Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2018,
15.45

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Siniša Brkić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Triglav

Ponedeljek, 23. 4. 2018, 15.45

5 let, 12 mesecev

Videovrhunci 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Protestno pismo NK Triglav, polno ogorčenja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

2

Razplet v uvodnem dejanju zadnje četrtine prvoligaške sezone v Sloveniji je poskrbel za zmanjšanje naskoka Olimpije pred najbližjima zasledovalcema. Maribor zaostaja tri, Domžale pa le še pet točk. Zadnjeuvrščeni Triglav je kljub dvema igralcema manj izenačil proti Ankaranu, trener Siniša Brkić pa se je znova čudil sodniškim odločitvam, ki so spravljale ob živce kranjske navijače. Kranjski klub je ogorčen nad aktualnimi dogodki.

Domžale : Rudar 3:0

Domžalčani so v zadnjih 14 tekmah v 1. SNL osvojili 40 od možnih 42 točk. V nedeljo so prepričljivo ugnali Velenjčane in se vodilni Olimpiji približali na pet točk zaostanka. ''Skozi vse srečanje smo bili dominantni v polju. Priigrali smo si veliko število priložnosti in zasluženo zmagali,'' je dejal občasni reprezentant Amedej Vetrih in napovedal, da bodo šli rumeni, ki so v letu 2018 pod vodstvom Simona Rožmana nepremagljivi, borbeno naprej v nove izzive.

''Zmaga Domžal je čista kot solza. Svojim fantom nimam kaj očitati. Do prvega prejetega gola smo igrali zelo dobro, imeli nekaj priložnosti, a se je izkazal domači vratar, bili pa smo tudi nenatančni,'' je po porazu dejal strateg knapov Marijan Pušnik.

Celje : Olimpija 1:1

Celjani so prvič letos prekrižali načrte Olimpiji. Po treh tesnih porazih, tako v prvenstvu kot tudi polfinalu pokala, so dočakali dvoboj, v katerem so ostali neporaženi proti Bišćanovi četi. Prednost Ljubljančanov po remiju v knežjem mestu se je stopila, zdaj imajo pred vijolicami, s katerimi se bodo do konca sezone pomerile še v Ljudskem vrtu, le še tri točke prednosti, od Domžal, kjer bodo gostovali v zadnjem krogu, pa jih loči pet točk.

''Zadovoljni smo. Pokazali smo napredek. Ponavadi smo takšne tekme izgubljati, ta tekma pa je pokazala, da imamo dovolj potenciala za napredek. Fantje so si prigarali točko. Zaslužili si so jo,'' je povedal Zoran Zeljković, pomočnik prvega trenerja Celja, ki je vodil srečanje, kaznovani strateg Dušan Kosić pa jo je moral spremljati s tribun.

Olimpijo, ki je prvi polčas izgubila z 0:1, je v nadaljevanju srečanja vrnil v igro zadetek Filipa Uremovića. Mladi hrvaški branilec je dosegel strelski prvenec v 1. SNL. ''Pričakovali smo takšno tekmo, saj je Celje zelo neugoden tekmec. Prvi gol smo prejeli naivno. V drugem smo skušali napraviti preobrat, a se je Celje izkazalo za močnega tekmeca. Pri njem bo le redko kdo prišel do točk,'' je dejal rojak trenerja zmajev Igorja Bišćana.

Triglav : Ankaran 2:2

Derbi začelja, ki so ga igrali v sončnem Kranju v času nedeljskega kosila, je ponudil razburljivo predstavo, v kateri ni manjkalo zadetkov, preobratov in rdečih kartonov. Gostitelji, ki letos sploh še niso zmagali, so prejeli kar dva, a so vseeno z dvema igralcema izenačili na 2:2 in poskrbeli, da Ankarančani niso zapustili Gorenjske s tremi točkami. Matej Poplatnik je z novim zadetkom povečal naskok na lestvici najboljših strelcev 1. SNL. Dosegel je 13. zadetek v sezoni.

''Noro. Ne vem, kaj se dogaja. Fantje si tega niso zaslužili. A sodniki sploh vedo, da živimo za nogomet, da je potrebno zbirati treba sredstva in nekaj narediti? Na tekmi nam kot na promenadi delijo kartone. Nočem iskati izgovorov, a to je že stalnica. Kmalu ne bomo več imeli igralcev. To je sramota. Ankaranu lahko čestitam, kar pa delajo sodniki, je že smešno,'' je bil slabe volje trener Siniša Brkić. Rdeča kartona sta prejela Gašper Udovič in Vlado Šmit.

''Ne glede na to, da smo imeli dva igralca več, nam v napadu ni steklo. Rezultat je realen. Triglav se je dobro boril. Moramo biti realni in priznati, da smo na koncu malo razočarani, ker smo imeli dva igralca več. A to je nogomet,'' je po dramatičnem srečanju, v katerem so se primorski brezdomci spogledovali z dragoceno zmago, povedal trener Vlado Badžim. Ankaran je zadržal prednost dveh točk pred Triglavom.

Ogorčenje nad aktualnimi dogodki v PLTS

"Triglav je velik, pomemben klub v Sloveniji. Tu vzgajate več kot 300 bodočih nogometašev, o kakovosti akademije pa pričajo tudi številni nogometaši, ki nastopajo v tujini, pa tudi članska ekipa je zdaj tam, kamor spada," so bile besede g. Radenka Mijatovića dan po izvolitvi na mesto predsednika NZS, na svečani slovesnosti, spomnite se, ob odprtju igrišča z umetno podlago v Športnem centru Kranj.

Leto in pol za tem so to le še - besede. Če smo se takrat počutili pomembne, velike in spoštovane, se danes počutimo ponižane, poteptane in izigrane. Drugače se preprosto ne bi mogli ob tretmaju, ki smo ga na tekmah Prve lige Telekom Slovenije deležni v večjem delu aktualne sezone. Tisti, ki podrobneje spremljajo dogajanje v klubskem nogometu, so zagotovo opazili, da smo klub, ki zelo pogosto prejema rdeče kartone. Človek bi pomislil, da smo skupina grobijanov, ko pa smo zdaj že na drugi zaporedni tekmi prejeli kar dva rdeča kartona, skupno pa v drugem delu sezone že šest izključitev. Če smo prejeti zadetek iz prepovedanega položaja proti Olimpiji ob porazu 0:1 ter rdeči karton proti Mariboru, ko je bil pred tem jasen prepovedan položaj Vijoličastih, še prebavili, češ, vseeno igramo proti renomiranemu tekmecu in so takšne odločitve nekaj naravnega, pa nikakor ne uspemo sprejeti odločitev z zadnjih dve tekem. Tako proti Rudarju kot Ankaranu smo tekmo končali z osmimi igralci v polju, vse štiri izključitve pa mejijo na cirkuško predstavo ali komedijo.

Začelo se je s kontroverzno tekmo prvega dela sezone, ko so Domžale gostovale v Kranju in je sodnik Ponis popolnoma brez potrebe izključil Krcića po "dvoboju" z Balkovcem. Tedaj smo se prvič oglasili, omenjeni sodnik je prejel suspenz, mi pa obljubo, da se to ne bo več dogajalo. In tudi tu so ostale le - besede. Dogajanje v zadnjih tednih nima veliko povezave z regularnim bojem na zelenicah, zato se v tem trenutku javno sprašujemo - zakaj? Če so nogometni sodniki v državi nekakovostni in je število njihovih napak tolikšno, ima NZS sistemsko težavo. Če je posredi kaj drugega, pa ima ves slovenski nogomet še toliko večji problem, tega pa ne želimo verjeti.

Ne zahtevamo javnega odgovora s strani krovne organizacije, toliko smo že izkušeni, da vemo kako se stvarem streže, niti ne pričakujemo, da bomo pomilovani ali uslišani. A kot smo poudarili že pred časom, nismo nepomembni, imamo zgodovino, uspešno akademijo, bazo navijačev, čist obraz in račune ter stabilen klub. Saj to so sanje vsake nogometne zveze, mar ne? Preprosto želimo vedeti, kje leži težava, da Triglav ne uživa enakih pogojev za boj med elito, se vlečejo kakšne zamere iz preteklosti? Je morda težava, da ne bomo mirno sprejemali ponižujočega odnosa s strani uradnih oseb, pa čeprav bi se lahko kar konkretno sprehodili po imenih in priimkih sodnikov in naštevali oblike žalitev in psihološkega terorja, ki smo ga deležni?

In še enkrat za konec. Zavedamo se svojih limitov, ni jih malo. A to je cena, če se klub odloči med elito nastopati z domačim kadrom, neizkušenimi fanti, ki se toliko težje spoprijemajo s pritiski elitnega tekmovanja. To so naše težave, ki jih vestno rešujemo, od ostalih deležnikov pa zahtevamo enakopravno obravnavo in regularne pogoje za tekmovanje.

NK Triglav

Aluminij : Maribor 0:2

Mariborčani nadaljujejo imeniten niz. Tokrat so v štajerskem spopadu pri sosedih v Kidričevem premagali Aluminij in se na lestvici približali vodilni Olimpiji. Zlata vredno zmago so drago plačali, saj je vratar Jasmin Handanović prejel rdeči karton, v zadnjem času zelo razigrani napadalec Jan Mlakar pa si je poškodoval gleženj.

''Bili so težki pogoji za igro. Vročina, počasna žoga, kakovostno branjenje tekmeca. To nam je otežilo posel, tako da smo izredno zadovoljni zaradi treh točk,'' ni skrival zadovoljstva Darko Milanič.

Maribor je premagal finalista pokala Slovenije, ki si v prvenstvu še ni priigral obstanka. ''Bili smo blizu, a smo na koncu dovolili Mariboru preveč prostora. Gostje so nas takoj kaznovali. Nato smo tvegali v igri, a nas je Maribor kaznoval s protinapadom,'' je pojasnil trener Aluminija Oliver Bogatinov.

Gorica : Krško 2:0

Novogoričani so se z domačo zmago maščevali Krškemu za poraz pred nekaj dnevi in se na lestvici utrdili na šestem mestu. ''To je bila dobra tekma proti dobremu nasprotniku. Dosegli smo dva lepa gola. Všeč mi je bila igra v polju. Igralo je veliko mladih fantov, ki so pokazali dobre stvari. Treba bo delati za prihodnost. Potrebovali smo to zmago,'' je priznal Miran Srebrnič in dodal, da bodo vrtnice poskušale v naslednji tekmi, ko jih čaka gostovanje v Ljubljani, presenetiti Olimpijo.

Trener Krčanov Alen Šćulac je kljub porazu čestital izbrancem za kakovostno igro. ''Ni se izšlo, a se poraz razlikuje od poraza. V uvodnih minutah smo imeli smrtno priložnost, a je Gorica zasluženo zmagala. S tako željo in miselnostjo bomo osvojili še kakšno točko. Smo na pravi poti,'' sporoča strateg zelenih.

Ne spreglejte