Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2023,
22.52

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

Panathinaikos Sturm Graz Jon Gorenc Stanković Tomi Horvat Benjamin Verbič Andraž Šporar Adam Gnezda Čerin Liverpool Liga Europa

Četrtek, 21. 9. 2023, 22.52

7 mesecev, 1 teden

Liga Europa, skupinski del (1. krog)

Šporar potrdil tri točke, po šoku zmaga tudi za Liverpool

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
evropska liga Panathinaikos Andraž Šporar | Adam Gnezda Čerin je podal, Andraž Šporar pa zadel za zmago Panathinaikosa z 2:0. | Foto Reuters

Adam Gnezda Čerin je podal, Andraž Šporar pa zadel za zmago Panathinaikosa z 2:0.

Foto: Reuters

Začela se je še evropska liga. V boj za naslov se podaja kar nekaj evropskih velikanov, največje možnosti za naslov pripisujejo Liverpoolu. Čeprav je v Linzu dobil gol že v 14. minuti, je na koncu LASK vendarle zanesljivo premagal s 3:1. V skupinskem delu nastopa pet Slovencev, ki branijo barve dveh klubov. Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič  igrajo za Panathinaikos. Na prvi tekmi so z 2:0 premagali Villarreal, po podaji Gnezde Čerina je za 2:0 zadel Šporar. Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat sta Sturmom gostila Sporting iz Lizbone in izgubila z 1:2.

NK Olimpija : Lille konferenčna liga Timi Max Elšnik
Sportal Olimpija v Franciji praznih rok, zmagal njen naslednji tekmec

Liverpool je zmagal s 3:1. | Foto: Reuters Liverpool je zmagal s 3:1. Foto: Reuters Evropska liga je drugo najbolj kakovostno tekmovanje. V prejšnji sezoni ga je osvojila Sevilla, v tej sezoni pa med kandidati za naslov prevladujejo angleški predstavniki. Med njimi je tudi Liverpool, ki je zaradi ne najboljših dosežkov v angleškem prvenstvu v sezoni 2022/23 ostal brez lige prvakov. "Ta teden nisem spremljal lige prvakov, nisem pogrešal njene himne," trener Jürgen Klopp ne skriva cilja, da bi z Liverpoolom osvojil evropsko ligo. S tem bi dopolnil zbirko osvojenih lovorik. Rdeče je že popeljal do evropskega in svetovnega naslova, bil je najboljši v Angliji, na Otoku je osvojil tudi pokal FA in ligaški pokal, podpisal se je tudi pod superpokalni lovoriki tako v Evropi kot tudi Angliji. Zdaj želi osvojiti še ligo Europa, kjer je leta 2016 že popeljal Liverpool v finale, a nato izgubil proti rekorderju tekmovanja Sevilli.

Liverpool je v okviru skupine E v avstrijskem Linzu ob polčasu zaostajal 0:1, v drugem pa je le uveljavil svoje prednosti ter z goli Urugvajca Darwina Nuñeza, Kolumbijca Luisa Diaza in Egipčana Mohameda Salaha zmagal s 3:1.

Takole je s salto Florian Flecker proslavil žogo v mreži Liverpoola za vodstvo Laska z 1:0. | Foto: Reuters Takole je s salto Florian Flecker proslavil žogo v mreži Liverpoola za vodstvo Laska z 1:0. Foto: Reuters

Samo Gnezda Čerin v prvi postavi

Nogometaši grškega Panathinaikosa so v uvodnem krogu skupinskega dela evropske lige v Atenah premagali španski Villarreal z 2:0. Za grškega podprvaka je prvi gol dosegel Fotis Ioanidis v 39. minuti, končni izid pa je po natančnem strelu po tleh z 20 metrov postavil slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar v 78. minuti.

Po Šporarjevem golu so na tribunah zagorele bakle. | Foto: Reuters Po Šporarjevem golu so na tribunah zagorele bakle. Foto: Reuters Od treh slovenskih nogometašev v vrstah atenskega kluba je le Adam Gnezda Čerin odigral celo tekmo. Šporar je v igro vstopil v 68. minuti, deset minut pozneje pa po podaji Čerina Gnezde in lepo odmerjenem strelu zadel za 2:0, medtem ko Benjamin Verbič ni bil v kadru zasedbe, ki jo vodi Srb Ivan Jovanović. Na drugi tekmi skupine F je francoski Rennes zanesljivo ukanil izraelski Maccabi iz Haife s 3:0.

V Gradcu sta igrala Sturm in Sporting Lizbona, pri gostiteljih je bil Jon Gorenc Stanković v prvi postavi, Tomi Horvat pa je v 69. minuti vstopil kot adut s klopi. Takrat je Sturm že vodil z 1:0. Zadel je Danec William Boving. Nizozemski vratar v golu Sturma Kjell Scherpen je sicer večji del tekmo dobro branil, v 76. minuti pa je vendarle moral prvič pobrati žogo iz svoje mreže. Odbitek je za njegov hrbet poslal Šved Viktor Gyokeres. Še eno napako je naredil v 84. minuti in za zmago Sportinga z 2:1 je zadel Ousmane Diomande.

Avstrijski podprvaki in pokalni zmagovalci imajo opravka z zahtevno skupino D, v kateri sta še Atalanta in poljski prvak Rakow Czestochowa. Klub iz Bergma je zmagal z 2:0.

Tudi Brighton kotira visoko na lestvicah

Stavne hiše poročajo, da je prvi favorit za naslov Liverpool, na visoko drugo mesto se je uvrstil Brighton & Hove Albion, ki mu gre na Otoku tudi v tej sezoni odlično, na zadnjih tekmah je tako s 3:1 ugnal udeleženca lige prvakov Newcastle in Manchester United, pri vrhu kandidatov za osvojitev lovorike pa so še Roma, West Ham, Atalanta in Bayer Leverkusen.

Liga Europa, skupinski del (1. krog):

Četrtek, 21. september:

Lestvice:

Bayern München
Sportal V Münchnu se je kresalo, presenečenje za podprvake
Benjamin Šeško
Sportal Kakšen večer! Prvenec Šeška, velika čast za Kampla, Oblak ob zmago v zadnjih sekundah.
Jan Oblak Lazio Atletico
Sportal Mojstrovina Jana Oblaka navdušila tudi Uefo
Benjamin Šeško
Sportal Benjaminu Šešku je uspelo! Padel je rekord Leipziga.
 
Ne spreglejte