Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
23.05

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

Natisni članek

Nino Žugelj Žan Celar Miha Kompan Breznik Adrian Zeljković Ester Sokler Miha Zajc Kenan Bajrić Blaž Kramer Lille NK Olimpija NK Olimpija konferenčna liga

Četrtek, 30. 11. 2023, 23.05

4 mesece, 4 tedne

Konferenčna liga, skupinski del (5. krog)

Jasno je: Olimpija bo letos končala evropsko popotovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07
Rémy Cabella | Rémy Cabella je zadel prvega od dveh golov Lilla. | Foto www.alesfevzer.com

Rémy Cabella je zadel prvega od dveh golov Lilla.

Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Olimpije so morali v 5. krogu evropske konferenčne lige na zelo razmočenem domačem terenu v Stožicah priznati premoč favoriziranemu Lillu, ki je z zmago z 2:0 potrdil vodilno mesto v skupini A. Po današnjem porazu je postalo jasno, da bo Olimpija evropsko sezono sklenila 14. decembra na gostovanju pri Slovanu iz Bratislave, ki je bil z 2:1 uspešen na gostovanju pri Klasviku. Na Norveškem se je med strelce vpisal Žan Celar, a moral s soigralci Lugana priznati premoč rojaku Ninu Žuglju in preostalim nogometašem Bodo/Glimta.

Olimpija Lille
Sportal Sramota za Slovenijo, to ni nikomur v ponos

Slovenski prvak Olimpija je skupinski del konferenčne lige začel s tremi zaporednimi porazi brez doseženega zadetka. V četrtem krogu pa so zmaji vendarle prekinili črni niz, v Stožicah premagali najboljši ferski klub KI Klaksvik in ohranili možnosti za napredovanje.
Težke razmere za igranje nogometa v Stožicah. | Foto: www.alesfevzer.com Težke razmere za igranje nogometa v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

A je bila naslednja ovira previsoka. Lille je na težkem terenu v Stožicah, zelenica je bila popolnoma razmočena, z 2:0 premagal Ljubljančane, ki so tako odigrali zadnjo domačo evropsko tekmo v letošnji sezoni. Prvi je razpoloženega domačega vratarja Denisa Pintola premagal Rémy Cabella. V 15. minuti je sprva spretno zadel žogo v kazenskem prostoru, ki se je je Pintol dotaknil, ta pa se je na razmočenem igrišču zaustavila. Nogometaš Lilla je bil najhitrejši pri njej in jo pospravil v mrežo.

Stožice igrišče | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Zmago z 2:0 je v 74. minuti potrdil Yusuf Yazıcı, ki je bil že pred tem zelo razpoložen, v 55. minuti pa mu je VAR razveljavil zadetek, potem ko so se nogometaši Lilla znašli v prepovedanem položaju. Olimpija je imela prav tako nekaj priložnosti, vendar so bili njeni nogometaši, zlasti Nemanja Motika in Diogo Pinto, pri strelih premalo zbrani.

Ljubljančani bodo evropsko sezono sklenili 14. decembra na gostovanju pri Slovanu iz Bratislave, ki je bil v petem krogu uspešen na gostovanju pri Klasviku, kjer se je veselil zmage z 2:1.

Olimpija bo morala hitro zbrati misli in se osredotočiti na nedeljski večni derbi z Mariborom v Ljudskem vrtu.

NK Maribor Bayer Leverkusen 1999
Sportal Maribor zaprl usta bogatim Francozom

Celar spet v polno, Žugelj se veseli napredovanja, Kramer se je vrnil v ekipo Legie

Žan Celar je v soboto v švicarskem prvenstvu dosegel dva zadetka, v Evropi pa enega. A je moral priznati premoč rojaku Ninu Žuglju ter soigralcem Bodo/Glimta. | Foto: AP / Guliverimage Žan Celar je v soboto v švicarskem prvenstvu dosegel dva zadetka, v Evropi pa enega. A je moral priznati premoč rojaku Ninu Žuglju ter soigralcem Bodo/Glimta. Foto: AP / Guliverimage Danes je na delu ogromno slovenskih legionarjev. Selektor Matjaž Kek je verjetno z zanimanjem spremljal tudi dvoboj na Norveškem, kjer je novopečeni norveški prvak Bodo/Glimt na stadionu Aspmyra pričakal Lugano in ga premagal s 5:2 ter si zagotovil mesto v izločilnih bojih tega tekmovanja. Za gostitelje je nastopil 23-letni Nino Žugelj, ki se je ta mesec prvič družil s člansko slovensko izbrano vrsto in z njo proslavljal preboj na Euro 2024. V igro je vstopil v 80. minuti, ko je zamenjal napadalca Sondreja Sorlija. Pri poraženem moštvu je v začetni enajsterici začel Žan Celar, ki je odpravil zdravstvene težave, na zadnji prvenstveni tekmi pa je v soboto mrežo Yverdona zatresel kar dvakrat. V tej sezoni je tako v švicarskem prvenstvu v polno meril že petkrat. Tudi tokrat je bil natančen, potem ko se je gola veselil v 69. minuti ter takrat znižal izid na 1:3. Igro je zapustil v 80. minuti.

Varšavska Legia bo gostovala v Birminghamu pri nekdanjem evropskem prvaku Aston Villi. Če bi se dvoboj končal z remijem, bi si oba zagotovila evropsko pomlad. Za srečanje bo kandidiral tudi slovenski napadalec Blaž Kramer. Na zadnji tekmi poljskega prvenstva ga ni bilo v ekipi zaradi disciplinske kazni, ki mu jo je odredil trener Kosta Runjaić, ker naj bi po poročanju poljskih medijev med reprezentančnim premorom odklonil možnost, da bi zaigral za rezervno ekipo Legie v tretji poljski ligi. Tokrat bo Slovenec, ki je tako zakopal bojno sekiro z nemškim strategom srbskih korenin, kandidiral za srečanje. V tej sezoni je za Legio nastopil na 19 tekmah in dosegel šest zadetkov.

Blaž Kramer je v tej sezoni že zadel v polno v konferenčni ligi. Legii je priigral zmago v Mostarju. | Foto: Guliverimage Blaž Kramer je v tej sezoni že zadel v polno v konferenčni ligi. Legii je priigral zmago v Mostarju. Foto: Guliverimage

Fenerbahče je v skupini H zdrsnil na tretje mesto, na gostovanju na Danskem pri Nordsjaellandu je namreč izgubil kar z 1:6. Miha Zajc se ta mesec z reprezentanco na Danskem ni veselil pozitivnega rezultata, zaradi zdravstvenih težav ni  kandidiral za tekmo. Slovaški Spartak Trnava, ki je v prejšnjem krogu osvojil prvo točko v tekmovanju, se je z dvema Slovencema, to sta Adrian Zeljković (odigral celo tekmo) in Miha Kompan Breznik (ni dobil priložnosti), pomeril z bolgarskim prvakom Ludogorcem in izgubil z 1:2.

Navijači Aberdeena s kepami obmetavali vratarja finskega moštva

Aberdeen je z Esterjem Soklerjem, ki je pri škotskem klubu konec prejšnjega tedna končno dočakal priložnost v začetni postavi in prispeval podajo za zadetek proti Glasgow Rangers (1:1), gostoval pri HJK v Helsinkih in remiziral z 2:2. Slovenski nogometaš je odigral celoten drugi polčas.

Jon Gorenc Stanković
Sportal Sturmu še ni uspelo, Šporar in Gnezda Čerin poražena pri Villarrealu

Prvo mesto v skupinskem delu vodi neposredno v osmino finala konferenčne lige, drugo mesto pa v play-off za osmino finala, v kateri se bo klub pomeril z enim izmed tretjeuvrščenih udeležencev skupinskega dela evropske lige.

Konferenčna liga, skupinski del (5. krog):

Četrtek, 30. november:

Lestvice:

PSG Newcastle
Sportal Kontroverzna odločitev, ki je rešila PSG in razbesnela angleške legende
Luka Elsner
Sportal Besede Luke Elsnerja, ki jih pri Olimpiji ne bi smeli prezreti
Zoran Zeljković
Sportal Sreča obrnila hrbet Olimpiji in Kopru
Manchester United Scott McTominay
Sportal Arsenal s pol ducata golov, pri Realu navdušil 19-letnik
Ne spreglejte