Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2018,
20.28

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

Natisni članek

Robert Berić Tomaž Kavčič

Četrtek, 31. 5. 2018, 20.28

5 let, 10 mesecev

Še en udarec za selektorja. Komu se je zameril?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25
Tomaž Kavčič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila še zadnji trening pred petkovim odhodom v Podgorico, kjer jo v sobot čaka prijateljska tekma s Črno goro. Na njej ob številnih odsotnostih po novem ne bo niti napadalca Roberta Berića, ki je po poškodbi nosu zapustil zbor.

Vid Belec
Sportal Mariborčan, ki si bo spet nadel rokavice Jana Oblaka

Glede na to, da je tekma s Črno goro prijateljskega značaja, je strokovno vodstvo slovenske reprezentance ocenilo, da ni potrebe po tveganju poslabšanja poškodbe, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Selektor Tomaž Kavčič tokrat med drugimi ne bo mogel računati na Nejca Skubica, Kevina Kampla, Jana Oblaka in Josipa Iličića ter nekatere nogometaše iz italijanske druge lige.

Vsi drugi so zdravi. "Mislim, da zelo dobro treniramo. Delamo na postavljanju, posesti žoge in menim da gre vse v pravo smer. Verjamem, da se bomo v Črni gori pokazali v dobri luči, čeprav se bomo pomerili z zelo kvalitetno reprezentanco," je pred današnjim treningom dejal Miha Blažič. Slovenski branilec ima pred sobotnim dvobojem jasne želje. "Vsaka ekipa si želi ohraniti mrežo nedotaknjeno, po drugi strani pa doseči zadetek. Mi nismo nič drugačni," pravi Blažič.

Reprezentanco je zapustil tudi napadalec Saint Etienna Robert Berić. | Foto: Vid Ponikvar Reprezentanco je zapustil tudi napadalec Saint Etienna Robert Berić. Foto: Vid Ponikvar

Res gre na zob

Vtis s prijateljskih tekem, tako proti Avstriji kot Belorusiji so Slovenci izgubili, želi popraviti tudi Domen Črnigoj. "Kdor si je ogledal treninge, lahko opazi, da se gre res na zob in mislim, da je tudi to razlika v primerjavi s prejšnjo akcijo. Verjamem, da bomo v soboto dokazali, da znamo igrati nogomet in da sta bili zadnji dve tekmi bolj kot ne slučaj, bo pa zato potrebno prenesti dobre zadeve iz treningov na samo tekmo," meni Črnigoj.

Ta ob tem poudarja, da bi moralo biti nošenje reprezentančnega dresa izjemen motiv za vse nogometaše. "Na zbor reprezentance prihajamo zato, ker zastopamo barve Slovenije. Tu ni nikoli motiv denar, tu igramo s srcem. Pokazati moramo pravi odnos, dati vsi vse od sebe in če bo tako, bodo zagotovi sledili tudi lepi rezultati."

Prišel je Valter Birsa

Ob koncu današnjega treninga je prišel reprezentante pozdraviti tudi Valter Birsa, ki je pred dnevi sklenil reprezentančno kariero.

Preberite še:

Luka Zahović
Sportal Luka Zahović je spregovoril o svoji kalvariji
Benjamin Verbič
Sportal V reprezentanci je čez noč postal veteran
Petar Stojanović
Sportal Čeprav je bil večkrat spregledan, se je vrnil takoj, in to s plaže
zbor reprezentanca
Sportal Reprezentanti se pripravljajo v tišini, zgodila se je še ena sprememba
zbor reprezentanca
Sportal Poskušal prepričati Birso, v Črni gori želi spremeniti negativne misli in rezultate
zbor reprezentanca
Sportal Po dveh zvezdnikih selektor ostal še brez tretjega, odpadel tudi Kampl
Ne spreglejte