Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
22.42

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Kvalifikacije za Euro 2024

Sreda, 15. 11. 2023, 22.42

2 meseca, 3 tedne

Kvalifikacije za Euro 2024, prestavljena tekma

Švici še ni uspelo, Izrael ohranja upanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Ruben Vargas | Ruben Vargas je v prvem polčasu zadel za vodstvo Švice z 1:0. | Foto Reuters

Ruben Vargas je v prvem polčasu zadel za vodstvo Švice z 1:0.

Foto: Reuters

Na nevtralnem prizorišču na Madžarskem sta se za kvalifikacijske točke za Euro 2024 v skupini I merila Izrael in Švica. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1, potem ko je v 89. minuti zadel Shon Weissman. Pred zadnjima dvema krogoma tretji Izrael za vodilnima Švico in Romunijo zaostaja štiri točke.

Aleksandar Rodić Olimpija
Sportal Slovenci že spisali čudež na Danskem

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek dopoldne opravila še zadnji trening pred gostovanjem v Köbenhavnu, nato pa v popoldanskih urah odpotovala na Dansko. Dan prej sta se v prestavljeni kvalifikacijski tekmi merila Izrael in Švica. Tekmo so igrali na majhnem stadionu Pancho Arena v Felcsutu na Madžarskem, kjer bodo Izraelci v soboto pričakali še Romunijo.

Shon Weissman za 1:1. | Foto: Reuters Shon Weissman za 1:1. Foto: Reuters Izrael še nikoli, odkar se je leta 1994 pridružil evropski nogometni družini, ni zaigral na velikem tekmovanju. Teoretične možnosti za Euro 2024 po tej tekmi vendarle ohranja. Švicarji so z golom Rubena Vargasa vodili od prvega polčasa pa vse do 89. minute tekme, ko je za izenačenje na 1:1, kar je bil tudi končni izid, zadel rezervist Shon Weissman. To pomeni, da imata Švica in in Romunija pred zadnjima dvema krogoma po 16 točk, tretji Izrael pa 12.

Remi na prijateljski tekmi Belgije in Srbije
Nogometna reprezentanca Belgije je na prijateljski tekmi v Leuvnu premagala Srbijo z 1:0. Edini gol je po veliki napaki srbske obrambe že v drugi minuti dosegel Yannick Carrasco. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti, Srbi, za katere je bila to generalka pred nedeljskim odločilnim kvalifikacijskim obračunom za nastop na evropskem prvenstvu proti Bolgariji v Leskovcu, so dvakrat zadeli okvir vrat.

Pred tekmo čustvena gesta kapetana Izraela

Pred srečanjem je bila veliko pozornosti deležna poteza kapetana izraelske reprezentance Elija Dase. V torek je na novinarski konferenci dvignil otroško športno copato ter dejal, da pripada osemletnemu dečku Navu Shohamu, ki prihaja iz sedemčlanske družine in je talec v rokah Hamasa. "Vse, kar je ostalo v njegovem domu, je bila ta copata. Čakamo te tukaj," je dejal branilec moskovskega Dinama.

Nastop na Euru 2024 so si poleg gostiteljev Nemcev že zagotovile Anglija, Avstrija, Belgija, Francija, Portugalska, Škotska, Španija in Turčija.
Primož Gliha Kosovo
Sportal Izredno stanje na Kosovu, Primož Gliha se veseli druge zmage

Srbi vendarle z nekaj navijači
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi navijaških incidentov na tekmi s Črno goro v Beogradu kaznovala srbsko reprezentanco s tekmo brez prisotnosti gledalcev. Po pritožbi je kazen vendarle omilila, za odločilno tekmo v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo je odprla eno tribuno.

Kvalifikacije za Euro 2024, zaostala tekma:

Sreda, 15. 11.:

Lestvice:

Radenko Mijatović
Sportal Prvi mož slovenskega nogometa ni mogel nadzorovati čustev
žoga Euro 2024
Sportal Predstavili uradno žogo Eura 2024
Jasmin Kurtić
Sportal Kurtić: Vemo, kaj nam ti tekmi prinašata, a ne delamo drame
Ne spreglejte