Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
23.06

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Sturm Graz Liga Europa Andraž Šporar Adam Gnezda Čerin Panathinaikos

Četrtek, 26. 10. 2023, 23.06

6 mesecev

Liga Europa, skupinski del (3. krog)

Stoodstotni le še Liverpool, Roma in Bayer. Ajax tone vse globlje.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Ryan Gravenberch Liverpool | Veselje Ryana Gravenbercha, ki se je vpisal na seznam strelcev na srečanju v Liverpoolu. | Foto Reuters

Veselje Ryana Gravenbercha, ki se je vpisal na seznam strelcev na srečanju v Liverpoolu.

Foto: Reuters

Po 3. krogu skupinskega dela lige Europa se lahko z maksimalnim izkupičkom devetih točk pohvalijo le še Liverpool, za mnoge prvi favorit za osvojitev naslova, Roma in Bayer Leverkusen. Panathinaikos je doma izgubil proti Rennesu, za gostitelje sta zaigrala Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar, Sturm pa je v Gradcu remiziral z Atalanto (2:2), katere navijači so se na poti do Avstrije ustavili tudi v Mariboru in pozdravili nekdanjega ljubljenca tribun Josipa Iličića. Za črno-bele sta nastopila Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat.

NK Olimpija : NK Koper Joao Henriques Zoran Zeljković
Sportal Zoran Zeljković po polomu Olimpije: Najbolj me boli, da ...

Liga Europa, skupinski del (3. krog):

Četrtek, 26. oktober:

V skupinskem delu evropske lige slovenske barve zastopata Sturm in Panathinaikos. Avstrijski podprvak in pokalni zmagovalec je na graškem stadionu Merkur Arena remiziral z Atalanto (2:2). Nekaj avtobusov, polnih navijačev italijanskega prvoligaša, se je na poti do Avstrije ustavilo v Mariboru in v živo pozdravilo Josipa Iličića. Sledili so čustveni prizori, ki so pričali o tem, kako priljubljen je še vedno izkušeni Gorenjec pri navijačih iz Bergama.

Josip Iličić
Sportal Vse se spreminja, a nekaj ostaja: Iličić je za navijače Atalante še vedno kralj #video

Kolumbijec Luis Muriel, ki ga je spremljal Jon Gorenc Stanković, je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo Sturma. | Foto: Guliverimage Kolumbijec Luis Muriel, ki ga je spremljal Jon Gorenc Stanković, je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo Sturma. Foto: Guliverimage Sturmu gre v tej sezoni imenitno. Trenutno je vodilni v avstrijskem prvenstvu, pred branilcem naslova Salzburgom ima štiri točke prednosti. Nanizal je šest zaporednih zmag, njegov niz pa je ustavila Atalanta. Na krilih dvakratnega strelca Luisa Muriela je po prvem polčasu vodila z 2:1, nato pa so gostitelji s skrajnimi močmi, od 52. minute so morali igrati brez izključenega Stefana Hierlanderja, le izenačili na 2:2. Takrat sta bila na igrišču oba slovenska legionarja. Jon Gorenc Stanković je odigral vso tekmo, Tomi Horvat pa je vstopil v 77. minuti.

Omenjena kluba povezuje tudi mladi danski as Rasmus Höjlund. Še lani je nastopal za Sturm, nato ga je Atalanta kupila za 17 milijonov evrov in z njim mastno zaslužila, saj ga je letos prodala Manchester Unitedu za 75 milijonov evrov.

Rennes prekrižal načrte Panathinaikosu

Adam Gnezda Čerin je proti Rennesu odigral 62 minut. | Foto: Guliverimage Adam Gnezda Čerin je proti Rennesu odigral 62 minut. Foto: Guliverimage "Slovenski" Panathinaikos je v skupini F, v kateri je bila odigrana le ena tekma, saj so srečanja izraelskih predstavnikov (Maccabi Haifa) prestavljena na konec novembra, doma ostal praznih rok proti Rennesu (1:2). Adam Gnezda Čerin, junak zadnje slovenske zmage v kvalifikacijah za Euro 2024, ki je atraktivno zatresel severnoirsko mrežo s prostega strela za končnih 1:0, je pri Panathinaikosu začel dvoboj od prve minute.

Odigral je 62 minut in zapustil igro, ko je bil že dosežen končni rezultat. V 74. minuti je v igro vstopil Andraž Šporar. Pri slovitem grškem klubu nastopa tudi Benjamin Verbič, a ga trener Igor Jovanović ni prijavil za evropsko jesen, tako da je Vojničan srečanje spremljal s tribun.  

Med strelce Liverpoola se je vpisal tudi Nizozemec Ryan Gravenberch. | Foto: Reuters Med strelce Liverpoola se je vpisal tudi Nizozemec Ryan Gravenberch. Foto: Reuters

Za številne prvi favorit za osvojitev lovorike, Liverpool, je na derbiju skupine E lovil tretjo zaporedno zmago nad Toulousom. Rdeči so nadigrali tekmeca iz Francije, na koncu so navijači na Anfieldu proslavljali prepričljivo zmago s 5:1, za Kloppovo četo pa je zadelo pet različnih strelcev. Končni rezultat je v sodnikovem podaljšku postavil Mohamed Salah. 

Stoodstotni izkupiček sta ohranila še Roma in Bayer Leverkusen. Sinovi volkulje so na Olimpicu odpravili praško Slavio z 2:0. Zadetka sta padla že v uvodnih 17 minutah, v polno je zadel tudi Belgijec Romelu Lukaku, sicer najboljši strelec kvalifikacij za Euro 2024. Nemški "farmacevti", ki jih vodi Španec Xabi Alonso, so se znesli nad znanci Olimpije Qarabagom. Prvaka Azerbajdžana so v Leverkusnu odpravili s kar 5:1, dva zadetka je prispeval Alex Grimaldo.

Romelu Lukaku je postavil končni rezultat na srečanju v Rimu. | Foto: Reuters Romelu Lukaku je postavil končni rezultat na srečanju v Rimu. Foto: Reuters

West Ham, zmagovalec konferenčne lige, je izgubil na vročem gostovanju v Pireju pri Olympiacosu, nemški Freiburg je začetni zaostanek z 0:1 pri srbskem podprvaku TSC Bačka Topola spremenil v končno zmago s 3:1, Marseille je z enakim rezultatom v vročem "sredozemskem" spopadu odpravil AEK, ranjeni Ajax, ki mu gre v tej sezoni vse narobe, pa je s porazom v Brightonu še poglobil krizo.

NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik
Sportal Olimpiji lahko danes uspe, kar ni letos v Evropi še nikomur

Liga Europa, skupinski del (3. krog):

Četrtek, 26. oktober:

Lestvice:

Milan Olimpija 1992
Sportal Slovenija česa takšnega, odkar je samostojna, še ni doživela
Fermin Lopez FC Barcelona
Sportal Šeškovi se niso ustrašili navijačev Zvezde. Oblak dobil prva dva gola.
Manchester United poklon Bobby Charlton
Sportal Poklon legendi Manchestra in trdo prigarana zmaga, olajšanje tudi za Arsenal
Ne spreglejte