SiolNET. Novice Slovenija
1,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Minister Pikalo se je odzval na afero Kengurujčki #video

1,02

termometer

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo se je obrnil na starše predšolskih otrok in jih pozval, naj se, ko iščejo varstvo za svoje otroke, o tem dobro pozanimajo. Želi si, da se dogajanje v zavodu Kengurujčki čim prej razišče in da se karkoli podobnega nikoli ne ponovi.

"Kot očeta dveh otrok in kot ministra za izobraževanje, znanost in šport me je močno pretresla novica o nasilju, ki se je, če so vsi podatki resnični, dogajalo v zasebnem zavodu Kengurujčki," dejal Pikalo v videonagovoru, ki so ga objavili na spletni strani ministrstva.

otrok Novice Grozljivo ravnanje v zasebnem zavodu: otroke prisilno zavijali v rjuhe

Starše je znova pozval, da se takrat, ko iščejo varstvo za svoje predšolske otroke, ali pa ob prvem sumu morebitnih nepravilnosti dobro pozanimajo o izvajalcu tega varstva.

"Če ste v dilemi, kam vpisati otroka, ali vas kaj zanima o vrtcu ali njegovih dovoljenjih, prosim, obrnite se na nas," je pozval in dodal še številko, na kateri so dosegljivi v delovnem času: 01 400 53 90.

Javni sistem zagotavlja visoko kakovost

Pikalo je odločno obsodil vsakršne nelegalne prakse na področju varovanja otrok, kakršna je očitno bila tudi v tem primeru zavoda, ki ni imel potrebnih dovoljenj. Zatrdil je, da javni sistem vzgoje in izobraževanja, ki deluje ne le kot varstvo, ampak tudi kot program predšolskih otrok, zagotavlja visoko kakovost in dostopnost za vse na predšolskem področju.

"Strokovni delavci so preverjeni, imajo ustrezno stopnjo izobrazbe, strokovni nadzor nad njihovim delom pa se redno izvaja. Javni vrtci so tisti, ki zagotavljajo visok standard etičnih in moralnih norm. Tam je vseskozi zagotovljen ustrezen nadzor in zadeve veliko težje uidejo z vajeti," je prepričan minister.

Pikalo si želi, da se dogajanje v zavodu Kengurujčki, kjer naj bi glede na posnetke, ki so prišli v javnost, surovo in neprimerno ravnali z otroki, čim prej razišče.

Zloraba otrok na internetu Novice Surovo ravnanje z otroki: ne le otroci, tudi starši bodo potrebovali pomoč Zasebni zavod Kengurujčki Novice Zavod Kengurujčki sploh ni bil vrtec, vpis v register varuhov omogočila druga oseba #video Zloraba otrok na internetu Novice Inšpektor: Ko sem videl posnetke, sem si želel samo, da to ni res #video Zasebni zavod Kengurujčki Novice "Tega, kar se je dogajalo v tem varstvu, si ne morem niti zamisliti" #video 1123 Novice Nasilje v vrtcih: tokratni primer žal ni osamljen #video d Novice Odgovornim za zlorabe grozi zaporna kazen. Policija ni aretirala še nikogar. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin