Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2024,
22.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Nino Žugelj Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Kenan Bajrić Robert Jarni Blaž Kramer Legia Varšava Bodo/Glimt Sturm Graz Slovan Bratislava konferenčna liga

Četrtek, 15. 2. 2024, 22.50

2 meseca, 1 teden

Konferenčna liga, 1/16 finala (prve tekme)

Visoka zmaga Sturma v slovenski režiji, Žugelj se drži za glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Tomi Horvat | Tomi Horvat je podal za vodstvo Sturma z 1:0 in še za gol za 4:1. | Foto Guliverimage

Tomi Horvat je podal za vodstvo Sturma z 1:0 in še za gol za 4:1.

Foto: Guliverimage

Začel se je izločilni del konferenčne lige. Na tekmah 1/16 finala tretjega najmočnejšega evropskega pokala nastopajo tudi štirje klubi s slovenskimi legionarji. Kar trije so igrali v Gradcu, ki je po 23 letih gostil spomladansko tekmo v Evropi. Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat sta s Sturmom s 4:1 premagala Kenana Bajrića (Slovan). Gorenc Stanković je zabil za 2:1, Horvat pa je podal za dva gola. Blaž Kramer je ob porazu njegove Legie z 2:3 z Moldejem igral zadnjih 25 minut. Nino Žugelj je vstopil v 74. minuti, ko so z dvema goloma Alberta Gronbaeka nogometaši ekipe Bodö/Glimt vodili z 2:0, nato pa zapravili zmago, ko jim je Ajax v sodnikovem dodatku zabil dva gola (2:2).

AC Milan Ruben Loftus-Cheek
Sportal Prigarani remi Rome, lažje delo za AC Milan

Jon Gorenc Stanković je zadel za 2:1. | Foto: Guliverimage Jon Gorenc Stanković je zadel za 2:1. Foto: Guliverimage Prvi polčas v Gradcu se je razpletal po željah slovenskih ljubiteljev nogometa. Že v četrti minuti je Tomi Horvat podal Miki Bierethu za vodstvo z 1:0, v 27. pa je kapetan ekipe Jon Gorenc Stanković, drugi Slovenec v dresu Sturma, zadel za vodstvo z 2:1 in izid prvega polčasa. Slovan iz Bratislave, za katerega igra Kenan Bajrić, je vmes prišel do izenačenja prek Gersona Rodriguesa. Za Slovan je od prve minute igral tudi nekdanji član Maribora Marko Tolić.

Po uri igre so nogometaši iz Gradca vodili s 3:1. Tigran Barsegjan je v kazenskem prostoru zakrivil 11-metrovko, ki jo je uspešno izvedel Otar Kiteišvili. Glavni sodnik Mohammed Al Hakim je imel precej strog kriterij. Zaradi prekrška je 14 minut pozneje neposredni rdeči karton pokazal Vladimirju Weissu, sin trenerja ekipe prav tako Vladimirja Weissa je v igro vstopil le deset minut prej. Visoko zmago Sturma s 4:1 je v sodnikovem dodatku potrdil Amady Camara. Še drugič na tekmi je asistiral nekdanji član Mure Horvat.

Sturm je v Evropi prezimil prvič po 23 letih. Ko mu je to uspelo nazadnje, takrat se je uvrstil v drugi del lige prvakov, je bil Gorenc Stanković star pet, Horvat pa le dve leti.

Legia Varšava Blaža Kramerja je gostovala pri Moldeju in izgubila z 2:3. Molde je v 12. minuti povedel v vodstvo Fredrik Gulbrandsen, tudi nadaljevanje je bilo v domeni Norvežanov. Ti so prvi polčas dobili s 3:0, potem ko Gulbrandsen zadel še v 19., Marcus Andre Kaasa pa v 24. minuti. V 63. minuti je Josue zmanjšal zaostanek Poljakov, te pa je v igro vrnil še zadetek Rafala Augustyniaka v 71. minuti. Slovenski napadalec Kramer je za Legio igral od 66. minute.

Bodö/Glimt Nina Žuglja, ta je igral od 74. minute, je bil na Nizozemskem na pragu velikega presenečenja in zmage nad Ajaxom, a je ta izvlekel 2:2. V Amsterdamu so povedli gosti, ko je v 16. minuti zadel Albert Groenbaek. Isti igralec je podvojil prednost gostujoče zasedbe v 63. minuti. V sodniškem dodatku je Bodö/Glimt ostal z igralcem manj, Ajax pa je zmanjšal zaostanek z bele točke po zaslugi Branca van den Boomena. Še več, v 97. minuti je Steven Berghuis poravnal izid na 2:2.

Robert Jarni
Sportal Hrvaški selektor mladih ostal brez službe zaradi neprimernih izjav

"Klovn" Jarni izgubil službo, Dinamo do minimalne zmage

Robert Jarni je leta 1998 hrvaški reprezentanci pomagal do nepozabnega bronastega odličja na SP v Franciji. | Foto: Guliverimage Robert Jarni je leta 1998 hrvaški reprezentanci pomagal do nepozabnega bronastega odličja na SP v Franciji. Foto: Guliverimage Nemški Eintracht Frankfurt, ki spada med osrednje kandidate za osvojitev lovorike, je gostoval pri Unionu v Bruslju in igral 2:2. Zagrebški Dinamo je gostoval v Sevilli pri Betisu in zmagal z 1:0, edini gol na tekmi je dal z bele točke Bruno Petković.

Na Hrvaškem se je pred tekmo zgodila afera, ko je nekdanji zvezdnik Robert Jarni, donedavno še selektor izbrane vrste do 17 let, zaradi izjave, da bi zmago bolj privoščil Betisu, pri katerem je nosil dres tri leta in se vpisal v klubsko zgodovino, kot pa Dinamu, izgubil selektorsko službo. Njegova izjava je prizadela zlasti napadalca Dinama Bruna Petkovića, ki je nekdanjega zvezdnika Juventusa in Reala označil za klovna. 

Povratne tekme bodo 22. februarja.

Finale konferenčne lige bo 29. maja v Atenah.

Neposredno uvrstitev v osmino finala so si zagotovili zmagovalci skupin Lille (Fra), Maccabi Tel Aviv (Izr), Viktoria Plzen (Češ), Club Brugge (Bel), Aston Villa (Ang), Fiorentina (Ita), PAOK Solun (Grč) in Fenerbahče (Tur) z Miho Zajcem.

Konferenčna liga, 1/16 finala (prve tekme):

Četrtek, 15. februar:

Lestvice po skupinskem delu:

Benjamin Šeško Leipzig Real
Sportal Šešku se je godila krivica? Tako meni celo zvezdnik Reala!
PSG Real Sociedad Kylian Mbappe
Sportal PSG strl najboljšo obrambo, novi spodrsljaj Bayerna
Ne spreglejte