Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2018,
19.25

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 29. 4. 2018, 19.25

6 let

Poročilo s tekme Olimpija : Gorica

Sorčan branil kot v transu in paral živce Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Olimpija Gorica | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Gorice so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Zmaji so bili nevarnejši tekmec, junak srečanja pa je postal vratar Gorice Grega Sorčan, ki je v 37. minuti ubranil kazenski strel Roku Kronavetru.

Gledalci v Stožicah so spremljali bržčas eno najbolj enostranskih tekem sezone. Olimpija je bila praktično celo tekmo boljši tekmec, sprožila približno 25 strelov proti tekmečevim vratom (Novogoričani zgolj enega), a niti najlepših priložnosti ni znala unovčiti. Ogromno zaslug za to ima danes izvrstni vratar gostov Grega Sorčan, ki je v obup spravljal ljubljanske nogometaše.

Vrhunci srečanja v Ljubljani:

Ti tako sicer ostajajo na prvem mestu lestvice, a imajo pred Mariborom zgolj še točko prednosti, pred tretjeuvrščenimi Domžalami, ki so v soboto izgubile v Celju, pa šest točk.

Kronaveter zapravil strel z bele točke

Grega Sorčan si je za nastop v Ljubljani prislužil visoke ocene. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Grega Sorčan si je za nastop v Ljubljani prislužil visoke ocene. Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija je v prvem polčasu povsem prevladovala in marsikomu bržčas ni bilo najbolj jasno, kako se je lahko polčas končal brez zadetkov ob vseh priložnostih. Najlepšo so domači imeli v 36. minuti, ko so imeli na voljo enajstmetrovko, potem ko je Matteo Tomiček v kazenskem prostoru ob poskusu izbijanja žoge brcnil Issaha Abassa. Z bele točke je streljal Rok Kronaveter, izvrstno pa je reagiral Grega Sorčan in preprečil vodstvo Olimpije.

Domači so imeli na voljo tudi dva prosta strela s približno 20 metrov, prvega je v 23. minuti izvedel Ricardo Alves, drugega pa v 44. Kronaveter, oba pa sta merila le nekaj centimetrov previsoko. Veliko priložnost je v 12. minuti zapravil tudi Issah, ki se je po lepi podaji Tomislava Tomića znašel v kazenskem prostoru pri neoviranem strelu, tudi takrat je izvrstno posredoval Sorčan. Ta je preprečil veselje tudi Dinu Štiglecu v deseti in Kronavetru v 13. minuti, medtem ko sta bila Danijel Miškić v peti in Filip Uremović z glavo v 20. minuti nenatančna.

Pritisk Olimpije ni obrodil sadov

V drugem polčasu je prvi zagrozil Uremović, ki je po kotu spet prišel do strela z glavo, a meril le malce premalo natančno. Ljubljančani so še naprej prevladovali, še nekajkrat poskrbeli za vroče trenutke v goriškem kazenskem prostoru, v 57. minuti je Issah zapravil obetaven protinapad z nenatančnim strelom z leve strani, v 71. minuti pa se je znova izkazal Sorčan po novem strelu Kronavetra.

Fotogalerija
1 / 17

Slednji je bil malce premalo natančen še v 76. minuti, ko je bil neoviran pri strelu iz bližine, tri minute pozneje je zgrešil še Miškić, v 84. minuti pa z glavo še Benko. V 86. minuti je z glavo dobro streljal Andres Vombergar, ki je vstopil le nekaj trenutkov pred tem, toda znova je izvrstno posredoval razpoloženi Sorčan. V drugi minuti sodniškega dodatka je iz prve sprožil znova Kronaveter, Sorčan pa je žogo brez večjih težav ukrotil.

Ljubljančani bodo v 30. krogu v četrtek gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo gostili Celje.

Olimpija : Gorica 0:0

Stadion Stožice, gledalcev 3000, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Skok (Ptujska Gora).

Strelci: /.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau (od 58. Savić), Miškić, Tomić, Kronaveter, Alves (od 85. Vombergar), Čanađija, Issah (od 65. Benko).

Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Kolenc, Tešija, Humar (od 83. Šantek), Osuji, Marinič (od 61. Nagode), Smajlagić (od 58. Gulič).

Rumeni kartoni: Čanađija; Kavčič, Osuji.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte