Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
22.57

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Sturm Graz Liverpool Panathinaikos Adam Gnezda Čerin Andraž Šporar Benjamin Verbič Jon Gorenc Stanković Tomi Horvat Liga Europa

Četrtek, 30. 11. 2023, 22.57

4 mesece, 4 tedne

LIGA EUROPA, SKUPINSKI DEL (5. KROG)

Sturmu še ni uspelo, Šporar in Gnezda Čerin poražena pri Villarrealu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Jon Gorenc Stanković | Jon Gorenc Stanković je odigral vseh 90 minut tekme z Rakowom, a poraza Sturma ni mogel preprečiti. | Foto Guliverimage

Jon Gorenc Stanković je odigral vseh 90 minut tekme z Rakowom, a poraza Sturma ni mogel preprečiti.

Foto: Guliverimage

V drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju so odigrali tekme 5. kroga skupinskega dela. Sturm Gradec, pri katerem je v izjemni strelski formi Tomi Horvat, njegov soigralec Jon Gorenc Stanković pa je pred kratkim pomagal Sloveniji do preboja na Euro 2024, je za prvo evropsko pomlad po letu 2000 proti Rakowu potreboval le točko, a ob porazu z 0:1 ostal brez nje. Panathinaikos je z 2:3 izgubil na zahtevnem gostovanju pri Villarrealu. Andraž Šporar in Adam Gnezda Čerin se tokrat nista vpisala med strelce ali podajalce. Edini klub, ki se lahko v ligi Europa po petih krogih pohvali s stoodstotnim izkupičkom, pa je Bayer Leverkusen, ki je z 2:0 odpravil Häcken.

V Gradcu je v četrtek vladala prav posebna energija. Sturm je nazadnje spomladi v evropskem tekmovanju zaigral daljnega leta 2000, ko je bil trener še sloviti Ivica Osim, obrambni steber pa Darko Milanič. Navijači črno-belih na novo evropsko pomlad tako čakajo že 23 let in čeprav bi si jo tokrat lahko zagotovili že z remijem proti poljskemu Rakowu, se bo čakanje nadaljevalo najmanj do zadnjega kroga skupinskega dela letošnjega tekmovanja.

Sturm je namreč izgubil z 0:1. Slovenska legionarja Tomi Horvat in Jon Gorenc Stanković sta bila v začetni enajsterici avstrijske ekipe, Hrovat je igrišče zapustil v 72. minuti tekme, Stanković pa je odigral vseh 90 minut. Edini gol na tekmi je v 81. minuti zabil John Yeboah in tako poskrbel, da bo napeto tudi v zadnjem krogu skupinskega dela, ko bo Sturm 14. decembra gostoval v Lizboni pri Sportingu, Rakow pa bo doma pričakal vodilno Atalanto.

Atalanta in Sporting sta se danes razšla z neodločenim izidom 1:1, oba sta si že zagotovila napredovanje v izločilne boje. Sturm in Rakow sta pri štirih točkah in se bosta borila za tretje mesto, ki v vodi v play-off za osmino finala v konferenčni ligi.

Panathinaikos poražen v Španiji

Panathinaikos je gostoval v Španiji pri Villarrealu, Andraž Šporar in Adam Gnezda Čerin pa sta tekmo začela v prvi enajsterici grškega kluba. Domači so prvi polčas dobili z 2:0, v začetku drugega hitro zabili še tretji gol, slovenska reprezentanta pa na zelenici nista vztrajala do konca. Šporarja je trener Ivan Jovanović zamenjal v 60. minuti, Gnezdo Čerina v 75. Med tema menjavama, v 66. minuti so gostje zabili prvi gol, podajalec pri njem je bil Fotis Ioannidis, ki je na igrišče prišel namesto Šporarja, tik pred tem je Ioannidis zastreljal enajstmetrovko. V 81. minuti je Ioannidis zadel, pri 3:2 za domače pa je tudi ostalo.

Adam Gnezda Čerin je s Panathinaikosom doživel poraz pri Villarrealu. | Foto: Guliverimage Adam Gnezda Čerin je s Panathinaikosom doživel poraz pri Villarrealu. Foto: Guliverimage

Junaka zadnje reprezentančne zmage nad Kazahstanom Benjamina Verbiča pa ni na seznamu udeležencev lige Europa.

Prvi favorit za osvojitev evropske lige, angleški velikan Liverpool, ki je v prejšnjem krogu izgubil v Franciji proti Toulousu, je na Anfieldu gostil LASK in ga premagal s 4:0. Rdeči so si tako že danes zagotovili napredovanje.

Zmagovalci skupin evropske lige se bodo uvrstili neposredno v osmino finala tekmovanja, drugouvrščene čakajo izločilni boji za osmino finala proti tretjeuvrščeni ekipi skupinskega dela lige prvakov, tretjeuvrščeni bodo nadaljevali evropsko sezono v dodatnih kvalifikacijah za osmino finala konferenčne lige, za četrtouvrščene klube pa se bo evropska sezona končala.

NK Olimpija : Klaksvik konferenčna liga Zoran Zeljković
Sportal Poklical Elsnerja, fantom pa ukazal: "Da pokažejo jajca"
PSG Newcastle
Sportal Kontroverzna odločitev, ki je rešila PSG in razbesnela angleške legende

Liga Europa, skupinski del (5. krog):

Četrtek, 30. november:

Lestvice:

Luka Elsner
Sportal Besede Luke Elsnerja, ki jih pri Olimpiji ne bi smeli prezreti
Manchester United Scott McTominay
Sportal Arsenal s pol ducata golov, pri Realu navdušil 19-letnik
Ne spreglejte