Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
17.24

Osveženo pred

1 dan, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec Jan Tratnik Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Nedelja, 30. 6. 2024, 17.24

1 dan, 17 ur

Dirka po Franciji, 2. etapa (Cesanatico – Bologna, 199,2 km)

Tadej Pogačar do rumene majice!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63
Tadej Pogačar, Dirka po Franciji 2024, 2. etapa | Tadej Pogačar je danes s silovitim napadom preveril formo favoritov, sledil mu je lahko le Jonas Vingegaard. | Foto Reuters

Tadej Pogačar je danes s silovitim napadom preveril formo favoritov, sledil mu je lahko le Jonas Vingegaard.

Foto: Reuters

Zmagovalec druge etape 111. Dirke po Franciji je Francoz Kevin Vauquelin (Arkea – B&B Hotels), nov vodilni v skupnem seštevku je Tadej Pogačar (UAE Emirates)! Pogačar je v zaključku 199,2 kilometra dolge etape od Casentica do Bologne na klancu San Luca v glavnini sprožil napad, ki mu je lahko sledil le Danec Jonas Vingegaard. Do cilja sta se jima priključila še Remco Evenepoel in Richard Carapaz, ciljno črto pa so prečkali 2:21 za zmagovalcem etape, a 21 sekund pred Romainom Bardetom, ki je tako skupno vodstvo na dirki predal 25-letnemu Slovencu. V skupini z Bardetom je v cilj prišel tudi Primož Roglič.

Tudi drugi dan Toura so zaznamovali ubežniki in še drugi dan je etapo dobil Francoz. Tokrat Kevin Vauquelin (Fra/Arkea – B&B Hotels). A na kratkem in strmem ikonočnem klancu San Luca v Bologni so se danes pokazali tudi favoriti. Tadej Pogačar je v glavnini sprožil napad, ki mu je lahko sledil le Jonas Vingegaard. Na tehničnem spustu sta Slovenca in Danca ujela še Belgijec Remco Evenepoel in Ekvadorec Richard Carapaz, stanje v skupnem seštevku pa je zdaj izjemno zanimivo.

Pogačar bo jutri nosil rumeno majico vodilnega, pred Evenepoelom, Vingegaardom in Carapazom pa nima nobene prednosti. Šele peti Romain Bardet za vodilnim na dirki zaostaja šest sekund. Primož Roglič je danes zamudil skoke največjih tekmecev za skupno zmago, zdaj je v seštevku za rumeno majico na 19. mestu in ima 21 sekund zaostanka za Pogačarjem.    

Dogajanje na drugi etapi, foto: Ana Kovač:

Fotogalerija
1
 / 24

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Franciji, potek 2. etape:

Cilj: Francoz Kevin Vauquelin (Arkea – B&B Hotels) je zmagovalec druge etape 111. Dirke po Franciji, med favoriti za skupno zmago pa sta danes zobe pokazala Tadej Pogačar (UAE Emirates) in Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike), ki sta se po napadu Slovenca na San Luci odpeljala pred tekmeci. V zaključku se je Rogliča otresel tudi Remco Evenepoel in do cilja ujel Vingegaarda in Pogačarja.

3 km do ciljaKevin Vauquelin (Arkea – B&B Hotels) se pelje proti etapni zmagi, Tadej Pogačar (UAE Emirates) in Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike) pridobivata prednost pred skupino z rumeno majico. 

8 km do cilja - Vanquelin ima že 49 sekund prednosti za zasledovalci in dobre tri minute pred Pogačarjem in Vingegaardom, Ta sta na klancu hitro pridobila pol minute prednosti pred Romainom Bardetom in se borita za rumeno majico. Takoj za skupino z Bardetom vozi tudi Primož Roglič.

10,6 km do cilja - Pogačar je zdaj sprožil resen napad v glavnini, sledi mu lahko le Jonas Vingegaard.

12,6 km do ciljaKevin Vauquelin (Arkea – B&B Hotels) je prvi prečkal San Luco in se zdaj pelje sam v vodstvu, v ozadju je Pogačarjeva ekipa UAE Emirates prevzela nadzor. Sicer pa glavnina zaostaja 3:50 za glavnino. Primoža Rogliča je malce zaostal za skupino s Pogačarjem in Vingegaardom, še malce dlje je nosilec rumene majice Romain Bardet.

13 km do cilja - Vanquelin drvi zmagi naproti, v ozadju je v močno razredčeni glavnini tempo navila Visma, Pogačar se drži Vingegaarda, popustil pa je Geraint Thomas (Ineos).

14 km do ciljaKevin Vauquelin (Arkea – B&B Hotels) se je otresel Oliveire in Abrahamsena,

14,6 km do cilja - Vodilna trojica (Oliveira, Vanquelin in Abrahamsen) se je na San Luco pognala 35 sekund za zasledovalci in štiri minute pred glavnino.

18,6 km do cilja - Kolesarji so še drugič prečkali ciljno črto v Bologni in se podali v zadnji krog. Tudi iz glavnine je zdaj skočila četverica kolesarjev (Healy, Barguiil, Lucenko in Eiking), a so ti skoraj šriti minute za čelom dirke. Oliveira, Vanquelin in Abrahamsen imajo sicer 15 sekund prednosti pred preostalimi člani prvotne ubežne skupine.

20 km do cilja - Oliveira, Vanquelin in Abrahamsen so se nekoliko oddaljili od kolegov ubežnikov, zaostanek glavnine je zdaj 3:41. V tej ni zaznati kakšne posebne vneme, da bi ujela ubežnike.

23 km do cilja - Deseterica ostaja v dostvu in ima še 3:37 prednosti pred glavnino.

30,9 km do cilja - Abrahamsen je prišel do sape in nato osvojil še dve gorski točki na prvem prečkanju San Luce, razredčena glavnina s favoriti za skupno zmago ostaja 3:34 za čelom dirke. Tadej Pogačar je malce prestrašil tekmece, na klancu je nenadoma pospešil, vsi so mislili, da je sprožil napad, pa se je le zapeljal pred skupino, da je od soigneurja ob progi lahko vzel bidon z vodo.

Izidi gorskega cilja, San Luca (III. kategorija):
1. Abrahamsen 2 točki
2.  Rodriguez 1

31,7 km do cilja - Napad je sprožil Axel Laurence, vodilna skupina razpada. Tudi nosilec pikčaste majice Abrahamsen stežka sledi silovitemu tempu Francoza.

32 km do cilja - Na najbolj strmem delu klanca je Hugo Houle začasno izgubil stik s kolegi ubežniki, glavnina je zdaj le še 3:39 za čelom dirke.

33 km do cilja - Vodilna deseterica se že prvič vzpenja na San Luco, ima pa le še 4:105 prednosti pred glavnino.

37 km do cilja - Kolesarji so v Bologni prvič prevozili ciljno črto, prednost ubežnikov je skopnela na 4:40, zdaj kolesarje do konca druge etape čakata še dva kroga z dvema vzponoma na znamenito San Luco (1,9, 10,6 %). Na drugem prečkanju bodo v igri tudi bonifikacijske sekunde (8, 5 in 2). Kaj nam za konec pripravljajo favoriti? Morda obračun za rumeno majico?

48 km do cilja – Tudi Montecalvo je prvi prečkal Norvežan Jonas Abrahamsen, prednost ubežne skupine pa je padla na 6:52. Cavendisheva skupina vozi 9:17 za čelom dirke, Jakobsenova pa že 10:32.

Izidi gorskega cilja, Montecalvo (III. kategorija):
1. Abrahamsen 2 točki
2.  Rodriguez 1

51 km do cilja - Kolesarji se vzpenjajo na Montecalvo (2,7 km, 7,7 %), ubežniki 8:30 pred glavnino, zaostala pa je skupina sprinterjev, z Makom Cavendishem, Fabiem Jakobsenom in Fernandom Gavirio.

60 km do cilja - Jonas Abrahamsen je dobil tudi tretji gorski cilj dneva, na Bottheginu do Zocci je pobral edino točko, to je bil namreč vzpon četrte kategorije. V seštevku za pikčasto majico ima zdaj 18 točk, sedem več od Valentina Madouasa. Glavnina je opustila lov za ubežniki, razlika se bliža desetim minutam (9:50 v tem trenutku).

62 km do cilja - Ubežniki se vzpenjajo na Botthegino di Zocca (1,9 km, 6,9 %), imajo pa 9:18 prednosti pred glavnino.

69 km do cilja - Prednost vodilne deseterice je zdaj narasla celo na 9:22. Vse kaže, da bi lahko danes spet dobili zmagovalca iz ubežne skupine. 

Kaj je pred startom povedal Mohorič?
"Pričakujem bolj kontrolirano etapo, manjši pobeg in večji nadzor iz ozadja. Mislim, da bo zmagovalec prišel iz glavnine, zadnji vzpon ima tudi bonifikacijske sekunde, zato bodo najbrž Tadej in preostali favoriti poskušali z napadi," je za TV Slovenija pred startom današnje etape povedal Matej Mohorič. Njegova pričakovanja glede pobega se niso povsem izpolnila. Tudi to kaže, kako nepredvidljiva je lahko Dirka po Franciji.

74 km do cilja - Zaradi manjšega kaosa po padcu v glavnini so ubežniki spet pridobili nekaj prednosti in zdaj vozijo 7:46 pred zasledovalci. Bliža se odločilnih zadnjih 60 kilometrov etape s klanci Botthegino di Zocca (1,9 km, 6,9 %), Montecalvo (2,7 km, 7,7 %) in seveda San Luca (1,9, 10,6 %). Na drugem prečkanju San Luce bodo v igri tudi bonifikacijske sekunde (8, 5 in 2).

M+Laurens De Plus je pokazal posledice padca. | Foto: Reuters M+Laurens De Plus je pokazal posledice padca. Foto: Reuters

Lahko danes pričakujemo napad Pogačarja?
"Vsekakor je mogoče. Pa ni le Pogačar nevaren, tu je še Primož in še kdo. Zanimivo bo," je pred etapo za Eurosport na vprašanje, ali danes v zaključku pričakuje napad Pogačarja, odgovoril Remco Evenepoel. Tudi sam bo poskusil osvojiti etapo, če se bo ponudila priložnost, je še dejal, a zmage ne bo lovil za vsako ceno. "Pričakujem pa tudi, da bo v zaključne kilometre danes prišla veliko bolj razredčena skupina kot včeraj," je še povedal Belgijec.

86 km do cilja - Tudi v glavnini so v Dozzi sprintali za preostale točke, v glavnini je prišlo tudi do padca, na tleh sta se med drugimi znašla tudi Laurens de Plus (Ineos Grenadiers) in Wout van Aert (Visma | Lease a Bike). Oba malce poškodovana nadaljujeta dirko.

91 km do cilja – V Dozzi so kolesarji opravili tudi z edinim letečim ciljem dneva, tudi tega je dobil Jonas Abrahamsen in pobral še 20 točk v boju za zeleno majico. Ubežniki so malce povečali prednost pred glavnino, zdaj imajo 5:40 naskoka. Zdaj so kolesarji spet na ravnini in izpostavljeni vetru, tokrat bočnemu.

Izidi letečega cilja, Dozza:
1. Abrahamsen 20 točk
2. Tejada 17
3. Pacher 15
4. Oliveira 13
5. Houle 11
6. Vanquelin 10
7. Teunissen 9
8. Rodriguez 8
9. Laurence 7
10. Jegat 6
11. Demare 5
12. Couqard 4
13. Girmay 3
14. Pedersen 2
15. Philipsen 1

94 km do cilja - Kolesarji so odpeljali en krog po slavnem dirkališču in so zdaj v mestnem središču Imole. Ubežniki ohranjajo 5:22 prednosti pred glavnino. V Spielbergu v Avstriji se je sicer pravkar začela enajsta dirka letošnje sezone svetovnega prvenstva formule ena. 

99 km do cilja - Kolesarji so zdaj zapeljali na znamenito dirkališče v Imoli.

104 km do cilja - Glavnina je ujela Weltna, vodilni deseterici pa se je približala na 5:28.

110 km do cilja - Jonas Abrahamsen je osvojil še dve gorski točki na Gallisterni, kolesarji se zdaj spuščajo proti Imoli, kjer bodo zavili tudi na slavno dirkališče Dina in Enza Ferrarija. Tam se je pred 30 leti smrtno ponesrečil legendarni brazilski šampion formule ena Ayrton Senna

Deseterica vodilnih zdaj vozi dobre štiri minute pred Weltnom in 6:23 pred glavnino. 

Izidi gorskega cilja, Gallisterna (III. kategorija):
1. Abrahamsen 2 točki
2.  Rodriguez 1

111 km do cilja – Na spustu z Monticina je stik z vodilno skupino izgubil Bram Welten, morda je tudi dobil ukaz vodilnih iz moštva DSM - firmenich PostNL, da počaka glavnino in kolege, kolesarji pa se zdaj že vzpenjajo na Gallisterno (1,4 km, 10.8 %). Vodilna deseterica ima 3:23 prednosti pred Weltnom in 6:46 pred glavnino. Nekaj kolesarjev je imelo težave s kolesi, Tiesj Benoot (Visma | Lease a Bike) ga je zamenja, pomoč mehanikov je potreboval tudi Nils Politt (UAE Emirates).

120 km do cilja - Moštva največjih favoritov za skupno zmago so se na razgibanem terenu prerinila v ospredje glavnine, da bi predvsem na spustih lahko svoje kapetane obvarovala pred morebitnimi nevarnostmi, zato je tempo malce narasel, zaostanek za ubežno enajsterico pa je hitro padel pod sedem minut. Na klancu je nekoliko zaostala manjša skupinica sprinterjev, v kateri je tudi Mark Cavendish, ki je imel včeraj silne težave. Za glavnino so zaostale le kakšne pol minute.

124 km do cilja – Nosilec pikčaste majice Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility) je na Monticinu osvojil dve gorski točki in se še utrdil v vodstvu v seštevku najboljšega hribolazca na dirki, zdaj jih ima 15, štiri več od Francoza Valentina Madouasa, ki ga danes ni med ubežniki. Vodilna skupina ima zdaj 7:57 prednosti pred glavnino.

Izidi gorskega cilja, Monticino (III. kategorija):
1. Abrahamsen 2 točki
2. Houle 1

127 km do cilja - Ubežniki se že vzpenjajo na Monticino (2 km, 7,5 %).

134 km do cilja - Kolesarji so prispeli v Faenzo in so zdaj v mestu malce bolje zaščiteni pred vetrom, zaostanek glavnine za ubežno enajsterico se je ustalil pri dobrih osmih minutah (v tem trenutku je 8:11). Kmalu bodo prišli do prvih vzponov etape, prva sta na vrsti klanca tretje kategorije, Monticino (2 km, 7,5 %) in Gallisterna (1,2 km, 12,8 %).

Tudi Matej Mohorič, ki je včeraj bežal, danes mirno kolesari v glavnini. | Foto: Reuters Tudi Matej Mohorič, ki je včeraj bežal, danes mirno kolesari v glavnini. Foto: Reuters

Favortiti za zdaj povsem mirni
Favoriti za skupno zmago, v prvi vrsti Pogačar, Roglič, Vingegaard in Evenepoel, za zdaj preživljajo izjemno miren dan, vozijo se v varnem zavetju moštvenih kolegov, vse to pa se lahko spremeni v zaključku dneva, ko se bodo morali v Bologni dvakrat povzpeti na San Luco. To je pred etapo nakazal tudi Tom Pidcock, ki je za Eurosport povedal, da ima v ekipi Ineos Grenadiers danes povsem proste roke za napad na etapno zmago. "S to bi nekoliko ublažili pritisk v ekipi," je dejal in dodal, da imajo podobne cilje še v številnih drugih ekipah.

Etapa za zdaj sicer poteka povsem po željah moštva DSM - firmenich PostNL, ki brani rumeno majico Romaina Bardeta in že cel dan nadzoruje dogajanje na čelu glavnine.

145 km do cilja – Kolesarji se počasi približujejo Faenzi, ubežniki imajo zdaj že nekaj več kot osem minut prednosti pred glavnino, prvo uro dirke pa so kolesarji prevozili s povprečno hitrostjo 46 km/h.

152 km do cilja - Matthews in Van Moer sta spet v glavnini, ta pa ima 7:28 zaostanka za vodilno enajsterico.

155 km do cilja - Kolesarji še vedno vozijo proti vetru, prednost vodilne enajsterice pred glavnino je presegla sedem minut, Matthews in Van Moer pa sta zdaj le še kakšno minuto pred glavnino. Ta je zdaj v vetru tudi močno razpotegnjena.

Dirka po Franciji 2024, 2. etapa | Foto: Reuters Foto: Reuters

165 km do cilja - Matthews in Van Moer sta se predala, močno sta upočasnila tempo in čakata na glavnino. Ta ima zdaj 5:50 zaostanka za vodilno enajsterico, na čelu glavnine pa so kolesarji moštva DSM - firmenich PostNL, ki branijo rumeno majico Romaina Bardeta. Kolesarji zdaj vozijo proti vetru, ta je tudi precej močan, piha s hitrostjo 22 km/h. Tudi vroče je spet, ternutno je okoli 31 stopinj Celzija.

170 km do cilja - Avstralec Matthews, moštveni kolega našega Luke Mezgeca, in Belgijec Van Moer sta se znašla v zagatnem položaju, vodilni enajsterici se ne moreta priključiti in za njo zaostajata 1:48, medtem ko imata pred glavnino tudi lepo prednost. Glavnina namreč zdaj za vodilno skupino zaostaja že skoraj pet minut in pol.

178 km do cilja - Quentin Pacher (Fra/Groupama - FDJ), Axel Laurence (Fra/Alpecin - Deceuninck), Hugo Huile (Kan/Israel – Premier Tech), Nelson Oliveira (Por/Movistar), Kevin Vauquelin (Fra/Arkea – B&B Hotels), Cristian Rodriguez (Špa/Arkea – B&B Hotels), Mike Teunissen (Niz/Intermarche - Wanty), Bram Welten (Niz/DSM – firmenich PostNL), Harold Tajada (Kol/Astana), Jordan Jegat (Fra/TotalEnergies) in Jonas Abrahamsen (Nor/Uno-X Mobility) imajo 1:17 prednosti pred Matthewsom in Moerjem ter 3:34 pred glavnino. 

Med ubežniki nihče ne ogroža rumene majice, vsi v skupnem seštevku zaostajajo več kot 15 minut.

Fotogalerija s starta današnje etape (foto: Ana Kovač):

Fotogalerija
1
 / 22

189 km do cilja - Pobeg je bil očitno uspešen, v glavnini se je dogajanje umirilo, enajsterica z Ambrahamsenom pa počasi pridobiva prednost. Še en kolesar se sicer močno trudi, da bi se priključil vodilni skupini.

Bežijo Quentin Pacher (Groupama - FDJ), Axel Laurence (Alpecin - Deceuninck), Hugo Huile (Israel – Premier Tech), Nelson Oliveira (Movistar), Kevin Vauquelin (Arkea – B&B Hotels), Cristian Rodriguez (Arkea – B&B Hotels), Mike Teunissen (Intermarche - Wanty), Bram Welten (DSM – firmenich PostNL), Harold Tajada (Astana), Jordan Jegat (TotalEnergies) in pikčasti Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility).

Ubežni skupini se poskušata pridružiti še Michael Mattherws (Jayco AlUla) in Brent van Moer (Lotto Dstny), a imata le majhno prednost pred glavnino.

192 km do cilja - Nekaj prednosti si je privozila deseterica kolesarjev, med temi je nosilec pikčaste majice Jonas Abrahamsen. Ni pa še mirno, iz glavnine še naprej skačejo kandidati za pobeg. 

195 km do cilja - Takoj po uradnem startu so se začeli napadi in poskusi pobega, nikomur pa si še ni uspelo priboriti kakšne prednosti. Glavnina je močno razpotegnjena. 

199,2 km do cilja - Točno ob 12.35 je direktor dirke Christian Prudhomme zamahnil z zastavico in dirka se je začela zares!

Spet je zelo vroče, že na startu v Casenaticu na jadranski obali je bilo 32 stopinj Celzija, ko pa bodo v Raveni kolesarji zavili levo v notranjost proti Faenzi, pa jih čaka še dokaj močan čelni veter.

Start: Kolesarji so se ob 12.15 podali na zaprto vožnjo, ob 12.35 naj bi dosegli kilometer nič in druga etapa 111. Toura se bo začela tudi zares.

San Luca je Rogličev klanec
"Veselim se današnje etape, na San Luco imam lepe spomine," je pred startom povedal slovenski as Primož Roglič, ki je na tem klancu nad Bologno zmagal že štirikrat, trikrat na Dirki po Emiliji in enkrat na kronometru Gira.

Primož Roglič, TDF24, 2. etapa | Foto: Jaka Lopatič Foto: Jaka Lopatič

Pozdravljeni, ljubitelji kolesarstva! Pred nami je druga etapa Dirke po Franciji. Trasa je spet razgibana, ni tako težka, kot je bila v sobotnem uvodu, a mnogi danes pričakujejo še bolj razburljivo dogajanje.

Rumeno majico vodilnega na dirki danes nosi Francoz Romain Bardet (DSM - firmenich PostNL), zeleno najboljšega po točkah njegov moštveni kolega, Nizozemec Frank van den Broek, v pikčasti najboljšega hribolazca bo kolesaril Norvežan Jonas Abrahamsen (Uno-C Mobility), v beli najboljšega mladega kolesarja na dirki pa Belgijec Maxim van Gils (Lotty Dstny).

Pred etapo

Začetek etape v slikoviti pokrajini Emilija Romanja bo nezahteven, prvi kategoriziran klanec kolesarje čaka šele po dobrih 70 kilometrih etape. To je Monticino (2 km, 7,5 %), takoj za tem bo še kratka, a silno strma Gallsterna (1,2 km, 12,8 %), s te pa se bodo kolesarji spustili v Imolo in zapeljali tudi na znamenito dirkališče Enza in Dina Ferrarija.

Nato spet sledi nekaj bolj mirnih kilometrov, za zaključek pa razgibanih zadnjih 60 kilometrov etape s klancema Botteghino di Zocca (1,9 km, 6,9 %) in Montecalvo (2,7 km, 7,7 %), v zaključnih 40 kilometrih pa v Bologni dvakrat na San Luco (1,9 km, 10,6 %), ki je sicer tradicionalni cilj enodnevne Dirke po Emiliji. To je Roglič dobil v letih 2019, 2021 in 2023, na tem klancu je dobil tudi uvodni posamični kronometer Gira leta 2019.

TDF 2024, trasa 2. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Na vzponu bi lahko prišlo do selekcije, tudi favoriti za skupno zmago bi utegnili pokazati kaj več, kot so v uvodni etapi, meni Pogačar. A zadnjega prečkanja San Luce bo do cilja še 12 kilometrov, del tega bo tehničen spust, en kilometer še manjšega vzpona, zadnjih pest kilometrov pa je povsem ravnih, a tehničnih na ulicah Bologne.

Pričakujemo lahko, da bo Francoz Romain Bardet s kolegi iz moštva DSM - firmenich PostNL srdito branil rumeno majico, to pa mu bodo morda poskušali sleči kolesarji, kot so Pogačar, Roglič, Remco Evenepoel, Tom Pidcock. Tudi Jonas Vingegqaard bo moral biti s kolegi iz moštva Visma | Lease a Bike pozoren na skoke največjih konkurentov. Sprinterji tipa Mads Pedersen in Wout Van Aert bi se utegnili vmešati v boj za zmago, pa Mathieu van der Poel in specialisti za klasične dirke prav tako.

Obetamo si lahko zanimivo dirko, ta se bo z zaprto vožnjo začela ob 12.15 v Cesanaticu, okoli 12.35 naj bi se etapa začela tudi zares, v cilju pa najboljše kolesarje pričakujejo med 17.00 in 17.30. na sporedu je tokrat le dobrih 1.800 višincev, zato pa bodo kolesarji spet trpeli v vročini. Za start in cilj so meteorologi jutri napovedali temperature nad 30 stopinj Celzija.

Skupni vrstni red po 1. etapi Toura:

1. Romain Bardet (Fra/DSM - firmenich PostNL)         5; 07:12
2. Frank van den Broek (Niz/DSM - firmenich PostNL)    + 0:04
3. Wout Van Aert (Bel/Visma - Lease a Bike)              0:11
4. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)               0:15
5. Maxim Van Gils (Bel/Lotto Dstny)                isti čas
6. Alex Aranburu (Špa/Movistar)
7. Mads Pedersen (Dan/Lidl - Trek)
8. Remco Evenepoel (Bel/Soudal Quick - Step)
9. Pello Bilbao (Špa/Bahrain - Victorious)
10. Alberto Bettiol (Ita/EF Education - EasyPost)
...
34. Primož Roglič (Slo/Red Bull - BORA - hansgrohe)     isti čas
59. Jan Tratnik (Slo/Visma Lease a Bike)               14:26
80. Matej Mohorič (Slo/Bahrain - Victorious)             18:56
140. Luka Mezgec (Slo/Jayco - AlUla)                      29:24

...

Preberite še:

Primož Roglič, TDF 2024
Sportal "Primož Roglič bo pod drobnogledom"
Mark Cavendish
Sportal Po 160 kilometrih trpljenja na peklenski vročini Mark Cavendish nasmejan stopil pred novinarje #video
Tadej Pogačar, TDF 2024, 1. etapa
Sportal Pogačar in Roglič sta si oddahnila, Mohoriča zdelala vročina #video
Romain Bardet. TDF 2024, 1. etapa
Sportal Francoskemu veteranu zmaga in rumena majica, Tadej Pogačar za začetek četrti
Mark Cavendish
Sportal Bo siru Marku Cavendishu uspelo podreti rekord Eddyja Merckxa?
Dirka po Franciji Firence
Sportal Peklenska vročina na štartu Toura! Kako se nanjo pripravljajo v ekipi Ineos?
Ne spreglejte