SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaostren nadzor PCT v javnem potniškem prometu ostaja, previdno tudi v zaprtih kabinah

0,08

termometer

Korona. Cepljenje. Maske. Zaprtje Covid. PCT. Testiranje.
Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer inšpektorji nadaljujejo okrepljeno preverjanje izvajanja veljavnih pravil uporabe zaščitne opreme in pogoja PCT. Foto: Guliverimage

Izvajanje pogoja PCT v javnem potniškem prometu bodo okrepljeno preverjali še naprej, so danes sporočili z ministrstva za infrastrukturo in inšpektorata za infrastrukturo. Obenem bodo pozorni tudi na izvajanje veljavnih pravil uporabe zaščitne opreme.  

Uporabnike so pozvali, naj nadaljujejo dosledno spoštovanje pogojev prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT), ki jih določa Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Pogoji obvezni tudi na smučiščih

"V času veljavnosti odloka je na javnih prevoznih sredstvih, kamor sodijo tudi žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah, za vse potnike obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Potniki se morajo za uporabo javnega potniškega prometa izkazati z veljavnim potrdilom PCT in osebnim dokumentom. Izjema od pogoja PCT velja le za osebe, ki so mlajše od 12 let, učence in dijake. Potniki, ki teh pogojev ne izpolnjujejo, javnega prevoza ne morejo koristiti," so zapisali v sporočilu za javnost.

Z dobrim sodelovanjem se izogibamo strožjim ukrepom

Z odgovornim ravnanjem lahko vsi prispevamo k hitrejšemu izboljšanju epidemioloških razmer in omogočimo nemoteno delovanje javnega potniškega prometa, so dodali v pisnem sporočilu in sklenili: "Ministrstvo za infrastrukturo, izvajalci prevozov in nadzorni organi si z usklajenim delovanjem prizadevamo, da bi se izognili potrebam po strožjih ukrepih, zato vse uporabnike javnega potniškega prometa vljudno prosimo za nadaljevanje dobrega sodelovanja in razumevanje glede razmer."

Bojana Beović Novice Bojana Beović odgovarja: bo tretji odmerek cepiva pogoj za PCT? #video Mateja Logar Novice Predlagali bodo strožji nadzor nad PCT v avtobusih in testiranje v vrtcih hrvaška policija Novice Pred šolo aretirali anticepilsko učiteljico #video Hotel Češka Novice Bodo tudi na Češkem uvedli pogoj PC? Številne države z novimi rekordi. Dunaj advent Novice Načrtujete izlet v Avstrijo? To morate upoštevati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin