Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2020,
8.10

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Natisni članek

Miloš Kostić Bojan Jokić Benjamin Verbič Josip Iličić Rene Krhin Andraž Šporar Robert Berić Miha Zajc Miha Mevlja Petar Stojanović Jasmin Kurtić Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Simon Rožman slovenski nogometaši na delu v tujini

Torek, 10. 3. 2020, 8.10

4 leta, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slovenski trojec strup za ruskega velikana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Simon Rožman | Simon Rožman je na Hrvaškem popeljal Rijeko na drugo mesto. | Foto Hina/STA

Simon Rožman je na Hrvaškem popeljal Rijeko na drugo mesto.

Foto: Hina/STA

Slovenski nogometaši in trenerji na delu v tujini so imeli opravka s pestrim koncem tedna. V ponedeljek so Bojan Jokić, Lovro Bizjak in Andres Vombergar pomagali Ufi do odmevnega remija v St. Peterburgu (0:0), kjer so prekrižali načrte vodilnemu Zenitu in še drugič v tej sezoni ostali neporaženi proti najboljšemu ruskemu klubu.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens)

Francija, 1. liga Marseille : Amiens 2:2 (petek)

Edinemu slovenskemu trenerju, ki si služi kruh v kaki izmed petih najboljših evropskih lig, je uspel podvig. Čeprav mu v Franciji gori pod nogami, saj je Amiens na zadnjih 16 tekmah osvojil zgolj šest točk in se zasidral na predzadnjem mestu, zmage pa ni občutil vse od 2. novembra 2019 dalje, je v petek navdušil. Na slovitem stadionu Velodrome v Marseillu je pokvaril načrte trenutno drugouvrščenemu francoskemu prvoligašu. Amiens je resda še v 82. minuti zaostajal z 0:2, a je nato Elsnerjeva četa, ravno na tekmi, na kateri je mlademu slovenskemu strategu gorelo pod nogami, spektakularno izenačila. Na koncu je bilo 2:2, Amiens pa je izenačil rezultat v peti minuti sodnikovega podaljška. ''Ponosen sem na fante,'' je po enem največjih uspehov, kar jih je dosegel v Franciji, povedal nekdanji trener Domžal, Olimpije, Pafosa in Uniona. Z remijem pri favoriziranem tekmecu. S tem si je Elsner izboljšal status v očeh navijačev, ki po zadnjem domačem neuspehu niso skrivali želje, da bi Slovenec zapustil vroči stolček.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga Standard Liege : St. Truiden 0:0 (sobota)

Po odličnem začetku na klopi St. Truidna se je njegova rezultatska krivulja obrnila navzdol, z remijem pri močnem Standardu pa je Kostićeva četa nakazala, da morda prihajajo boljši časi. St. Truiden je v zadnjih šestih prvenstvenih tekmah zabeležil štiri poraze.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Hajduk Split 2:0 (nedelja)

Rijeka je na prestižnem nedeljskem jadranskem derbiju navdušila navijače, ki so napolnili Rujevico. Rečani so v derbiju kroga zadali boleč udarec velikemu tekmecu Hajduku. Premagali so ga z 2:0, na lestvici pa ga prehiteli in se tako povzpeli na tako želeno drugo mesto, ki na Hrvaškem prinaša mikavno nagrado, nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov!

Rečani so oba zadetka dosegli v drugem polčasu, nekdanji trener Celja in Domžal pa je po vedno sladki zmagi dejal: "Tekmeca nismo pustili blizu naših vrat, hkrati pa si priigrali lepe priložnosti. Hvala občinstvu za odlično vzdušje, ki nam je pomagalo. Zasluženo smo zmagali," je izpostavil mladi trener iz Štor, ki ga prihodnji teden čaka velik izziv, saj se bo v polfinalu hrvaškega pokala pomeril z Osijekom. Tako je od prve lovorike v trenerski karieri, odkar deluje v tujini, oddaljen le dva koraka, v četrtfinalu pa je izločil prvega favorita, vodilni Dinamo, za katerim v prvenstvu zaostaja ogromnih 18 točk.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Apollon Limasol : Apoel 1:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo, Apoel, ki na Cipru brani naslov, za vodilnim Anorthosisom zaostaja šest točk.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Sevilla 2:2 (sobota)

Branil je vso tekmo, prejel dva zadetka (enega z bele točke) ter zbral dve obrambi. Za svoj nastop si je prislužil visoko oceno. V 38. minuti je z izjemnim refleksom izbil žogo nazaj v polje. Poskrbel je, da žoga po strelu Sergia Reguilona s polnim obsegom ni prečkala golove črte (ogled videa spodaj). Nemogoča misija za vse, razen za Oblaka, so ob tem posredovanju Škofjeločana zapisali pri ESPN in pohvalili njegovo obrambo. Atletico je v zadnjih osmih prvenstvenih tekmah zmagal le dvakrat, proti Sevilli pa je opravil generalko za sredin povratni obračun osmine finala lige prvakov na Anfieldu, kjer bo s soigralci proti evropskemu prvaku Liverpoolu branil prednost s prve tekme 1:0.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Empoli : Trapani 1:1 (sobota)

V igro je vstopil v 56. minuti, ko je Empoli zaostajal z 0:1.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Zalaegerszegi : Ferencvaroš 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Ferencvaroš ostaja vodilni, ima točko prednosti in dve odigrani tekmi manj od drugouvrščenega Fehervarja.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Zenit : Ufa 0:0 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo in v 52. minuti prejel rumeni karton. Ufa je presenetila vodilnega ruskega premierligaša in osvojila točko na zahtevnem gostovanju v St. Peterburgu. "Slovenska" Ufa ostaja strup za Zenit, ki je v tej sezoni izgubil le dve tekmi, od tega tudi eno v jesenskem delu na gostovanju pri Ufi (0:1).

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Legia Varšava : Piast Gliwice 1:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo in pomagal Piastu do velike zmage v derbiju poljskega prvenstva. Piast je premagal vodilno Legio in se ji na lestvici približal na osem točk zaostanka.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Soči : Ural 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo, Soči pa je zmagal prvič po osmih tekmah in si izboljšal možnosti za obstanek. Ostaja na zadnjem mestu, a je odigral tekmo manj od glavnih tekmecev.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Istra 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in pomagal soigralcem do nove zmage, s katero je Dinamo povečal prednost pred zasledovalci. Pred drugouvrščeno Rožmanovo Rijeko ima že 18 točk prednosti, tako da je vse bližje ubranitvi naslova.

Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Sporting Kansas City : Houston Dynamo 4:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo in v 14. minuti prejel rumeni karton.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Rostov : CSKA Moskva 3:2 (ponedeljek)

Ni igral. ostal je na klopi. Gostje iz Moskve so do 51. minute prejeli kar dva rdeča kartona. CSKA je na petem mestu, za vodilnim Zenitom zaostaja 12 točk.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Hannover 0:3 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi. Slovenski reprezentant ne more biti zadovoljen z minutažo pri Nürnbergu, saj je po prihodu iz Domžal zaigral le na štirih tekmah in na igrišču prebil 71 minut. Nürnberg je na 13. mestu.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Brez tekme.

.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Brez tekme.  
Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Angers : Nantes 2:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Parma : SPAL 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in izgubil proti nekdanjemu klubu, za katerega je igral v jesenskem delu prvenstva.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Brez tekme.

 

Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Hartberg : Swarovski Tirol 0:3  (sobota)

Odigral je vso tekmo in izkusil visok poraz proti pred zadnjim krogom  zadnjeuvrščenemu klubu avstrijske bundeslige, pri katerem je nekdanji reprezentant Zlatko Dedić odigral 80 minut.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Olexandriya : Dinamo Kijev 0:3 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Dinamo Kijev je zadržal drugo mesto, za vodilnim Šahtarjem s tekmo več zaostaja 11 točk.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Alanyaspor 1:1 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Fenerbahče : Denizlispor 2:2 (sobota)

V igro je vstopil v 30. minuti, ko je Fenerbahče vodil z 1:0. Tako je na igrišču prebil največ minut v tej sezoni, kar se tiče prvenstvenih tekem. Gostitelji so reševali svojo kožo in v zadnji minuti izenačili na 2:2. Primorec je tako dočakal drugič zapored priložnost, pred tem pa na tekmah turškega prvenstva, vmes je celil tudi poškodbo, ni zaigral kar štiri mesece.

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

New England Revolution : Chicago Fire 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo in po uvodnem porazu, ko se je vpisal med strelce v ligi MLS, s Chicagom osvojil prvo točko. Remiziral je pri New England Revolutionu, pri katerem nastopa prvi Slovenec v ligi MLS Antonio Delamea Mlinar, a ni prišlo do slovenskega obračuna na zelenici, saj ima nekdanji kapetan Olimpije težave s poškodbo.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Vitesse : Twente 1:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Tokrat se ni vpisal med strelce, tako da je prekinil niz treh zaporednih srečanj, na katerih je dosegal zadetke. Ostaja pri 12 prvenstvenih golih v tej sezoni, kar ga uvršča na šesto mesto lestvice strelcev v najboljši nizozemski ligi.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting : Aves 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in se izkazal. V 62. minuti je po natančnem strelu z glavo dosegel prvi zadetek za Sporting (ogled videa spodaj), ki je na koncu zmagal z 2:0. Lizbončani so imeli od 20. minute ogromno prednost, saj sta morala zaradi rdečega kartona predčasno z igrišča kar dva igralca Avesa. Ljubljančan se je tako na prvi tekmi, ki jo je vodil nov trener Robert Amorim, vpisal med strelce. Odkar je zapustil Slovan, je odigral za zeleno-bele devet tekem in dosegel tri zadetke, od tega dva na tekmah portugalskega prvenstva, kjer Sporting še naprej zaseda četrto mesto. Za tretjeuvrščeno Brago zaostaja štiri točke.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Vitesse : Twente 1:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo in tretjič zapored doživel poraz. Ostaja pri 11 zadetkih v nizozemskem prvenstvu.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Wigan)

Anglija, 2. liga

Wigan : Luton Town 0:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Leeds United : Huddersfield Town 2:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Admira Mödling : Rheindorf Altach 2:0 (sobota)  Ni kandidiral za tekmo.

Zlatko Dedić (Swarovski Tirol)

Avstrija, 1. liga Hartberg : Swarovski Tirol 0:3 (sobota) Odigral je 80 minut.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Rapid Dunaj 2:2 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 40. minuti prejel rumeni karton.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Austria Lustenau : Austria Dunaj II 2:3 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Blau-Weiss Linz : Vorwärts Steyr 2:0 (petek) Ni kandidiral za tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Dornbirn 1:1 (sobota) Branil je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Liefering : Lafnitz 4:1 (sobota)  Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Qabala)

Azerbajdžan, 1. liga

Qabala : Sumqayit 5:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo in se dvakrat vpisal med strelce. Poskrbel je za prvi zadetek na tekmi, ko je zadel v polno v 34. minuti (ogled videa spodaj), postavil pa je tudi končni rezultat, ko je v 89. minuti uspešno izvedel 11-metrovko (ogled videa spodaj). Odkar se je preselil iz Belgije v Azerbajdžan, je odigral pet tekem in dosegel že štiri zadetke.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Brez tekme.  
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Brez tekme.  
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Brez tekme.  

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Brez tekme.  
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Beerschot-Wilrijk : Leuven 1:0 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga Nova sezona se bo začela 19. marca. Iz Volyna, jesenskega drugoligaškega podprvaka v Ukrajini, se je preselil v Belorusijo, kjer brani barve Dinama iz Minska, ki je v prejšnji sezoni osvojil četrto mesto.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Etar : Arda 1:1 (sobota)

V igro je vstopil v 77. minuti.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Mladost 2:1 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Sloboda Tuzla : Čelik 2:1 (sobota) Ni branil, ostal je na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Sarajevo : Mladost 2:1 (sobota)

Branil je vso tekmo in v 76. minuti prejel rumeni karton.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Enosis : Olympiakos Nikozija 1:1 (nedelja) Igral je vso tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Doxa Katokopia : Pafos 2:0 (ponedeljek) Igral je vso tekmo.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Angers : Nantes 2:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Chateuroux : Caen 2:1 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Žiga Laci (AEK Atene) Grčija, 1. liga Brez tekme.  

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Brez tekme.

 

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Brez tekme.  

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Inter : Slaven Koprivnica 0:2 (sobota) Branil je vso tekmo.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Inter : Slaven Koprivnica 0:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Brez tekme.

 

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Juventus : Inter 2:0

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Milan : Genoa 1:2 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Pisa : Livorno 1:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Celar (Cremonese)

Italija, 2. liga

Frosinone : Cremonese 0:2 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Chievo : Cosenza 2:0 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo in v 82. minuti prejel rumeni karton.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Cremonese 0:2 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Cosenza 2:0 (ponedeljek) Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Empoli : Trapani 1:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento - Pescara 4:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Brez tekme.

 

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Bisceglie : Catania 0:1 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Brez tekme.

 

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Bisceglie : Catania 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.
Žiga Lipušček (RFS Riga) Latvija, 1. liga Začetek sezone 15. marca. V zimskem prestopnem roku je zapustil Gorico in sklenil sodelovanje z latvijskim podprvakom RFS.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Žalgiris : Panevežys 4:0 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari : Zsory 0:4 (sobota)  Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Nova sezona se bo začela 13. marca.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

Wolfsburg : RB Leipzig 0:0 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Zwickau 4:2 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Eintracht Braunschweig 3:0 (ponedeljek)

Ni kandidiral za tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga ADO Den Haag : Fortuna Sittard 1:1 (petek)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Utrecht : NEC 1:2 (ponedeljek) Ni igral, ostal je na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Lechia Gdansk 4:4 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 59. minuti prispeval podajo za tretji zadetek gostiteljev (za 3:4).
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Cracovia Krakov 3:2 (petek) Odigral je 56 minut,
Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Lechia Gdansk 4:4 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Lodz 1:0 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Lechia Gdansk 4:4 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Rakow Chestochowa : Pogon Szczecin 0:0 (nedelja) V igro je vstopil v 77. minuti.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  Korona Kielce : Lodz 1:0 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Lechia Gdansk 4:4 (sobota)

Odigral je 81 minut in v 66. minuti prejel rumeni karton.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Miedz Legnica : Chojniczanka Chojnice 5:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Nacional : Benfica B 3:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga, skupina za obstanek

Voluntari : Hermannstadt 1:1 (ponedeljek)

Ni kandidiral za tekmo.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga, skupina za obstanek Voluntari : Hermannstadt 1:1 (ponedeljek) Ni igral, ostal je na klopi.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Zenit : Ufa 0:0 (ponedeljek) Odigral je 64 minut in v 45. minuti prejel rumeni karton.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga  Rubin Kazan : Krila Sovjetov 0:1 (nedelja)  Odigral je 90 minut, trener ga je zamenjal v sodnikovem podaljšku, v 42. minuti pa je dosegel edini zadetek na srečanju (ogled videa spodaj) in bil prvi junak velike zmage ekipe iz Samare. Atraktivno je z lobom premagal domačega vratarja (ogled videa spodaj) in navdušil svojega delodajalca. Izkušeni slovenski legionar je tako še na drugi tekmi zapored dosegel edini zadetek za svoj klub. Odkar se je vrnil v Rusijo iz Züricha, je zatresel mrežo na obeh tekmah in dokazal, da je bila odločitev o spremembi klubskega okolja še kako na mestu.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg : Arsenal Tula 2:0 (nedelja)  Ni igral, ostal je na klopi.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Zenit : Ufa 0:0 (ponedeljek)

V igro je vstopil v 90. minuti.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Ružomberok 1:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Ružomberok 1:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Ružomberok 1:0 (sobota) Odigral je 79 minut.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Sered : Žilina 0:3 (sobota) V igro je vstopil v 53. minuti.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

Konec tedna brez tekme.

 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Brez tekme.  

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Brez tekme.

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Brez tekme.  

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga

Yeni Malatyaspor : Konyaspor 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo in v 79. minuti prejel rumeni karton.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Adana Demirspor 2:2 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga

Keciörengücü : Boluspor 0:1 (sobota) 

Odigral je vso tekmo in v 43. minuti prejel rumeni karton.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisarspor : Osmanlispor 3:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) New England Revolution : Chicago Fire 1:1 (sobota) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Portland Timbers : Nashville 1:0 (ponedeljek) Ni branil, ostal je na klopi.

Video:

Zadetek Andraža Šporarja:

Zadetek Denisa Popovića (pri 1:08):

Izjemna obramba Jana Oblaka (pri 4:12):

Zadetka Nicolasa Rajsla (pri 1:06 in 6:30):

Ne spreglejte