Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2024,
16.39

Osveženo pred

2 uri, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Natisni članek

Inter PSG Arsenal UEFA liga prvakov UEFA liga prvakov Erling Haaland Kenan Bajrić Slovan Bratislava Crvena zvezda Timi Max Elšnik Vanja Drkušić

Torek, 1. 10. 2024, 16.39

2 uri, 7 minut

Liga prvakov, ligaški del (2. krog – torek)

Kdor čaka, dočaka. Velik dan za slovenskega junaka Eura 2024!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,57
Vanja Drkušić | Vanja Drkušić bo danes nastopil prvič v ligi prvakov. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Vanja Drkušić bo danes nastopil prvič v ligi prvakov.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Danes bo v ligi prvakov debitiral še en Slovenec. Vanja Drkušić bo skupaj s Timijem Maxom Elšnikom, s katerim si deli slačilnico pri Crveni zvezdi, gostoval na San Siru pri milanskem Interju, Kenan Bajrić pa bo imel s Slovanom v Bratislavi opravka z enim najbolj neugodnih napadalcev na svetu, Norvežanom Erlingom Haalandom. Ob 18.45 bo šlo zares v Salzburgu in Stuttgartu, zvečer pa bo poleg ''slovenskih'' dvobojev Arsenal gostil klube PSG, Bayer, Milan, Barcelona, Young Boys, Borussia, Celtic, PSV in Sporting. Večina slovenskih udeležencev lige prvakov bo na delu v sredo.

Timi Max Elšnik
Sportal Elšnik navdušil z ganljivo gesto, Drkušić s prvencem

Liga prvakov, ligaški del (2. krog):

Torek, 1. oktober:

Leto 2024 je v karieri Vanje Drkušića zapisano kot leto iz sanj. Še pred štirimi leti je delaven Dolenjec razmišljal o tem, da bi nogometne čevlje obesil na klin, a je vendarle vztrajal in se dotaknil zvezd. Na Euru se je zasidral v udarni Kekovi enajsterici, danes pa bo dočakal še prvi nastop v ligi prvakov. Iz tabora srbskega prvaka prihajajo novice, da bo zagotovo začel dvoboj na San Siru, v katerem bo skušala Crvena zvezda, pri kateri se je Timi Max Elšnik hitro ustalil v začetni postavi, presenetiti slavni klub iz Milana, ki je lani igral v finalu lige prvakov, v prvem nastopu v tej sezoni pa v ligaškem delu remiziral na Etihadu z Manchester Cityjem (0:0).

Timi Max Elšnik bo z beograjskim velikanom gostoval na San Siru. | Foto: Guliverimage Timi Max Elšnik bo z beograjskim velikanom gostoval na San Siru. Foto: Guliverimage

Drkušić bo najverjetneje okrepil obrambo Beograjčanov, ki nameravajo v zadnji vrsti igrati s tremi branilci. Tako naj bi rdeče-beli zaigrali od prve minute v zasedbi Glazer – Drkušić, Djiga, Spajić – Seol, Elšnik, Krunić, Olayinka – Silas, Maksimović – Ndiaye. Pri Interju je strelsko formo ujel Lautaro Martinez. Argentinec je na zadnji tekmi v gosteh dvakrat zatresel mrežo Bijolovega in Lovrićevega Udineseja (3:2).

Lahko Bajrić ustavi Haalanda?

Kenan Bajrić je na prvi tekmi v ligi prvakov visoko izgubil na Celtic Parku (1:5). | Foto: Guliverimage Kenan Bajrić je na prvi tekmi v ligi prvakov visoko izgubil na Celtic Parku (1:5). Foto: Guliverimage V Bratislavi bo danes slovesno, saj bo Slovan zaigral prvič med evropsko elito na domačem stadionu. Za slovaškega prvaka, pri katerem igra Kenan Bajrić pomembno vlogo v obrambi, se liga prvakov ni začela prijetno. Izgubili so z 1:5 na Škotskem, zdaj pa prihaja še močnejši tekmec kot Celtic. To je angleški prvak Manchester City, pri katerem se v napadu vse vrti okrog Erlinga Haalanda. Če se odšteje izvajanje 11-metrovk, City v ligi prvakov ni izgubil že 24 tekem zapored. V tem obdobju je vknjižil 16 zmag in osem remijev.

To bo čustvena tekma za 34-letnega kapetana Slovana Vladimirja Weissa ml., sina trenerja Vladimirja Weissa, ki se je pred leti dokazoval prav pri Cityju. Zadnji slovaški klub, ki je nastopil v ligi prvakov, je bila pred Slovanom Žilina v sezoni 2010/11. Tako bo to prva tekma lige prvakov na slovaških tleh po 14 letih.

Marcel Ratnik
Sportal Nepremagljiva Olimpija sporoča Nemcem: Prihajamo po zmago

Dembele se je sporekel s trenerjem PSG

Ousmane Dembele ni odpotoval s francoskim prvakom v London. | Foto: Reuters Ousmane Dembele ni odpotoval s francoskim prvakom v London. Foto: Reuters PSG bo v poslastici večera gostoval v Londonu pri Arsenalu brez zvezdniškega napadalca Ousmaneja Dembeleja, ki se je sprl s trenerjem Luisom Enriquejem, zato ga Španec za kazen sploh ni uvrstil med potnike za dvoboj na otoku, topničarji pa še vedno pogrešajo kapetana Martina Odegaarda.

Barcelona proti Young Boys ne bo mogla računati na številne poškodovane igralce. Manjkali bodo Marc-Andre ter Stegen, Gavi, Dani Olmo, Ronald Araujo, Fermin Lopez, Bernal in Christensen, Eric Garcia pa bo izpustil srečanje s švicarskim prvakom zaradi kazni.  

Večina slovenskih legionarjev, ki nastopajo v ligaškem delu lige prvakov, bo na delu v sredo. Jan Oblak bo z Atleticom gostoval pri nekdanjem klubu Benfici v Lizboni, Benjamin Šeško in Kevin Kampl bosta z RB Leipzigom gostila Juventus, Tomi Horvat, žal poškodovani Jon Gorenc Stanković in Ajdin Malić pa bodo s Sturmom v Celovcu pričakali Club Brugge.

Liga prvakov, ligaški del (2. krog):

Torek, 1. oktober:

Sreda, 2. oktober:

Lestvica:

Timi Max Elšnik
Sportal Priznanje za Timija Maxa Elšnika
San Siro
Sportal Finale lige prvakov 2027 ne bo v Milanu
Benjamin Šeško
Sportal Junaka Atletica še kako zabolelo, ko je zadel Benjamin Šeško
Manxchester City Inter Milan Jack Grealish Marcus Thuram
Sportal Kljub Haalandu derbi brez golov, v Glasgowu pa kar šest
Ivan Nevistić
Sportal Rekord Bayerna, ki si je privoščil Hrvate, odmeva v Evropi. Kako je s tem v Sloveniji?
Christian Pulišić
Sportal Zgodovinska sramota Dinama v Münchnu, preobrat Liverpoola in veselje Reala
Ne spreglejte