Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
19.03

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,04

Natisni članek

Natisni članek

Imola svetovno prvenstvo Belgija Slovenija Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Wout van Aert

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 19.03

3 leta, 11 mesecev

Wout van Aert brani slovenskega asa

Se je Belgijcem zmešalo? Za poraz van Aerta krivijo Rogliča.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,04
Wout van Aert | V nizozemski ekipi Jumbo-Visma sta Wout van Aert in Primož Roglič kolega. Belgijec je bil izvrsten pomočnik na Dirki po Franciji, na svetovnem prvenstvu v Imoli pa sta bila kolesarja tekmeca. | Foto Reuters

V nizozemski ekipi Jumbo-Visma sta Wout van Aert in Primož Roglič kolega. Belgijec je bil izvrsten pomočnik na Dirki po Franciji, na svetovnem prvenstvu v Imoli pa sta bila kolesarja tekmeca.

Foto: Reuters

Belgijski mediji so se po nedeljski cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Imoli, na kateri se je z naslovom prvaka okitil Francoz Julian Alaphilippe, medtem ko se je moral eden od največjih favoritov, Belgijec Wout van Aert, zadovoljiti "zgolj" s srebrnim odličjem, spravili na našega Primoža Rogliča.

Prepričani so, da bi moral slovenski državni prvak, ki je na svetovnem prvenstvu prikolesaril do šestega mesta, narediti več, da bi klubskemu kolegu iz Jumbo-Visme pomagal premostiti zaostanek za Alaphilippom ter mu s tem omogočiti šprint za naslov svetovnega prvaka, poroča CyclingWeekly.

Primož Roglič
Sportal S prstom na vsakem koraku kažejo na Rogliča in Pogačarja

Van Aertu niso želeli pomagati ... 

Glede na to, kako je van Aert garal za Rogliča na nedavnem razburljivem tritedenskem Touru, bi se mu moral Roglič oddolžiti na svetovnem prvenstvu, menijo Belgijci. Ob koncu naporne 258-kilometrske dirke svetovnega prvenstva je Alaphillipu uspelo pobegniti skupinici z van Aertom, Jakobom Fuglsangom, Michalom Kwiatkowskim, Marcom Hirschijem in Rogličem, kolesarji pa nato niso sodelovali v lovu na Francoza.

Primož Roglič
Sportal Roglič postavil trden temelj, pustil pa eno odprto vprašanje

Če je mogoče Danca, Poljaka in Švicarja razumeti, da niso imeli nobenega motiva, da bi van Aerta spravili v položaj, s katerim bi jih ta nato zlahka pospravil v ciljnem šprintu, so belgijski mediji več lojalnosti pričakovali od Rogliča. Čeprav Zasavec in van Aert na svetovnem prvenstvu nista bila sotekmovalca, temveč tekmeca v nacionalnih dresih in s tem odgovorna predvsem za svoje navijače in reprezentančne kolege, mera sodelovanja po klubski liniji velja tudi na reprezentančnih tekmah.

Cestna dirka SP skozi fotografski objektiv (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1
 / 60

... Roglič mu ni mogel

Roglič bi, če bi imel dovolj moči, morda napadel kolajno, a po naporni in zanj razočaranja polni Dirki po Franciji, na kateri mu je zmago spektakularno izmaknil Tadej Pogačar, ni imel več pravega dinamita v nogah. Tega se dobro zaveda tudi van Aert sam, ki se je slovenskemu asu postavil v bran. "Škoda, da je okoli tega toliko hrupa. Primož je dal največ, kar je zmogel. To sem videl sam in o tem lahko najbolje sodim. Vozil je na meji, več ni zmogel. Po sedmih urah dirkanja ni vedno vprašanje, ali hočeš, temveč, ali zmoreš. Prepričan sem, da je želel mojo zmago, a je bil izčrpan kot mi vsi," je povedal za Sporzo.

Julian Alaphilippe
Sportal Alaphilippe osrečil Francijo, Roglič šesti na svetovnem prvenstvu

Roglič se je za televizijo VTM opravičeval: "Raje bi videl, da bi svetovni prvak postal Wout namesto Alaphilippa. Toda jaz sem bil na svoji meji, niti šprintati nisem več mogel. Tisti štirje kolesarji so bili vsi močnejši od mene, na vsakem ovinku sem moral loviti. Dal sem vse, kar sem lahko."

Preberite še:

Julian Alaphilippe
Sportal Svetovni prvak bo izpustil Valonsko puščico
Ayrton Senna
Sportal Trasa svetovnega prvenstva mimo mesta s tragičnim pridihom #video
Anna van der Breggen
Sportal Zgodovinski dosežek slovenskih kolesark
Remco Evenepoel
Sportal Remco Evenepoel ima za navijače dobro novico #video
Ne spreglejte