Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2024,
15.18

Osveženo pred

2 uri, 42 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Natisni članek

Red Bull - BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič Jan Tratnik

Torek, 17. 9. 2024, 15.18

2 uri, 42 minut

Red Bull - BORA - hansgrohe

Zdaj je tudi uradno, Jan Tratnik k Rogliču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Jan Tratnik | Jan Tratnik se prihodnje leto seli k Rogličevim. | Foto Ana Kovač

Jan Tratnik se prihodnje leto seli k Rogličevim.

Foto: Ana Kovač

"Potem ko se je Red Bull - BORA - hansgrohe za prihodnje sezone okrepila s številnimi mladimi talenti, zdaj v ekipo prihajajo izkušnje," so danes sporočili iz avstrijsko-nemške profesionalne kolesarske ekipe in uradno potrdili prihod Jana Tratnika v sezoni 2025. Tratnik bo tako spet združil moči s Primožem Rogličem.

Uroš Murn
Sportal Selektor Uroš Murn jasno o načrtih, ki jih ima z Rogličem in Pogačarjem

Štiriintridesetletni Idrijčan je leta 2023 po štirih sezonah v Bahrain Victoriousu prestopil k nizozemski Jumbo - Vismi in združil moči z vrstnikom Primožem Rogličem. Kisovčan je lani zapustil Vismo in prestopil k BORI - hansgrohe, zdaj pa mu bo sledil še Tratnik.

Jan Tratnik je dirkal že na vseh kolesarskih spomenikih in vseh grand tourih ter prav tako na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, so ob objavi novice še izpostavili pri Red Bull - BORI - hansgrohe. Svoje močno leto zaključuje na osmem mestu na olimpijski cestni dirki v Parizu.

"Morda nisem najmlajši, a res sem vesel, da sem se pridružil ekipi s tako velikimi ambicijami. Še vedno imam veliko osebnih ciljev, želim pa tudi deliti svoje izkušnje z mladimi fanti in pomagati ekipi premikati meje na vseh področjih," je povedal Idrijčan, ki ima za seboj eno najuspešnejših sezon med profesionalci.

Sploh začetek leta je bil za Slovenca imeniten, bil je drugi na dirki v Murcii, tretji na klasiki Jean in nato tretji v skupnem seštevku na Dirki po Algarveju na Portugalskem, 24. februarja pa je zmagal na enodnevni belgijski klasiki Omloop Het Nieuwsblad. Kot pomočnik je letos dirkal na Giru in Touru.

"Talent potrebuje izkušnje. Zato je bilo za nas pomembno, da podpišemo z nekom, ki je v karavani že več sezon. Jan je odličen primer kolesarja, ki je timski igralec, ob tem pa ima lakoto in moč, da uspe tudi sam," je sporočil direktor ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe Ralph Denk.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič pomislil celo na konec kariere: Kaj mi je tega treba?
Uroš Valant
Sportal "Lude" Slovence po osmih dneh klancev nagradil Jan Tratnik
Primož Roglič Jan Tratnik
Sportal Jan Tratnik s čustvenim zapisom po veliki zmagi Primoža Rogliča
Ne spreglejte