostnejši in jih lahko na svojem igrišču še enkrat premagamo," je povedal Mile Aćimović, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Marka Strajnarja.

Do spremembe je prišlo tudi v strokovnem štabu. "Goran Cvijanović je prevzel vodenje reprezentance do 16 let, naši trenerski ekipi pa se je pridružil Andrej Razdrh. Gre za trenerja, ki ga že dolgo poznam in ga izredno spoštujem. Verjamem, da nam bo njegovo nogometno znanje močno koristilo. Veselim se dela z njim in da se nam bo pridružil že pred tekmo z Bosno in Hercegovino," je dodal Ačimović.

slovenska nogometna reprezentanca do 21 let
Sportal Mladi Slovenci remizirali s Turki
Josip Iličić
Sportal Selektor Kek se je izjasnil glede Iličića #video
Ne spreglejte