Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2023,
23.44

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Planet TV Arnold Schwarzenegger Toni Collette Abigail Breslin

Petek, 7. 7. 2023, 23.44

9 mesecev, 3 tedne

Navdih za scenarij tega filma so bile zlobne besede Arnolda Schwarzeneggerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Nocoj ob 20. uri bo na Planetu izvrstna komična drama Naša mala mis (Little Miss Sunshine), ki je bila nagrajena z dvema oskarjema, v nadaljevanju pa vam razkrivamo še nekaj zanimivosti o tej filmski uspešnici.

V komični drami spremljamo Hooverjeve, ki so zelo nenavadna družina: oče Richard (Greg Kinnear) vodi tečaje, na katerih uči, kako postati uspešen, a njemu samemu to nikakor ne uspeva, žena Sheryl (Toni Collette) je ves čas prezaposlena, njen homoseksualni brat Frank je pred kratkim poskušal storiti samomor, dedek Edwin (Alan Arkin) je zasvojen z mamili, uporniški sin Dwayne (Paul Dano) noče govoriti, dokler ne bo postal pilot, sedemletna hčerka Olive (Abigail Breslin) pa si želi zmagati na lepotnem tekmovanju.

Jutro na Planetu
Planet TV Exatlonovca skupaj posnela duet #video

Ko je povabljena na lepotni izbor mladih deklic, se skupaj odpravijo na neobičajno popotovanje. Ob obilici slabih in dobrih dogodivščin se počasi znova zbližajo ter spoznajo pravi smisel in lepote življenja.

Družina Hoover (Alan Arkin, Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Paul Dano, Abigail Breslin). | Foto: promocijsko gradivo Družina Hoover (Alan Arkin, Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Paul Dano, Abigail Breslin). Foto: promocijsko gradivo

Navdih za scenarij je bil govor Arnolda Schwarzeneggerja.

Sam Terminator je po naključju navdihnil scenarij za film Naša mala mis. Scenarist Michael Arndt je bil presenečen nad govorom, ki ga je imel Arnold Schwarzenegger pred skupino srednješolcev, saj je vključeval naslednje besede: "Če obstaja ena stvar na tem svetu, ki jo sovražim, so to poraženci, preziram jih."

Leta 2007 je ob nastopu v knjigarni Arndt pojasnil: "Mislil sem si, da je nekaj zelo narobe s tem odnosom. Nekaj tako ponižujočega in žaljivega je v označevanju katerekoli druge osebe kot zgube in želel sem nekako napasti to idejo, da si v življenju lahko samo uspešen ali samo poražen."

Jutro na Planetu
Planet TV Voditeljica sredi oddaje pojedla mokarja #video

Film je nastajal kar pet let

Komična drama Naša mala mis je nastajala kar pol desetletja. Za to so bile sprva krive neuspešne predstavitve, saj se nihče ni hotel lotiti snemanja. Ekipo je nato uslišala producentska hiša Focus Features, s katero pa so se dve leti prerekali o lokaciji snemanja in igralski zasedbi, tako da so tudi oni projekt opustili. Na srečo je posredoval producent Marc Turtletaub, ki je odkupil pravice in sam financiral projekt.

Abigail Breslin v prizoru iz filma. | Foto: promocijsko gradivo Abigail Breslin v prizoru iz filma. Foto: promocijsko gradivo

Otroci, ki nastopajo na otroških tekmovanjih, so to počeli tudi v resnici

Režiserja sta v sklopu raziskave za film kar nekaj mesecev preživela na otroških lepotnih tekmovanjih. Ko so bili končno pripravljeni na snemanje, so resnične tekmovalke, ki so jih srečali, prosili, naj igrajo Olivijine tekmice na izmišljenem tekmovanju Little Miss Sunshine.

Zapeljivec
Planet TV Priljubljena igralka prvič komentirala romantično zvezo s soigralcem

Mlada glavna igralka je med preklinjanjem v prizorih po slušalkah poslušala glasbo

Abigail Breslin je bila ob izidu filma stara samo deset let. Njen soigralec Alan Arkin je moral v prizorih zraven nje zelo preklinjati, ob čemer mu je bilo izjemno neprijetno. Ekipa je zato poskrbela, da je Abigail med tem vedno imela slušalke v ušesih in zelo na glas poslušala glasbo. Priznala je, da zaradi tega ni slišala nobene kletvice, vse dokler si ni ogledala samega filma.

Mlada Abigail Breslin na snemanju ni slišala niti ene kletvice. | Foto: promocijsko gradivo Mlada Abigail Breslin na snemanju ni slišala niti ene kletvice. Foto: promocijsko gradivo

Film je posvečen producentovi nečakinji

Rebecca Annitto, nečakinja producenta Petra Sarafa, je v filmu nastopala kot statistka, a na žalost nikoli ni videla končne različice filma. Deklica je namreč umrla v prometni nesreči, preden so dokončali komično dramo Naša mala mis. Uredniki so v odjavno špico vključili čudovito posvetilo, ki se glasi: "V ljubeč spomin na Rebecco Annitto, pravo lepoto od znotraj in na zunaj."

Komično dramo Naša mala mis si boste na Planetu lahko ogledali v soboto ob 20. uri. Ob 22. uri sledi še ena komedija Takšna pač je(She's funny that way). V nedeljo ob 20. uri pa ne zamudite premiere meseca. Film Katastrofa na horizontu je bil posnet po resničnih dogodkih.

Kuharski mojster: Naslednja stopnja
Planet TV Kuharski mojster priporoča: Ta izziv bi morali doma vsi poskusiti
Gordon Ramsay
Planet TV Preprost Ramsayjev trik, ki bo vaš hamburger dvignil na višjo raven #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte