Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 4. 2018,
14.20

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

disciplinski sodnik NZS Nogometna zveza Slovenija Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav

Četrtek, 26. 4. 2018, 14.20

6 let

Odziv NK Triglav

Kranjčani opozorili, da je kazen NZS krivična, nato znova prejeli najvišjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Triglav Kranj Štadion | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kranjski Triglav se je odzval na kazen, ki jo je v sredo izrekel disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj po tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Prvo naslednjo domačo prvenstveno tekmo morajo igrati pred praznimi tribunami in plačati še 2.500 evrov. Menijo, da je kazen krivična in nesorazmerna glede na prekršek. Triglav je prejel najvišjo kazen tudi po tekmah 28. kroga slovenske lige.

"Po koncu tekme ni bilo poskrbljeno za varovanje sodnikov in delegata," je navedel Roman Rogelj in kot olajševalno okoliščino navedel to, da so za varovanje uradnih oseb po svojih najboljših močeh poskušali poskrbeti nekateri predstavniki kluba. Pri tem je bilo ključno tudi žaljenje sodnikov in grožnje s fizičnim obračunavanjem po koncu tekme, polivanje četrtega sodnika s pivom ter metanje pločevinke v smeri prvega pomočnika sodnika.

Uslužbenci kluba preprečili večji incident

"Eno uro po omenjeni tekmi je sodniška ekipa zapuščala stadion, nato pa se je en navijač zapodil v smeri sodnikov. Torej ednina in ne množina, ki jo v obrazložitvi večkrat napačno interpretira NZS. Brez fizičnega stika, pirotehnike ali česa podobnega. Brez dvoma je prekršek kluba, da tudi debelo uro po tekmi na svojem mestu ni bilo varnostne službe, a so večji incident preprečili uslužbenci kluba. Ta prekršek pravil vsekakor priznava in sprejema kazen, ne nazadnje so tovrstni dogodki ostro proti načelom in prepričanjem tako kluba kot organizirane navijaške skupine Small Faces," so zapisali v Triglavu in dodali:

Kranjčani osem krogov pred koncem prvenstva gledajo v hrbet vsem tekmecem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kranjčani osem krogov pred koncem prvenstva gledajo v hrbet vsem tekmecem. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Opozarjamo na popolno nesorazmernost kazni, sploh če v okvir vzamemo prekrške in kazni, ki jih je disciplinski sodnik izrekal v aktualni sezoni. Hiter pregled nam daje vedeti, da sta bila največja slovenska kluba ob množičnih kršitvah, nešportnem navijanju, širjenju sovraštva, za vse to naj bi bili krivi tudi mi v tem primeru, množični uporabi pirotehnike in konkretni predkaznovanosti sankcionirana z vsoto od 3.000 do 3.500 evrov. Kazen izpraznjene tribune za eno tekmo je bila v tej sezoni uporabljena le enkrat."

Triglavu najvišja kazen tudi po tekmah 28. kroga slovenske lige

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je po tekmah 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije največ kazni namenil kranjskemu Triglavu, skupaj 2560 evrov denarne kazni, 1500 evrov pa bo moral v blagajno zveze vplačati Maribor.

Triglavu je sodnik zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so žaljivo vzklikali sodnikom med tekmo, člani organizirane navijaške skupine pa so se neprimerno vedli do uradnih oseb tudi po končani tekmi, je tudi zaradi predkaznovanosti izrekel 1900 evrov kazni.

Triglav Kranj Rudar | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ker Kranjčani niso zagotovili upoštevanja vrednega akreditacijskega sistema za tekmovalno sezono 2017/2018 so dobili še 300 evrov kazni, še 60 več od tega zneska pa zaradi nešportnega vedenja več igralcev, ki so dobili štiri rumene in dva rdeča kartona.

Vlado Šmit, igralec Triglava, je dobil zaradi drugega rumenega kartona in brezobzirne igre dve tekmi prepovedi igranja, njegov soigralec Gašper Udovč pa eno, ker ga je sodnik izključil zaradi štarta z visoko dvignjeno nogo v smeri zgornjega dela telesa nasprotnega igralca.

Zaradi prižiganja bakel, žaljivega vzklikanja sodnikom navijačev in predkaznovanosti bo moral Maribor plačati 1500 evrov, njihov vratar Jasmin Handanović pa zaradi izključitve ne bo mogel stati med vratnicama na eni tekmi.

Ne spreglejte