SiolNET. Novice Slovenija
1,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predlagali bodo strožji nadzor nad PCT v avtobusih in testiranje v vrtcih

1,93

termometer

Mateja Logar
Večjih sprememb covidnih ukrepov (za zdaj) ne bo. Je pa Mateja Logar med drugim opozorila, da je nadzor nad PCT v javnem potniškem prometu slab. Foto: STA

Strokovna skupina za covid-19 vladi na današnji seji ne bo predlagala večjih sprememb ukrepov, je za STA napovedala infektologinja Mateja Logar, ki vodi to skupino. Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek pojasnil, da ostaja možnost uvedbe šolanja na daljavo za študente, a da tega ta teden zagotovo še ne bodo uvedli.

Strokovna skupina bo vladi predlagala uvedbo poostrenega inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem ukrepov v javnem potniškem prometu, je napovedala Mateja Logar in pojasnila, da je v tem sektorju opaziti slabo preverjanje epidemioloških ukrepov. Kot je znano, morajo potniki v javnem potniškem prometu nositi zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 in izpolnjevati pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Izjema od pogoja so mlajši od 12 let in dijaki.

Skupina bo vladi predlagala tudi, naj se v vrtcih posebej pazi na t. i. mehurčke, torej da se otroci iz različnih skupin ne družijo. Med predlogi bo tudi dosledno testiranje predšolskih otrok na koronavirus. Med razlogi za sprejetje takšnega predloga je Logarjeva opomnila na možnost prenosa koronavirusa z okuženih otrok na njihove stare starše.

Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek ob robu vladnega obiska v Pomurju na vprašanje, ali lahko pričakujemo nove ukrepe po zgledu Avstrije, odgovoril, da smo dosegli pomemben napredek pri nadzoru pogoja PCT v javnem prometu, žal pa ni uresničen ukrep dela od doma, s čimer bi zmanjšali število stikov in dosegli padec epidemije. Stroka proučuje druge ukrepe, tudi v šolstvu, da bi zamejili epidemijo med mladimi.

Poklukar je ob tem pojasnil, da se z epidemiologi in študentskimi organizacijami pogovarjajo tudi o možnosti uvedbe aplikacije Ostani zdrav za vstop v učilnice fakultet.

Janez Janša Novice Janša: Ukrepi delujejo, če se jih ljudje držijo Šola Novice Inšpektorji zaprli še eno Waldorfsko šolo Polona Kambič Novice Županja Semiča poziv svetnikov razume kot osebno žaljiv Zoran Milanović Novice Hrvaški predsednik o koronafašizmu: Skrbijo nas človekove pravice ljudi v Avstriji Rotterdam protesti izgredi Novice Izgrednike na Nizozemskem mirijo z vodnimi topovi in tudi s streli #foto #video Lockdown Novice Avstrija zaprla javno življenje, na Slovaškem in Češkem zaprtje za necepljene Zoran Milanović Novice Hrvaški predsednik Milanović zakuhal mednarodni škandal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin