Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 11. 2021,
19.27

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

40

Natisni članek

ukrepi šola Žalec

Sreda, 24. 11. 2021, 19.27

2 leti, 5 mesecev

Inšpektorji zaprli še eno Waldorfsko šolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

40

Šola | Zaprtje je posledica nespoštovanja odredbe inšpektorata. Zdaj lahko zadeve uredijo in delujejo skladno s trenutno veljavnim odlokom. | Foto Getty Images

Zaprtje je posledica nespoštovanja odredbe inšpektorata. Zdaj lahko zadeve uredijo in delujejo skladno s trenutno veljavnim odlokom.

Foto: Getty Images

Inšpektorat za šolstvo je danes zaprl še en zasebni izobraževalni zavod, tokrat na območju Savinjske regije. "Zaprtje je posledica nespoštovanja odredbe inšpektorata zavodu, da zadeve uredijo in delujejo skladno s trenutno veljavnim odlokom," je šolsko ministrstvo sporočilo na Twitterju. Po informacijah STA gre za Waldorfsko osnovno šolo v Žalcu.

To je že druga Waldorfska šola, ki jo je inšpektorat zaprl v teh dneh. Inšpektorat za šolstvo in šport je namreč že v minulem tednu izvedel 43 nadzorov in v petih primerih ugotovil večja odstopanja nespoštovanja odloka. Te šole namreč niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile ustreznih soglasij s strani staršev in za otroke, ki niso imeli soglasij, niso ustrezno uredile izobraževanja na daljavo.

Do nadaljnjega bo šolanje potekalo na daljavo

Večina šol je pristopila k urejanju nepravilnosti, ena od šol pa odločbe inšpekcije ni upoštevala, zaradi česar so na podlagi sklepa o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo z uredbo inšpektorata odredili, da celotna šola do 3. decembra oziroma do ureditve nepravilnosti izvaja šolanje na daljavo.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so potrdili le to, da gre za zasebno šolo v osrednji Sloveniji in ker postopek še teče, imena šole ne morejo navajati. Da gre za Waldorfsko osnovno šolo v Ljubljani, v kateri za vse učence poteka pouk na daljavo, so nato potrdili v tajništvu te šole.

Testiranje otroci
Novice Inšpektorat: Zaradi neupoštevanja odločbe zaprli ljubljansko šolo #video
Šola
Novice Toliko učencev je bilo pozitivnih #video
hrvaška policija
Novice Pred šolo aretirali anticepilsko učiteljico #video
Ne spreglejte