Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
8.39

Osveženo pred

55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Natisni članek

Dirka po Franciji Johan Bruyneel Remco Evenepoel Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 8.39

55 minut

Evenepoel naj bi bil bližje prestopu k Rogliču, kot smo mislili #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,66
Primož Roglič Remco Evenepoel | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nekdanji kolesar, športni direktor in velik poznavalec kolesarstva Johan Bruyneel je v podkastu The Move razkril, da naj bi bil prestop dvakratnega olimpijskega prvaka Remca Evenepoela k ekipi Red Bull - BORA - hansgrohe bližje uresničitvi, kot si morda mislimo.

Čeprav je zdaj že jasno, da bo Remco Evenepoel kariero nadaljeval pri ekipi Soudal Quick-Step, pa je bilo po besedah Johana Bruyneela zelo blizu, da bi izjemni Belgijec prestopil k ekipi Primoža Rogliča in po novem tudi Jana Tratnika.

Del pogovora o Remcu Evenepoelu (od 32. minute naprej):

"To sicer ni potrjeno, vendar sem slišal, da je bil dogovor med Evenepoelom in Red Bullom že skoraj sklenjen. Menda naj bi med osebjem krožil seznam glede velikosti oblačil za posamezne kolesarje, na katerem je bilo tudi njegovo ime," je z informacijo presenetil Bruyneel. "Ne vem, kaj se je zgodilo, ampak menda naj bi v zadnjem trenutku nekdo pritisnil na zavoro. Morda si je ena od vpletenih strani v zadnjem hipu premislila," je ugibal Bruyneel, ki ni želel razkriti, od kod mu informacija, je pa imel nekaj kritik na račun Evenepoela, ki dolgo ni odločno zanikal govoric o prestopu, ampak je na to temo dajal dokaj dvoumne odgovore.

"Na koncu je dejal, da ne gre nikamor in da v ekipi ostaja še eno leto. Morda bi bilo bolje, če bi rekel, da bo spoštoval dogovor, ki pa je daljši od enega leta (do konca sezone 2026)," je namignil Bruyneel. "Zato ne vem, ali se je odločil, da v ekipi ostane še eno sezono in se k Red Bullu preseli prihodnje leto."

Evenepoel ima pogodbo sklenjeno še za prihodnji dve leti, alfa in omega ekipe Soudal Patrick Lefevere pa zagotavlja, da nihče iz Red Bulla ni pristopil k njemu s predlogom o prestopu. Ekipa Soudala, ki je bila dolga leta prepoznavna po zmagah na klasikah, se medtem vse bolj preoblikuje v ekipo za Grand Toure. To potrjujeta tudi zadnji okrepitvi Valentin Paret-Peintre, ki zapušča ekipo Decathlon AG2R La Mondiale Team, in Max Schachmann (prej v ekipi BORA - hansgrohe), ki bosta Evenepoelu dragocena pomoč na Dirki po Franciji.

Preberite še:

Andraž Pograjc
Sportal Rogličev prijatelj: Nisem bil slab v vzdržljivosti, ampak sem bil proti njemu nula
Jonas Vingegaard, Tadej Pogačar, TDF 2024
Sportal Vingegaard ne izgublja časa, ampak na polno trenira
Primož Roglič
Sportal Roglič o prvi plači in prelomnici v svoji kolesarski karieri: 300 evrov in Giro 2016 #video
Primož Roglič
Sportal Roglič sporočil novico glede leta 2025
Urška Žigart
Sportal "Tadej misli, da jaz več žrtvujem za najino skupno življenje kot on, vendar to ne drži"

 

Ne spreglejte