Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
22.42

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Planet TV Gordon Ramsay Masterchef Junior

Petek, 6. 1. 2023, 22.42

1 leto, 3 mesece

Ste vedeli, da morajo otroci, medtem ko ne snemajo, v šolo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Na Planetu lahko vsako soboto in nedeljo ob 17. uri spremljate oddajo Mali kuharski mojster, katere producent in glavni ocenjevalec hrane je Gordon Ramsay, pomagata pa mu Aaron Sanchez in Dapne Oz. V nadaljevanju vam razkrivamo nekaj zanimivosti, ki jih o tej kuharski oddaji še niste vedeli.

Brez dvoma lahko dandanes kuharske oddaje posameznik sreča na vsakem koraku. To še posebej velja za tekmovalne kuharske oddaje, v katerih nastopajo domači ali profesionalni kuharji. Vendar pa ni veliko oddaj, v katerih izjemne jedi kuhajo otroci, ki znajo že okoli desetega leta pripraviti najbolj neverjetne glavne obroke, predjedi in sladice.

Gordon Ramsay
Planet TV Vas zanima, koliko bi morali odšteti za silvestrsko večerjo pri Gordanu Ramsayju?

In ravno v tem Mali kuharski mojster (MasterChef Junior), katerega najnovejšo sezono si lahko ogledate na Planetu, resnično izstopa. V nadaljevanju razkrivamo nekaj zanimivosti.

Gordon Ramsay
Planet TV Gordon Ramsay: Ko se pregrešim, se počutim kot debela baraba

Otroci podcenjujejo čas kuhanja sestavin.

To je najpogostejša napaka pri mladih kuharskih mojstrih. Aaron Sanchez, eden od sodnikov, je namreč razkril: "Mislim, da otroci najbolj podcenjujejo, koliko časa določena sestavina potrebuje, da je kuhana. Piščanec in svinjina jim predstavljata največjo uganko. Potem pa sledi še ena zoprnija, in sicer to, koliko te jedi začiniti. Ampak to je res tisto, kar zahteva izkušnje."

Ko otroci niso pred kamero, morajo v šolo.

Če ste mislili, da imajo otroci, ki sodelujejo v tej oddaji, tri mesece počitnic, ste se močno zmotili. Kuharski mojster Aaron Sanchez je namreč pojasnil: "Mi sicer snemamo tri mesece, ampak vsakič, ko niso pred kamero, sedijo pred knjigo. To so namreč mladostniki, ki se izobražujejo. Tudi šov jih za to ne prikrajša. Pri nas pridobivajo kuharsko znanje, pri drugih pa akademsko."

Gordon Ramsay
Planet TV Potem pa šok: tudi Gordon Ramsay je obiskal lepotnega kirurga!

Snemanje je omejeno na štiri ure na dan.

Snemanje je omejeno, kar je producent Ashbrook pojasnil z besedami: "Produkcijsko gledano je bil to za nas velik izziv, saj običajno snemamo Kuharskega mojstra za odrasle po 12 ur na dan. Pri otrocih je omejitev štiri ure na dan, pa še to je odvisno od tega, kateri dan v tednu je in koliko so stari. Ko te štiri ure minejo, te štiri ure minejo. Dobesedno smo morali večkrat kar prekiniti snemanje."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Food Club FOX (@foodclubfox)

Starši in spremljevalci so vedno v bližini.

Producent Robin Ashbrooke je potrdil: "Spremljevalci in starši so bili vedno prisotni. Ves čas so videli, kaj se dogaja v kuhinji. Vsi starši so sedeli skupaj in opazovali, kaj se je zgodilo, ter se ob tem res povezali."  

Gordon Ramsay
Planet TV Za to so krivi starši, je prepričan Gordon Ramsay

Otroci so se poškodovali manjkrat kot odrasli.

Sandee Birdsong, producentka oddaje, je razkrila: "Ti otroci so bili tako neverjetni, da so se ... Oziroma, veste, kaj, sploh se niso porezali. Česa takšnega pri odraslih ni bilo mogoče videti. Že samo opazovanje, kako so se lotili naloge, je bilo neverjetno in opravili so jo bolje kot večina odraslih."

Zmagovalci o svojem uspehu ne smejo govoriti eno leto.

Che Spiotta, ki je zmagal v sedmi sezoni, je povedal: "Bilo je res, res težko. Skrivnost sem moral obdržati zase približno eno leto. Prav smešno mi je bilo to skrivati pred vsemi prijatelji. Bilo je težko, a sem se navadil. Zdaj sem navdušen, ker to ni več skrivnost." Ta naloga se zdi skoraj neverjetna, a vsi otroci so jo opravili bolje od večine odraslih. 

Hobit: Nepričakovano potovanje
Planet TV Režiser trilogije Hobit priznal: Znašel sem se v nemogočem položaju

Vsi tekmovalci običajno ostanejo v istem hotelu in se veliko družijo.

Aviva Sisitsky, ki je mati nekdanjega tekmovalca Kyla, je za Suburbs 101 povedala: "Ker so vsi ostali v istem hotelu, so otroci plavali v bazenu in se imeli priložnost povezati. Nedelje so bile proste. Takrat smo se vsi skupaj družili in hodili na izlete v Malibu, na pomol Santa Monice ali v akvarij. Otroci so se imeli super."

Tekmovalno kuharsko oddajo Mali kuharski mojster (Masterchef Junior) lahko na Planetu spremljate vsako soboto in nedeljo ob 17. uri. Več vsebin si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

Naša mala mis
Planet TV Navdih za scenarij tega filma so bile zlobne besede Arnolda Schwarzeneggerja
Exatlon
Planet TV Ker ga je Exatlon tako zaznamoval, se je odločil za drzno potezo #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte