Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
17. 11. 2018,
12.35

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA Golden State Warriors Dallas Mavericks

Sobota, 17. 11. 2018, 12.35

5 let, 5 mesecev

Slovenski as v petek treniral na polno

Luka Dončić pomiril in navdušil navijače Dallasa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Luka Dončić | Luka Dončić se bo v noči na nedeljo prvič pomeril z moštvom Golden State Warriors. | Foto Getty Images

Luka Dončić se bo v noči na nedeljo prvič pomeril z moštvom Golden State Warriors.

Foto: Getty Images

Košarkarji Dallasa se pripravljajo na nov izziv. V noči na nedeljo se bodo prvič v tej sezoni pomerili z branilci naslova Golden State Warriors. Vzdušje med telički je po treh zaporednih zmagah izredno, za dodatno dobro voljo pa je poskrbel Luka Dončić, ki je v petek opravil trening na polno in dokazal, da mu bolečine v levi rami ne predstavljajo prevelike ovire za nastop proti zvezdniškim prvakom.

Slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić, eden izmed favoritov za osvojitev priznanja za najboljšega novinca sezone v ligi NBA, je v sredo pomagal Dallasu do izjemne zmage nad Utahom. Gostje iz Salt Lake Cityja so izgubili kar za 50 točk (118:68), telički pa proslavljali drugo najvišjo zmago v zgodovini franšize.

Luka Dončić
Sportal Nova čarovnija Dončića, s katero je osmešil Francoza in nasmejal svet #video

Ljubljančan je v treh četrtinah dosegel 13 točk in poskrbel za nekaj nepozabnih mojstrovin. Te so hitro obkrožile svet in še dodatno pripomogle k veliki priljubljenosti, ki jo uživa v ZDA med krstno sezono v ligi NBA.

Dončić v petek treniral brez težav

Ljubljančan dosega na tekmo v povprečju dobrih 19 točk. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ljubljančan dosega na tekmo v povprečju dobrih 19 točk. Foto: Guliverimage/Getty Images Med tekmo pa se je nekajkrat boleče prijel tudi za levo ramo, tako da je moral po dvoboju na dodaten pregled. Rentgen je pokazal, da poškodba ni hujše narave, kar je do neke mere pomirilo navijače Dallasa, vseeno pa se je pri imenu 19-letnega slovenskega asa pojavil vprašaj glede nastopa na naslednji tekmi. Dallas se bo v noči na nedeljo pomeril s prvakom Golden Statom, zato bi lahko odsotnost najboljšega strelca Dallasa v tej sezoni močno oslabila ambicije teličkov, ki lovijo četrto zaporedno zmago.

Ko pa je Dončić v petek na veselje privržencev Dallasa brez težav opravil polni trening, je postalo bolj ali manj jasno, da bo najstnik iz slovenske prestolnice lahko zaigral tudi proti bojevnikom. To bo njegova 15. tekma v ligi NBA, za zdaj pa se lahko pohvali s povprečjem dobrih 19 točk, šestih skokov in štirih asistenc na tekmo.

Na parketu se ne bo mogel srečati z velikim zvezdnikom Golden Stata Stephenom Curryjem, ki bo zaradi poškodbe mišice predvidoma počival vsaj še poldrugi teden in poleg gostovanja v Dallasu preskočil še štiri tekme, Dallasu pa bi lahko šel v prid tudi nedaven spor med Kevinom Durantom in Draymondom Greenom, ki v zadnjih dneh polni ameriške naslovnice.

Draymond Green in Kevin Durant sta v zadnjih dneh zaradi sebičnosti Greena na nedavnem dvoboju proti Los Angeles Clippers na bojni nogi, Stephen Curry pa na seznamu poškodovanih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Draymond Green in Kevin Durant sta v zadnjih dneh zaradi sebičnosti Greena na nedavnem dvoboju proti Los Angeles Clippers na bojni nogi, Stephen Curry pa na seznamu poškodovanih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Dvoboj med Dallasom in Golden Statom se bo začel ob 2.30 po slovenskem času v noči na nedeljo. 

Luka Dončić
Sportal Se je Dallas res uštel, ko se je zagrebel za Dončića?
Miami Heat Goran Dragić
Sportal Miami doživel še deveti poraz, skromen izkupiček Dragića #video
Goran Dragić
Sportal Dragić se bori s poškodbo in noče motiti Dončića #video
Goran Dragić
Sportal Noro in nepozabno: Dončić ponižal Utah, Dragić osvojil Brooklyn #video
James Harden
Sportal Houston odpustil Anthonyja in odpravil oslabljene prvake, Denver se je znesel nad Atlanto
Ne spreglejte