Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 8. 2018,
12.33

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Natisni članek

Liga Europa NK Olimpija NK Olimpija Matic Črnic Safet Hadžić

Torek, 28. 8. 2018, 12.33

5 let, 7 mesecev

NK Olimpija pred gostovanjem pri Trnavi

Težave v napadu. Olimpiji pred zahtevno misijo ostal le načrt A. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Olimpija Spartak Trnava | Olimpijo v četrtek na Slovaškem čaka težka misija. Poskušala bo nadoknaditi dva zadetka zaostanka s prve tekme (0:2). | Foto Urban Urbanc/Sportida

Olimpijo v četrtek na Slovaškem čaka težka misija. Poskušala bo nadoknaditi dva zadetka zaostanka s prve tekme (0:2).

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Morali bomo biti tako pazljivi kot napadalni. Žal imamo težavo z osrednjimi napadalci, ki niso prijavljeni za tekmo. Imeli bi lahko načrt A, B, C, a zdaj imamo le enega. Kljub temu verjamem v fante, da bodo dali vse od sebe, da bi se uvrstili v skupinski del," pred zahtevnim četrtkovim gostovanjem NK Olimpija na povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo pri Spartaku iz Trnave, kjer bodo zeleno-beli poskusili nadoknaditi zaostanek s prve tekme (0:2), pravi začasni trener na klopi zmajev Safet Hadžić.

Nogometaši Olimpije se odpravljajo na zahtevno gostovanje k Spartaku iz Trnave, kjer jih v četrtek ob 20.30 čaka prava misija. Na uvodnem srečanju četrtega kroga kvalifikacij za preboj v skupinski del evropske lige so namreč v četrtek v Stožicah izgubili z 0:2. Upanja na preobrat in zgodovinski uspeh sicer še niso izgubili, a vse skupaj otežuje podatek, da zmajem močno primanjkuje napadalcev.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić upa, da bo novi trener Olimpiji prinesel stabilnost #video

Nastala je težava

Na povratnem obračunu tako začasni trenerski gasilec Safet Hadžić ne bo mogel računati na za mnoge njegove predhodnike na trenerski klopi odpisanega Argentinca Andresa Vombergarja, ki se je s podajo in zadetkom izkazal ob nedeljski zmagi nad Domžalami. Prav tako v ekipi ne bo najnovejšega člana v napadu Juiceja Lupete, pa Harisa Kadrića … Nihče od naštetih nima pravice nastopa, saj jih pred prvo tekmo, ki jo je vodil odstavljeni Aleksandar Linta, niso prijavili na igralski seznam.

Dežurni trenerski gasilec Safet Hadžić ima težave z napadalci. | Foto: Vid Ponikvar Dežurni trenerski gasilec Safet Hadžić ima težave z napadalci. Foto: Vid Ponikvar

"Tega niti nisem vedel. Zdaj je nastala težava, ker nimamo osrednjih napadalcev. Pa ni težava le Vombergar, tudi Lupeto, pa Kadrića imamo, a nihče ni prijavljen za tekmo. Imeli bi lahko načrt A, B, C, zdaj pa imamo samo enega. Razmišljamo o Abbasu v napadu," je pred torkovim odhodom proti Slovaški v pogovoru za Planet TV dejal Hadžić. Ta bo trenersko taktirko v kratkem prepustil novemu trenerju Zoranu Barišiću, ki ga bo Olimpija predstavila 3. septembra.

Zoran Barišić
Sportal Na klop Olimpije prihaja načelen trener, ki rad dela na dolgi rok

Hadžić o odnosih z nogometaši Olimpije, pristopu in preobratu v igri v nedeljo ob zmagi nad Domžalami:

Pazljivo, a tudi napadalno

Hadžić se zaveda, da njegove varovance čaka izjemno zahtevna naloga, a puške ne meče v koruzo.

"Kakšen bo rezultat? Takšen, da upam, da bomo napredovali. Morali bomo biti tako pazljivi kot napadalni. Treba bo paziti, da ne bomo prejeli zadetka. To bo zelo pomembno. Pri tem pa poskusiti doseči tri zadetke, da gremo naprej," razmišlja trener, ki verjame, da bodo zmaji dali od sebe vse. Po uvodnem srečanju s slovaškim prvakom je namreč vratar Aljaž Ivačić soigralce okrcal, da niso bili tako požrtvovalni kot gostje.

Hadžić o receptu za uspeh:

"S fanti imam korektne odnose. Poznam jih od prej. Vem, kako funkcionirajo. Tudi zaradi tega je v nedeljo prišlo do pozitivnega rezultata. Oni se zavedajo velikega pomena tekme na Slovaškem. Verjamem v njih, v to, da bodo dali vse od sebe in da se uvrstimo naprej."

Vsak vidi tekmo drugače

Na Ivačićevo opazko se je odzval tudi Matic Črnic, ki na prvi tekmi proti Slovakom zaradi kazni ni igral: "Vsak od nas vidi tekmo drugače, kar je normalno. Zagotovo pa je, da si vsi želimo zmage, da želimo biti požrtvovalni, da želimo iti naprej."

Matic Črnic o vrnitvi v ekipo:

Olimpija Spartak Trnava
Sportal Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video

Bo NK Olimpija priredila preobrat in napredovala v skupinski del evropske lige?

  • Ne, še enkrat bo izgubila in se poslovila od Evrope.
    28,85 %
    45 glasov
  • Da. Težko bo, a ji bo uspelo.
    71,15 %
    111 glasov
Oddanih 156 glasov

Zakaj ne treh?

"Zavedamo se, da je pred nami težka naloga, a na Slovaško gremo lovit preobrat. Če so oni dali dva zadetka tu, zakaj mi tam ne bi mogli doseči treh in se uvrstiti v skupinski del tekmovanja," je odločen 26-letni vezist, ki se s trenerskim kadrovanjem Olimpije noče pretirano obremenjevati.

"Igralci smo tu zato, da damo vse od sebe, da se pokažemo trenerju, da si zaslužimo biti na igrišču. Kot igralec se tako ne obremenjujem s trenerji. V nedeljo smo se maksimalno motivirali, trener je naredil neke spremembe v taktiki, ki so delovale," je še dejal Mariborčan, prepričan, da bo motivacija na vrhuncu tudi v četrtek ob 20.30, ko se bo na štadionu v Trnavi začelo povratno srečanje.

Tja se je Olimpija, v nasprotju s Slovaki, ki so v Slovenijo pretekli teden prileteli, odpravila z avtobusom. Čeprav bo pot za zeleno-bele do Slovaške tako nekoliko težja, Črnic odločitev vodstva kluba spoštuje.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Olimpija Spartak
Sportal Če bi lahko, bi se pogreznil v zemljo #video
Aleksandar Linta
Sportal Pri Olimpiji skritizirali nekdanjega trenerja, v Trnavi brez nedeljskega junaka
Gorica
Sportal Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video

 

Ne spreglejte