Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2024,
16.06

Osveženo pred

1 ura, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Natisni članek

Ralph Denk Primož Roglič Primož Roglič Red Bull - BORA - hansgrohe Gianni Moscon

Petek, 18. 10. 2024, 16.06

1 ura, 50 minut

Gianni Moscon

Gianni Moscon nova pridobitev moštva Red Bull - BORA - hansgrohe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64
Remco Evenepoel & Gianni Moscon | Gianni Moscon (levo) se seli. | Foto Guliverimage

Gianni Moscon (levo) se seli.

Foto: Guliverimage

Avstrijsko-nemško profesionalno kolesarsko ekipo Red Bullu - BORA - hansgrohe bo v prihodnji sezoni okrepil 30-letni italijanski veteran Gianni Moscon. Ta je letos dirkal za belgijski Soudal - Quick Step in bil eden pomembnejših pomočnikov Remca Evenepoela na Dirki po Franciji. Zdaj bo pomagal slovenskemu asu Primožu Rogliču.

"Gianni Moscon bo velika pridobitev predvsem našo ekipo za klasike, ki smo jo v zadnjem času okrepili z več mladimi talenti," so danes sporočili iz moštva Red Bull - BORA - hansgrohe. "Ekipa je v tem prestopnem roku doživela menjavo generacij. Šest od trenutno osmih novih kolesarjev je mlajših od 25 let," so še sporočili kolesarski rdeči biki, Moscon pa v to pomlajeno vrsto prinaša prepotrebne izkušnje.

30-letnik iz Trenta je v karieri nastopil na 25 spomenikih in osmih grand tourih, zbral pa je 11 zmag. "Neverjetno sem navdušen, da se bom pridružil Red Bull - BORI - hansgrohe in začel to novo poglavje v kolesarski karieri. Od trenutka, ko sem spoznal Ralpha (Denka, op. p.), je bilo jasno, da sva na isti valovni dolžini. Zaupanje, ki ga imata Ralph in ekipa vame, me motivira, odločen sem, da pokažem svoje najboljše predstave. To je odlična priložnost in komaj čakam, da začnem," je za klubsko spletno stran povedal Moscon.

Izvršni direktor ekipe, ki je v prejšnji sezoni v svoje vrste privabila slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča, letos pa s prihodom Red Bulla dobila krila, Ralph Denk pa od nove pridobitve pričakuje tudi pomoč na dirki vseh dirk, francoskem Touru. "Ko pomislim na Giannijev potencial, pomislim na Pariz–Roubaix leta 2021 in njegov impresiven solo napad, ki ga je ustavila predrta guma. Upamo, da ga bomo v novem okolju vrnili na to raven. Ob njegovih izkušnjah pa pogledujemo tudi preko klasik. Že letos poleti smo na Touru videli, kako dobro je izpolnil svojo vlogo cestnega kapetana."

Preberite še:

Sprejem Primoža Rogliča v Zagorju ob Savi
Sportal Skoraj bi zbežal, ker so tako kričali Roglič #video
Carlos Sainz
Sportal Izkušnja s Pogačarjem: Sploh si ne morete predstavljati
Jonas Vingegaard, Tadej Pogačar, TDF 2024
Sportal Puščice uperjene proti Jonasu Vingegaardu
Ne spreglejte