Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2018,
20.55

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 29. 4. 2018, 20.55

6 let

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

Gorica presenetila Olimpijo in razveselila Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Olimpija Gorica | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma presenetljivo remizirali z Gorico (0:0), tako da so se jim Mariborčani po zmagi nad Triglavom (2:1) približali le na točko zaostanka. Celjani so Domžalam zadali prvi poraz v letu 2018. Ankaran je že drugič v tej sezoni presenetil Velenjčane, Aluminij pa je v zadnji tekmi kroga v gosteh premagal Krško.

Nedeljski spopad med Olimpijo in Gorico se je presenetljivo končal brez zadetkov. Zmaji so bili boljši in nevarnejši, a pritiska niso znali kronati z zadetkom. Proti vratom Gorice so sprožili kar 24 strelov (gostje le enega), a je ostala mreža Grege Sorčana nedotaknjena. Mladi vratar Gorice, ki je v preteklosti že prejel vpoklic v člansko izbrano vrsto, je postal junak srečanja.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani / Urban Urbanc (Sportida):

Fotogalerija
1 / 17

V 37. minuti je Roku Kronavetru ubranil strel z bele točke, v nadaljevanju pa se je izkazal še s številnimi vrhunskimi posredovanji, med katerimi velja izpostaviti obrambo ob nevarnem strelu Andresa Vombergarja. Remija v Ljubljani so se zelo razveselil privrženci Maribora, saj se je prednost zmajev pred vijolicami sedem krogov pred koncem stopila le na točko.

Aluminij bližje obstanku

Aluminij se je na lestvici približal Krškemu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Aluminij se je na lestvici približal Krškemu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Pokalni finalist Aluminij je v zadnji tekmi 29. kroga v Krškem premagal posavskega prvoligaša, ki je nastopil prvič, odkar je prekinil sodelovanje s švicarsko družbo JSP Group in športnim direktorjem Petrom Djordjevićem. Kidričane je hitro popeljal v vodstvo povratnik v 1. SNL, argentinski Slovenec Lucas Mario Horvat.

Veselje Štajercev ni trajalo dolgo, saj je Aleksandr Kulinitš po vsega desetih minutah izenačil na 1:1. Goste je še pred koncem prvega polčasa popeljal v vodstvo Rok Kidrič, rezultat pa se v nadaljevanju ni več spreminjal, tako da je Aluminij naredil pomemben korak v boju za obstanek.



Maribor drago plačal zmago nad Triglavom

Luka Zahović je v tej sezoni dosegel že deset zadetkov. | Foto: Twitter/NK Maribor Luka Zahović je v tej sezoni dosegel že deset zadetkov. Foto: Twitter/NK Maribor Mariborčani so se po treh tednih vrnili v Ljudski vrt in osrečili navijače z zmago nad Triglavom (2:1). Izbranci Darka Milaniča so težje od pričakovanega strli odpor zadnjeuvrščenega kluba, ki je v zadnjem obdobju zelo nezadovoljen s sodniškimi odločitvami in disciplinskimi ukrepi Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Dvoboj so bolje začeli gostje iz Kranja, ki so v 26. minuti z zadetkom najboljšega strelca 1. SNL Mateja Poplatnika - ta je moral v 57. minuti zaradi poškodbe predčasno z igrišča - povedli z 1:0. Vodstvo gostov ni trajalo dolgo. Najboljši strelec vijolic Luka Zahović je z dvema zadetkoma v pičlih štirih minutah poskrbel za preobrat. Za prvo podajo je poskrbel Jan Mlakar - še pred koncem prvega polčasa je zaradi težav z zdravjem zapustil igrišče, namesto njega je v igro vstopil kapetan Marcos Tavares -, za drugo pa Dino Hotić.

Gostitelji so od 65. minute igrali brez izključenega branilca Saše Ivkovića. Zaradi protestov pri sodniku je moral na tribune še pomočnik trenerja Saša Gajser, za dodatno slabo voljo pa je poskrbela poškodba Zahovića, ki je moral zapustiti igrišče v 67. minuti. Želja gostov, da bi na Štajerskem ostali neporaženi, se do konca srečanja ni izpolnila. Ostalo je pri 2:1 in peti zaporedni zmagi branilcev naslova.

Celjanom uspelo tisto, za kar sta si zaman prizadevala Olimpija in Maribor

Simon Rožman je na zahtevnem izpitu proti nekdanjemu klubu potegnil krajšo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Rožman je na zahtevnem izpitu proti nekdanjemu klubu potegnil krajšo. Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani, ki jih je lahko po odsluženi kazni znova vodil Dušan Kosić, so v soboto dosegli pomembno zmago v boju za četrto mesto, ki bi še lahko vodilo v Evropo. V knežjem mestu so premagali Domžalčane in poskrbeli, da so rumeni po dolgem nizu nepremagljivosti naleteli na tekmeca, ki so mu bili primorani čestitati za zmago.

Domžale so pred dvobojem v Celju na zadnjih 14 tekmah osvojile kar 40 od 42 točk. Simon Rožman je na štadionu Z'dežele, ki ga pozna kot lastno dlan, saj je svoj prvi večji trenerski uspeh dosegel prav na klopi Celjanov, tako prvič letos ostal praznih rok.

V 29. minuti je za prvi zadetek na dvoboju poskrbel Rudi Požeg Vancaš. Nekdanji nogometaš Domžal, ki se je preselil v Celje, se je izkazal z natančnim strelom z razdalje, tik pred koncem prvega polčasa pa je vodstvo Celja podvojil mladi Hrvat Lovro Cvek. V drugem polčasu je zaostanek Domžalčanov prepolovil Jamajčan Shamar Nicholson, za dodatne skrbi Domžal pa je poskrbel rdeči karton, ki ga je v sodnikovem podaljšku prejel vratar Ajdin Mulalić.

Ankaran ušel Triglavu

Vlado Badžim je že drugič v tej sezoni prekrižal načrte stanovskemu kolegu Marijanu Pušniku. | Foto: Vid Ponikvar Vlado Badžim je že drugič v tej sezoni prekrižal načrte stanovskemu kolegu Marijanu Pušniku. Foto: Vid Ponikvar Uvodno dejanje 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici je osrečilo navijače Ankarana. Primorski brezdomci so na napetem srečanju, ki ga je zaznamoval festival zadetkov v prvem delu, premagali velenjski Rudar s 3:2 in si priigrali pomembne točke, ki jim bodo pomagale v boju za obstanek.

Za najlepši trenutek srečanja je poskrbel Tim Vodeb, ki je dosegel zadetek za 2:0 po atraktivnem strelu s škarjicami.

Za osmouvrščenim Aluminijem zdaj zaostajajo le še za dve točki, pred Triglavom pa imajo velikih pet točk prednosti. Knapi še vedno zasedajo četrto mesto, ki bo, če Kidričani v finalu pokala Slovenije ne bodo presenetili Olimpije, vodilo v Evropo.

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Golrazlika Točke
1. Olimpija 29 19 8 2 50:13 65
2. Maribor 29 19 7 3 57:21 64
3. Domžale 29 18 5 6 63:23 59
4. Celje 29 12 7 10 50:38 43
5. Rudar 29 13 4 12 42:40 43
6. Gorica 29 10 5 14 28:41 35
7. Krško 29 8 6 15 33:51 30
8. Aluminij 29 6 8 15 32:52 26
9. Ankaran 29 4 9 16 29:68 21
10. Triglav 29 3 7 19 23:60 16

Najboljši strelci:

14 - Matej Poplatnik (Triglav)
12 - Miljan Škrbić (Krško)
11 - Lovro Bizjak (Domžale), Marcos Tavares (Maribor)
10 - Luka Zahović (Maribor)
9 - Ricardo Alves (Olimpija), John Mary (Rudar) 
8 - Senijad Ibričić (Domžale), Ibrahim Arafat Mensah (Aluminij), Jasmin Mešanović (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Celje)  
7 - Issah Abass (Olimpija), Rifet Kapić (Gorica), Dominik Radić in Milan Tučić (oba Rudar)
...

Pet najlepših zadetkov 28. kroga:

Ne spreglejte