Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2022,
9.08

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Denis Porčič - Chorchyp Eva Cimbola Planet Vau Sanja Grohar

Ponedeljek, 31. 1. 2022, 9.08

2 leti, 2 meseca

Planet Vau

Tako se pripravi Chorchypova najljubša jed #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

V oddaji Planet Vau, ki si jo lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali s profesionalnim borcem in športnim trenerjem Denisom Porčičem Chorchypom. V pogovoru nam je razkril, kako je s prehodom na prehrano rastlinskega izvora močno izboljšal svoje rezultate, katerim se je čudil še sam. V pogovoru z Evo Cimbola pa je razkril tudi, katera je njegova najljubša jed in kako se jo pripravi.

Denisa Porčiča Chorchypa ste lahko na Planetu spremljali v oddaji Exatlon Slovenija. Tokrat pa je profesionalni borec in športni trener v oddaji Planet Vau spregovoril o svojem načinu prehranjevanja. V začetku intervjuja je razkril, da bo za novinarko Evo Cimbola med pogovorom pripravil čorbo. Eva je najprej izpostavila, da je skoraj neverjetno, da ima že sama čorba lahko dovolj beljakovin, ne da se zraven pripravi še meso.

"Ljudje se zelo bojijo, da ne bodo vnesli v telo dovolj hranilnih snovi, če ne bodo jedli mesa," se je strinjal Denis. Nato pa sta se sogovornika pridno lotila priprave čorbe. Ob tem je Denis izpostavil: "Pozoren moraš biti na to, da v obroku zaužiješ vsaj štiri od potrebnih petih živil. Tu imava žitarice, kapusnice, stročnice, ki vsebujejo veliko beljakovin, lahko dodava tudi krompir in pa barvno zelenjavo. In to so vsa potrebna živila."

Leta štejejo
Planet TV V novi oddaji bomo ugibali leta s Klemnom Bučanom

V nadaljevanju intervjuja je Denis razkril, da se je že dolgo časa želel prehranjevati na tovrsten način, ampak je bil prepričan, da je meso ključno živilo za njegovo moč. Pol leta nazaj pa se je sestal z doktorjem znanosti o prehrani Boštjanom Jakšetom.

"Od njega se veliko učim in mi pri tej dieti tudi zelo pomaga. Vse to, kar delam, je tudi znanstveno dokazano, ampak jaz sem bil še vedno mnenja, da moram to preizkusiti na sebi. Rezultati so bili res neverjetni. Po dveh mesecih, ko sem iz prehrane izločil meso, jajca, vse mlečne izdelke in tudi olja, se mi je krvna slika neverjetno izboljšala. Očistil sem jetra, skupni holesterol mi je padel za 31 odstotkov, slab holesterol pa za 66 odstotkov," je razkril profesionalni borec in športni trener Chorchyp.

Jutro na Planetu
Planet TV Poseben projekt gasilcev ob stoti obletnici delovanja #video

Nato je še dodal, da se je bistveno zmanjšal delež maščobe v njegovem telesu, bistveno se je izboljšala tudi njegova kondicijska pripravljenost, povečal pa se je tudi delež mišične mase.

V zaključnem delu sta Eva in Denis končala s pripravo čorbe. Zelenjavo sta kuhala deset minut, nato sta dodala lečo in vse skupaj kuhala še dodatnih deset minut. Denis je naposled vse sestavine zmešal s paličnim mešalnikom, izpostavil pa je, da vse, kar kuha, na koncu vedno posoli z jodirano soljo. Eva Cimbola je bila nad pripravljeno jedjo navdušena!

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, si lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Planet Vau
Planet TV Preverite, kako nastajajo drzne "boudoir" fotografije #video
Planet Vau
Planet TV Slovenski igralci razkrili svoje najbolj nenavadne izkušnje z avdicij #video
Planet Vau
Planet TV Tako se druga druge spominjajo s prve avdicije pred 20 leti #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte