Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2024,
11.33

Osveženo pred

3 dni, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,05

Natisni članek

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Red Bull - BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 22. 10. 2024, 11.33

3 dni, 12 ur

Primož Roglič sporočil, kaj je zagotovo na njegovem koledarju 2025

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,05
Primož Roglič | Primož Roglič bo tudi v letu 2025 nastopil na Dirki po Franciji. | Foto Guliverimage

Primož Roglič bo tudi v letu 2025 nastopil na Dirki po Franciji.

Foto: Guliverimage

Kolesarsko leto se je za najboljše cestne kolesarje zaključilo, na počitku je prav tako slovenski kolesar Primož Roglič, ki je v pogovoru za RaiSport povedal, da bo tudi naslednje leto nastopil na Dirki po Franciji, a ni nujno, da bo ta njegov osrednji cilj.

Za Primožem Rogličem je še eno leto, ki je vsebovalo tako vzpone kakor tudi padce. Vrhova je dosegel na njegovi Vuelti, ki jo je v velikem slogu osvojil četrtič v karieri, prav tako se lahko pohvali z zmago na Kriteriju po Dofineji. Na žalost pa tudi letošnje leto ni minilo brez padcev. Ti so se zvrstili na Dirki po Baskiji in Dirki po Franciji, obe dirki je predčasno končal.

Septembra je nato pomagal Tadeju Pogačarju pri njegovem izjemnem napadu na svetovnem prvenstvu v Zürichu, kjer se je odpeljal do prestižne mavrične majice.

Roglič je imel v oktobru še v načrtu nastop na zadnjem spomeniku sezone Dirki po Lombardiji, vendar je po dveh italijanskih klasikah v začetku meseca videl, da telo nima energije za vidnejši domet. Zato se je odločil zaključiti sezono in se posvetiti počitku ter pripravam na leto 2025.

"Morda je bolje, da si za vrhunec izberem kakšen drug cilj"

"V življenju niso le uspehi in lepi trenutki, ampak tudi padci. Kar šteje, je to, da se vedno pobereš," je dejal Roglič v pogovoru za RaiSport: "Znova in znova moraš preizkušati, glavno pa je, da imam v mislih, da se bodo stvari postavile na pravo mesto. Zato je lažje iti naprej."

Zlati krog Primož Roglič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Na odgovor, kako bo natančno izgledala njegova pot v letu 2025, kar zadeva dirke, na katerih bo tekmoval, bo treba še nekoliko počakati. A je dal vedeti, da bo zagotovo nastopil na Dirki po Franciji: "Tour je zagotovo na mojem koledarju, vendar ne morem reči, da bo moj osrednji cilj. Morda je bolje, da si za vrhunec izberem kakšen drug cilj in se bo Tour enostavno le zgodil. Tudi druge dirke so še. Našel bom svoje izzive."

Nedavno je na prireditvi Zlati krog s Primožem Rogličem dal vedeti, da je zanj mikaven tudi Giro d'Italia, ki ga je osvojil pred dvema letoma in bo letos v Novi Gorici obiskal tudi Slovenijo. Več bo jasno, ko bodo organizatorji naslednji mesec razkrili celotno traso in se bo s strokovnjaki, ki jih ima ob sebi, posvetoval glede morebitnega nastopa na tritedenski italijanski dirki.

Čeprav bo čez natanko teden dni dopolnil 35 let, o upokojitvi razumljivo še ne razmišlja. Vendarle je kolesarsko še vedno "svež", ker je toliko kasneje vstopil v ta svet, potem ko je presedlal iz smučarskih skokov. Da trdo dela, je jasno kot beli dan, zato lahko od njega še vedno veliko pričakujemo: "O upokojitvi ne razmišljam. To ni nekaj, kar bi me lovilo. Tekmoval bom toliko časa, dokler bom imel motivacijo in me bo dirkanje veselilo. Ne želim preveč gledati v prihodnost. Živim za zdajšnji trenutek."

Red Bull - BORA - hansgrohe
Sportal Slovencu zelo pomembna vloga v Rogličevi ekipi
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar: Imel sem občutek, kot da me Slovenija noče za svojega
Remco Evenepoel & Gianni Moscon
Sportal Gianni Moscon nova pridobitev moštva Red Bull - BORA - hansgrohe
Jonas Vingegaard & tadej Pogačar, TDF 2024
Sportal Klanja se Tadeju Pogačarju, ne razume poteze Jonasa Vingegaarda
Sprejem Primoža Rogliča v Zagorju ob Savi
Sportal V Zagorju ob Savi rdeča preproga za rdečega Primoža Rogliča #video
Giro pokal
Sportal Bliža se dan, ko bo znana trasa težko pričakovanega Gira
Tadej Pogačar
Sportal Neverjetno dominanco Tadeja Pogačarja potrjujejo tudi številke
Ne spreglejte