SiolNET. Novice Slovenija
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V primeru Kengurujčki devet prijav na policijo, delovanje zavoda tudi pod drobnogledom Fursa

0,61

termometer

Zasebni zavod Kengurujčki
Foto: Bojan Puhek

Policija je od razkritja posnetkov domnevnega surovega ravnanja z otroki v zasebnem zavodu Kengurujčki do danes prejela devet prijav. Prav tako na Fursu preverjajo kršitve zakona o delu in zakona o davčnem potrjevanju računov ter druge morebitne nepravilnosti, ki vplivajo na višino davčne obveznosti zavoda in fizičnih oseb, povezanih z njim.

Minuli teden so javnost namreč pretresli posnetki, iz katerih je razvidno neprimerno ravnanje z otroki, ki so jih prisilno umirjali in hranili. Dogajanje je posnela vzgojiteljica, katere opozorila so v zavodu naletela na gluha ušesa, zato je posnetke pokazala staršem in skupaj so podali prve prijave na policijo.

Že ob prvi prijavi so policisti začeli zbirati obvestila in dokaze o kaznivem dejanju zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter o tem obveščali tudi pristojne nadzorstvene institucije, med drugim finančno upravo in inšpektorat za delo.

deklica Siol Plus Veronika Podgoršek: Starši zlorabljenih otrok morajo pomoč najprej poiskati zase

Ker preiskava še ni zaključena, podatkov še ne morejo razkriti

Kot so potrdili na Finančni upravi RS (Furs), jim je policija v začetku prejšnjega tedna posredovala obvestilo in jih zaprosila za podatke za obravnavo suma kaznivega dejanja v zavodu Kengurujčki. Furs pred tem prijav, ki bi se nanašale na zavod, ni prejel.

Kot so napovedali, so vse prijave bodo podrobno analizirali in ukrepali v skladu s pristojnostmi. Ker preiskava še ni zaključena, podatkov o ugotovitvah in izrečenih globah še ne morejo razkriti.

Zasebni zavod Kengurujčki Novice Zavod Kengurujčki sploh ni bil vrtec, vpis v register varuhov omogočila druga oseba #video

Primer tudi na delovnem inšpektoratu in inšpektoratu za šolstvo

Obvestilo policije o dogajanju v zavodu Kengurujčki so prejeli tudi na delovnem inšpektoratu. Ugotavljali bodo morebitne kršitve delovnopravne zakonodaje.

Prav tako še vedno intenzivno poteka kriminalistična preiskava, policija pa, kot so sporočili, sodeluje tudi s tožilstvom. Sum surovega ravnanja poleg policije preiskuje tudi inšpektorat za šolstvo, kjer podrobnosti preiskave ne morejo razkrivati, so pa že pričam razposlali vabila.

1123 Novice Nasilje v vrtcih: tokratni primer žal ni osamljen #video Zasebni zavod Kengurujčki Novice "Tega, kar se je dogajalo v tem varstvu, si ne morem niti zamisliti" #video d Novice Odgovornim za zlorabe grozi zaporna kazen. Policija ni aretirala še nikogar. #video otrok Novice Grozljivo ravnanje v zasebnem zavodu: otroke prisilno zavijali v rjuhe Zloraba otrok na internetu Novice Surovo ravnanje z otroki: ne le otroci, tudi starši bodo potrebovali pomoč Zasebni zavod Kengurujčki Novice ''Sreča je, da se je trpinčenje otrok končalo'' #video Zloraba otrok na internetu Novice Inšpektor: Ko sem videl posnetke, sem si želel samo, da to ni res #video Jernej Pikalo Novice Minister Pikalo se je odzval na afero Kengurujčki #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin