Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
11.04

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

7

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 11.04

1 leto, 9 mesecev

Tadej Pogačar na naslovnici francoskega L'Equipa

V Franciji častno mesto za Pogačarja, na Balkanu bolj mirno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

7

pogačar1 | Slovenski junak na naslovnici francoskega športnega časnika L'Equipe, pri Marci bolj odmeva remi Reala, vseeno Pogija najdemo v spodnjem levem kotu.

Slovenski junak na naslovnici francoskega športnega časnika L'Equipe, pri Marci bolj odmeva remi Reala, vseeno Pogija najdemo v spodnjem levem kotu.

Velikemu slovenskemu junaku Tadeju Pogačarju se po zmagi na največji kolesarski dirki na svetu, dirki po Franciji, poklonili številni svetovni mediji. Francoski L'Equip ga je pričakovano dal na naslovnico, košček mu je namenila tudi španska Marca, zelo malo pa se o kolesarstvu piše na Balkanu.

Ljubitelji športa slavijo uspeh slovenskih kolesarjev na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu Touru. Fenomenalni uspeh mladega Tadeja Pogačarja je britanski BBC po izjemnem sobotnem kronometru postavil ob bok slovitemu Eddyju Merckxu, medtem ko po nedeljski potrditvi krone najboljšega evforije niso nadaljevali.

Kako tudi ne, Britancev tokrat ni bilo zraven. Enako velja za njegovega stanovskega kolega na Otoku, Guardian, ki je Pogačarja opisal kot kolesarja prihodnosti, a dodal, da je šlo za bizaren Tour, kjer so se dogajale čudne reči. Najprej kolaps prvega favorita Ineosovega Egana Bernala, ki je po hudi kalvariji dirko tudi predčasno končal, nato pa je v soboto vso prednost izgubil še Primož Roglič. Veliko so pisali tudi o koronaukrepih in težkem obdobju, a vse skupaj ne zmanjšuje Pogačarjevega uspeha. Pogoji so bili prav za vse enaki.

Tadej Pogačar je šokiral svet. | Foto: Reuters Tadej Pogačar je šokiral svet. Foto: Reuters

Drugače je bilo pri največjem francoskem športnem časniku L'Equipe, ki je zmagoslavje mladega Slovenca uvrstil na samo naslovnico, enako je storila tudi španska Marca. A vseeno, Španija kot Španija ostaja nogometna država, zato ne preseneča, da je tam bolj odmevalo razočaranje remi Reala na uvodni tekmi sezone kot pa kolesarstvo. Tudi v Italiji je prednost pred kolesarstvom dobil nogomet. Na Apeninskem polotoku je v ospredju zgodba vrnitve Artura Vidala, ki se je za milijon evrov iz Barcelone preselil k Interju, šele v sklopu kolesarstvo si lahko preberemo o "levjesrčnem" fantiču iz Komende, ki je v Franciji šokiral svet.

Na hrvaškem Indexu na prvi strani ne najdete kolesarstva, le spomnimo se, kaj se je dogajalo v slovenskih medijih, ko je Hrvaška na svetovnem prvenstvu 2018 osvojila drugo mesto. | Foto: Na hrvaškem Indexu na prvi strani ne najdete kolesarstva, le spomnimo se, kaj se je dogajalo v slovenskih medijih, ko je Hrvaška na svetovnem prvenstvu 2018 osvojila drugo mesto.

Sprehodili smo tudi po balkanskih medijih. Hrvaški Index je povsem pozabil na kolesarstvo, ne najdemo ga na prvi strani. Imajo le nedeljsko vest, da je Pogačar postal najmlajši zmagovalec Toura po več kot sto letih in da je po Meckxu prvi, ki si je na eni dirki nadel tri majice (rumeno, pikčasto in tudi belo).

Malce bolj so se o ''nesmrtnem" Slovencu razpisali pri Jutranjem listu, ki je svoje bralce obvestili o tem, da slovenski šampion, ki ravno danes praznuje 22. rojstni dan, zaslužil okoli štiri milijone kun, še največ pa je o slovenskem fenomenu zapisal portal 24sata, ki je s ponosom zapisali, da je Tadej svojo izbrano Urško Žigart našel v Poreču ter priznali, da je Slovenija športna veselila ... "Ko smo mislili, da smo videli že vse (Dragić, Dončić, Prevc, Maze, Kozmus, odbojkarji, rokometaši), se je prikazal še Tadej Pogačar in osvojil kolesarski Wimbledon," so še zapisali na omenjenem portalu.

aasd | Foto:

Bolj redkobesedni so bili v srbskih in bosanskih medijih. Srbi so se kajpak posvetili nogometnemu dogajanju in svojemu NBA-zvezdniku Nikoli Jokiću, ki je ponoči proti LA Lakers nesrečno, v zadnji sekundi ostal brez zmage. Tukaj je še drugi srbski junak Novak Đoković, ki se je uvrstil v finale Rima.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal "Dvigniti glave in pokazati, da imamo še vedno jajca"
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar zavzel najvišji nebotičnik in Ljubljanski grad
Sportal Pogačarjev šef ganjen do solz: To je vrhunec mojega življenja
Tadej Pogačar, Glasgow
Sportal Na današnji dan (21. september) …
Primož roglič Tadej Pogačar
Sportal "Neposlušni" Pogačar z razlogom
Tadej Pogačar
Sportal Mali princ, ki je osvojil sveti gral kolesarstva #video
Tadej Pogačar
Sportal "Primož je velik vzornik, po porazu še večji."
Primož roglič Tadej Pogačar
Sportal Roglič in Pogačar razburkala vode
Primož Roglič in Tadej Pogačar
Sportal Zgodovinski Tour za Slovenijo je končan! Kapo dol, Tadej Pogačar!
Ne spreglejte