Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2020,
6.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

Natisni članek

Romain Bardet Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Franciji

Sobota, 12. 9. 2020, 6.05

3 leta, 7 mesecev

Nova katastrofa za Francoze: Bardet se poslavlja s pretresom možganov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87
Romain Bardet | Karavana Dirke po Franciji je vedno bolj zdesetkana. Ponoči se je zaradi pretresa možganov poslovil še Francoz Romain Bardet.  | Foto Reuters

Karavana Dirke po Franciji je vedno bolj zdesetkana. Ponoči se je zaradi pretresa možganov poslovil še Francoz Romain Bardet. 

Foto: Reuters

Letošnja Dirka po Franciji nikakor ni pisana na kožo Francozom. Potem ko se je njihov veliki up Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) poškodoval že na 1. etapi in v bolečinah kolesari večino Toura, so se včeraj dokončno razblinile tudi sanje Romaina Bardeta iz ekipe AG2R La Mondiale. Do včerajšnje etape se je oklepal visokega 4. mesta v skupni razvrstitvi, nato pa po padcu na spustu moral pozabiti na odmeven dosežek v domovini in se celo posloviti z dirke.

Romain Bardet se je na včerajšnji brutalni etapi, na kateri sta z napadom v zaključku zablestela slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki mu je uspelo preskočiti kar nekaj mest in je trenutno drugi v skupni razvrstitvi in spet vodilni v seštevku za belo majico najboljšega mladega kolesarja, v padcu hudo poškodoval, ves omotičen sedel nazaj na kolo in se mučil do cilja.

Pozneje se je izkazalo, da je kar 86 kilometrov vozil s pretresom možganov, kar je sprožilo kar nekaj polemik na temo zdravniške utemeljenosti takšnega početja. 

Nekdanji svetovni podprvak je v cilj pripeljal z 8 minutami in 35 sekundami zaostanka in v skupni razvrstitvi zdrsnil na 11. mesto, okrogle tri minute zaostanka za rumeno majico.

Zaradi izredno slabega počutja v cilju etape so v ekipi vztrajali, da v bolnišnici Clermont Ferrand University opravi rentgensko slikanje glave, ki sicer ni pokazalo večjih poškodb, a so se vseeno odločili, da mora nemudoma prekiniti vse športne aktivnosti, kar pomeni tudi to, da se je moral z dirke posloviti.

Primož Roglič Robert Kranjec
Sportal Robert Kranjec požira nasvete Primoža Rogliča #video

Kdaj se bo 29-letni Francoz spet vrnil na kolo, bo odvisno od nadaljnje ocene njegovega stanja, je sporočil glavni zdravnik moštva AG2R, dr. Eric Bouvat.

Bardet: 13. etapa povsem drugačna od pričakovanj

Bardet je v izjavi za spletno stran moštva dejal, da se je 13. etapa, v kateri je imel visoke načrte, saj je bila speljana po njegovih domačih cestah, odvila povsem drugače od njegovih pričakovanj.

Romain Bardet | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Padec je bil res hud, zgodil se je na spustu pri visoki hitrosti in po njem sem se mučil še ves dan. Zdravniške preiskave so potrdile to, kar sem že sam predvideval, in pomenijo, da dirke ne morem nadaljevati. Vem pa, da bodo moji ekipni kolegi dali vse od sebe, da Tour končajo s čim boljšimi uvrstitvami."

Bardet je bil na Touru do zdaj najvišje na 2. mestu (2016), leto pozneje je dirko končal kot tretji, lani pa je Tour končal v pikčasti majici najboljšega v seštevku hribolazcev. Priljubljeno majico trenutno nosi prav moštveni kolega Bardeta Benoit Cosnefroy.

Slab dan je včeraj doživel tudi Bardejev rojak Guillaume Martin (Cofidis), ki je izgubil 2:46 in s 3. mesta v skupni razvrstitvi zdrsnil na 12. 

Preberite še:

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Mladi Pogačar napoveduje več rivalstva z Rogličem kakor tudi napadov
Primož Roglič Tour
Sportal Velik uspeh Mezgeca, Roglič in Pogačar varna!
Egan Bernal
Sportal Nov udarec za Bernala: Sprejeti moram, da so drugi boljši od mene
Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Neverjetna Roglič in Pogačar osvajata Francijo, ki je zavita v črno
Sportal "Roglič in Pogačar sta pošasti", "Primož postaja vse rumenejši", "Tour ima gospodarja" …
Jan Polanc Tour de France 2020
Sportal Jan Polanc: Vloga pomočnika je stresna, a Tadeju moramo olajšati nalogo
TDF20 - 12. etapa
Sportal Favoriti tokrat le opazovali dogajanje, v petek bo drugače
Primož Roglič - tdf20
Sportal Bojevitemu Švicarju končno zmaga, miren dan za Rogliča in Pogačarja

 

 

Ne spreglejte