Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
15.09

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

5

Natisni članek

noad smrt ženske ženske posilstvo Indija

Torek, 29. 9. 2020, 15.09

3 leta, 7 mesecev

Indijo spet pretresa skupinsko posilstvo, najstnica umrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

5

Posilstvo v Indiji | V Indiji je skupina moških posilila 19-letnico iz nižje kaste. Najstnico so našli hudo poškodovano, danes zjutraj je umrla v bolnišnici. | Foto Reuters

V Indiji je skupina moških posilila 19-letnico iz nižje kaste. Najstnico so našli hudo poškodovano, danes zjutraj je umrla v bolnišnici.

Foto: Reuters

Indijsko javnost spet pretresa primer skupinskega posilstva, ki se je končal s smrtjo najstnice. Ogorčeni so tako borci za pravice žensk kot tudi politiki in bollywoodski zvezdniki.

Najstnico, pripadnico nižje kaste dalit, je posilila četverica moških iz višje kaste. 19-letnica je danes umrla zaradi poškodb brutalnega posilstva, ki se je v indijski zvezni državi Utar Pradeš zgodilo 14. septembra. Vse štiri moške so po navedbah pristojnih oblasti aretirali, poroča STA.

Hrvaška
Novice Hrvaška: Višje številke kot v ponedeljek, umrli še trije bolniki

Najstnica zaradi hudih poškodb umrla

Približno 200 milijonov pripadnikov indijske kaste dalit, ki so znani tudi pod imenom nedotakljivi, je že dlje časa žrtev diskriminacije in zlorab, po navedbah borcev za človekove pravice pa se je med pandemijo covid-19 to le še okrepilo. Prej omenjeno najstnico so po posilstvu našli v mlaki krvi. Zaradi poškodb vratu in hrbtenice je bila paralizirana. Najprej so jo odpeljali v lokalno bolnišnico, v ponedeljek pa v bolnišnico v New Delhiju, ker se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo. Umrla je danes zjutraj.

Zaradi smrti posiljene najstnice ponekod v Indiji že potekajo protesti. | Foto: Reuters Zaradi smrti posiljene najstnice ponekod v Indiji že potekajo protesti. Foto: Reuters

Zvezdniki Bollywooda in borci za pravice žensk so že obsodili napad. Članica opozicijske Kongresne stranke Prijanka Gandi je menila, da je napad posledica poslabšanja razmer na področju javnega reda in miru v zvezni državi Utar Pradeš, kjer je na oblasti stranka Bharatiya Janata indijskega premierja Narendre Modija.

Cepivo v Rusiji
Novice Rusija: množično cepljenje proti novemu virusu že čez mesec dni

Zaradi posilstva študentke na avtobusu smrtna kazen za štiri moške

Novo brutalno posilstvo v Indiji se je zgodilo le nekaj mesecev potem, ko so štiri moške obesili zaradi posilstva študentke na avtobusu leta 2012. Prav to posilstvo je postalo simbol razširjenega spolnega nasilja nad ženskami v Indiji. Ženske v Indiji so pogosto žrtve spolnih napadov, in to ne glede na njihovo kasto ali socialni sloj. Leta 2018 so v državi uradno zabeležili skoraj 34 tisoč posilstev, vendar poznavalci menijo, da je to le vrh ledene gore, saj številne žrtve zaradi strahu napadov ne prijavijo, poroča STA.

Ne spreglejte