Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
20.39

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

2

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 20.39

1 leto, 9 mesecev

Dirka po Franciji

Sinovo zmago na Touru sprejela z mešanimi občutki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

2

Med tistimi, ki so zadnje dni najbolj nestrpno spremljali dogajanje na Dirki po Franciji, sta bila zagotovo tudi starša Tadeja Pogačarja, ki sta včeraj odpotovala v Pariz, kjer sta v živo pospremila zmago svojega sina na slovitem Touru. "Nismo veliko govorili, čestitala sva mu, dal mi je šopek, potem pa smo imeli vsi ogromno intervjujev, tako da ni bilo veliko časa," je o dogajanju v Parizu povedala mama Tadeja Pogačarja, Marjeta.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je po izjemnem sobotnem kronometru v nedeljo kar nekoliko presenetljivo postal zmagovalec Dirke po Franciji. Enaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je v nedeljo v rumeni majici varno prečkal ciljno črto na Elizejskih poljanah in postavil piko na i izjemnim predstavam na Touru. Na njem je blestel tudi na koncu drugi Primož Roglič.

Med tistimi, ki so v Parizu proslavili slovenske uspehe na najprestižnejši dirki na svetu, sta bila tudi starša Tadeja Pogačarja, ki sta čustveno pospremila izjemno zmago svojega sina. "Midva Tadeja nisva nikoli odpisala, ker je Tadej borec, ki se nikoli ne preda. Težko pa sva verjela, da se je to zgodilo. Ko smo spremljali vožnjo v kronometru, smo stiskali pesti zanj, hkrati pa bodrili Primoža, ki je izgubljal iz kilometra v kilometer. Bila sva res presenečena, nisva mogla verjeti, da se lahko vse skupaj odvije tako, kot se je," sta dogajanje v sobotnem kronometru pokomentirala trenutno verjetno najponosnejša starša v Sloveniji.

Družina Tadeja Pogačarja. | Foto: Getty Images Družina Tadeja Pogačarja. Foto: Getty Images

"Midva sva si pred začetkom želela, da bi Roglič zmagal na Touru in da bi Tadej osvojil drugo mesto, pa da bi ob tem imel še belo majico in morda tudi pikčasto. Že to bi bil presežek za njegovo prvo udeležbo na takšni dirki. Zdaj pa res nimava besed. Vsakič, ko je nekdo prišel na oder za zmagovalce, je bil to Tadej. Nismo verjeli, da mu bo uspela tako dobra vožnja. Smo pa rezultat sprejeli z nekoliko mešanimi občutki, ker si nismo želeli, da bi prehitel Slovenca, sploh pa ne Primoža. Nismo veliko govorili, čestitala sva mu, dal mi je šopek, potem pa smo imeli vsi ogromno intervjujev, tako da ni bilo veliko časa," sta o dogajanju v Parizu še povedala Pogačarjeva, ki sta se medtem že vrnila v domačo Komendo.

Dumoulin: Nikoli ne morem biti tako dober na kronometru, kot je bil Pogačar

Nizozemec Tom Dumoulin, nekdanji svetovni prvak v kronometru, na letošnji kolesarski Dirki po Franciji pa zvesti pomočnik slovenskemu asu Primožu Rogliču pri ekipi Jumbo-Visma, je zelo zadovoljen s svojo predstavo na Touru. Pravi, da je svoje naloge opravil bolje, kot je pričakoval, še vedno pa mu ne gre iz glave dosežek Tadeja Pogačarja.

Ne toliko Slovenčeva skupna zmaga kot njegov izvrstni kronometer, na katerem ga je premagal za minuto in 21 sekund. "Res ne vem, kako mu je to uspelo. Jaz sem bil drugi, on pa me je premagal za minuto in 21 sekund. Vse meritve so pokazale, da sem bil na ravni prvenstva, ko sem postal svetovni prvak, on pa je bil toliko hitrejši. Nikakor ne morem biti nezadovoljen, vesel sem, da sem po vseh težavah, ki se jih imel, spet na najvišji ravni. A Pogačarjeva predstava je bila neverjetna, mogoče bi sam bil lahko kdaj odstotek hitrejši, nikakor pa ne pet odstotkov, kot bi bilo potrebno, da Slovenca premagam," se še vedno ne more načuditi vožnji slovenskega junaka.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar zavzel najvišji nebotičnik in Ljubljanski grad
Primož Roglič
Sportal "Dvigniti glave in pokazati, da imamo še vedno jajca"
Eddy Merckx
Sportal Legenda kolesarstva ostro: Jumbo-Visma je sama kriva za Rogličev poraz
pogačar1
Sportal V Franciji častno mesto za Pogačarja, na Balkanu bolj mirno
Tadej Pogačar
Sportal Zmagovalec Toura napovedal, kaj ga čaka v prihodnjh dneh
Tadej Pogačar Urška Žigart 2020
Sportal Tadejeva Urška ostala brez besed
 
Ne spreglejte